Passer au contenu
Continutul laptisorului de matca

Continutul laptisorului de matca

Sunt inca multe lucruri pe care nu le stim in ceea ce priveste laptisorul de matca. Totusi, in mare parte, compozitia lui a fost descifrata in urma a numeroase cercetari. Si, intr-adevar, numarul si importanta acestor componente sunt absolut covarsitoare. Trebuie subliniat continutul de gamma-globulina si in special de acid 10 HDA, numit initial factor R. Importanta acestuia este covarsitoare. Multi cercetatori considera ca el ascunde de fapt secretul fenomenalei actiuni a laptisorului de matca. Despre acest remarcabil factor R probabil ca vom mai afla inca multe lucruri uimitoare, pe masura ce avanseaza studiile la care este supus. Dar mai sunt inca multe alte taine pe care continua sa le ascunda laptisorul de matca si pe care oamenii de stiinta se straduiesc sa le descifreze. Dincolo de importanta fiecareia dintre aceste nenumarate substante active ramane esentiala actiunea lor complementara.

Totusi, pentru o trecere in revista a continutului laptisorului de matca trebuie sa mentionam in primul rand bogatul continut in aminoacizi, alanina, arginina, acid aspartic, acid glutamic, cisteina, glicocol, histidina, izoleucina, lisina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, taurina, treonina, tirozina, valina. Apoi nu putem sa nu subliniem, alaturi de alte vitamine cu un rol antioxidant, atat de important precum vitaminele A, C si E, prezenta complexului B, B1 sau tiamina, B2 sau riboflavina, B3 sau niacina ori vitamina PP, B5 sau acid pantotenic, B6 sau piridoxina, B7 sau mezoinozitol, B8 sau biotina, B9 sau acid folic. Nu mai putin importanta este capacitatea de a stimula sinteza vitaminei D, dar si prezenta sarurilor, mineralele de calciu, siliciu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, fier sau oligoelementele, seleniu, germaniu, mangan si zinc. Un rol important il joaca si glucidele, fructoza, glucoza si maltoza, precum si lipidele sub forma de acizi grasi, acid stearic, acid palmitic, acid cetotransdecenedioic si acidul hidroxitransdecenedioic. Dar in laptisorul de matca sunt prezente si nenumarate elemente diverse de o maxima importanta pentru sanatatea noastra, precum o substanta gelatinoasa in care se formeaza colagenul, granule difuze de polen, diferiti hormoni, precum acetilcolina sau un hormon gonadotrop, apoi diferiti acizi nucleici, acid dezoxiribonucleic (ADN) si ribonucleic (ARN).

Dar poate ca mult mai important decat sa descifram modul in care laptisorul de matca reuseste sa savarseasca atatea minuni este sa reusim sa ne bucuram de binefacerile lui. Acesta este tocmai motivul pentru care ne straduim sa va punem la dispozitie laptisorul de matca pur si crud de cea mai buna calitate posibila si, in mod cert, garantata. Ramane doar ca dumneavoastra sa va asigurati ca va procurati originalul, iar acesta – asa cum stiti deja - poarta numele de ApiLand. (Foto: Stock.XCHNG)

Article précédent 9 façons de distinguer le miel brut du faux miel