Passer au contenu
Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

Raceala si gripa pot surveni in orice moment al anului si au in general manifestari comune. Greu de diferentiat, raceala fiind produsa de rinovirusi, iar gripa, de virusii gripali, in general mai agresivi, ambele sunt viroze ce ne afecteaza in primul rand caile respiratorii. Daca racelile dureaza in general in jur de o saptamana, gripa poate dura si peste o luna. Impotriva acestor viroze respiratorii nu exista medicamente eficiente.

Antibioticele nu afecteaza deloc virusii si in general pot fi mai degraba daunatoare. Vaccinarea s-a dovedit si ea putin eficienta din cauza mutatiilor rapide ale virusilor, aparand mereu virusi noi, fata de care vaccinurile sunt total ineficiente. Virozele respiratorii se transmit extrem de usor, prin aer, prin inhalarea aerosolilor provenind de la cei bolnavi, neavand astfel cum sa ne protejam. In aceste conditii, mai ales in marile aglomerari urbane, riscul de a contracta o viroza respiratorie este extrem de mare. Este bine de stiut ca acesti virusi pot fi transmisi si de pe diferite obiecte sau de pe mainile nespalate pe care ei pot supravietui chiar si 18 ore. La nivel mondial, se observa la adulti, in medie, doua pana la cinci viroze pe an, iar la copii chiar si pana la 12. In Statele Unite ale Americii, virozele respiratorii reprezinta cauza a aproximativ o suta de milioane de vizite la medic si a unor achizitii de medicamente in valoare de peste 400 de milioane de dolari anual.

Raceala si gripa se manifesta in primul rand printr-o stare accentuata de oboseala si lipsa de concentrare, de somnolenta si lipsa de putere, printr-o senzatie de frig, de frisoane, stranut, dureri de cap si dureri musculare, secretii nazale si tuse, iar la copii si febra.

Uneori, frisoanele sunt insotite si de dureri abdominale si ale oaselor si de usturime la nivelul ochilor. La gripa pot apare si starile de greata si voma care pot fi insotite si de alte complicatii gastrointestinale. Pot aparea insa si complicatii, precum sinuzita, infectii la nivelul urechilor, faringita si laringita, dar si complicatii pulmonare, caz in care antibioticele devin necesare. Insa, in afara de cazul acestor complicatii ce necesita administrarea antibioticelor si, uneori, chiar si internare, in cazul racelii si gripei nu avem nici o medicatie specifica, ci doar una paleativa, constand in diferite preparate antiinflamatorii si inhibitori care sa reduca tusea si sa usureze respiratia.

Faptul ca unele persoane nu racesc aproape niciodata, iar altele sunt mai tot timpul racite sau gripate se explica prin rezistenta diferita a organismului, prin modul in care functioneaza sistemul imunitar al fiecarei persoane. Astfel, pentru a scapa de raceala si gripa, de care nu ne putem feri decat prin spalarea cat mai frecventa a mainilor, este important sa ne intarim organismul si in primul rand sistemul imunitar. Iar asta nu se face cu ajutorul vaccinurilor, care ne protejeaza doar de o parte a virusilor, dar ne lasa si mai expusi fata de ceilalti, astfel ca de multe ori putem avea surpriza ca dupa ce ne-am vacccinat sa facem si mai multe viroze respiratorii. In schimb, avem un remediu natural, care poate face adevarate minuni pentru noi. Este vorba despre laptisorul de matca, acest elixir al stupului, care face ca regina sa traiasca de zeci de ori mai mult decat restul albinelor. Trebuie stiut insa ca acesta nu are totdeauna aceeasi calitate. Daca vrem sa beneficiem cu adevarat de binefacerile lui, trebuie sa apelam numai la laptisorul de matca crud si nu la cel liofilizat. Apoi, si calitatea acestuia difera mult, mai ales ca imediat dupa recoltare, el trebuie pastrat numai la rece. Iar cea mai buna calitate o gasiti numai la laptisorul de matca crud ApiLand.

Laptisorul de matca are o actiune antivirala directa si, in plus, intareste sistemul imunitar atat prin stimularea productiei de noi celule cu actiune imunitara, cat si prin activarea celor existente. Astfel, el intervine atat preventiv, ajutandu-ne sa rezistam asaltului virusilor pe care ii intalnim la tot pasul, cat si ca un tratament eficient in cazul in care am ajuns sa ne imbolnavim. Iar aceasta actiune de intarire a sistemului imunitar, de crestere a rezistentei organismului in fata virusilor, se desfasoara prin actiunea sinergica a mai multor factori activi. In afara de un ansamblu de proteine si de flavonoide, laptisorul de matca contine gamaglobulina, un stimulator esential al sistemului imunitar, royalisin, o substanta care ajuta si ea la intarirea sitemului imunitar si omoara bacteriile, vindeca ranile si combate alergiile, dar si atat de importantul acid 10-HDA, principalul modulator al sistemului imunitar, o importanta substanta activa care combate bacteriile, ciupercile si virusii. Astfel, laptisorul de matca crud ne ajuta sa prevenim raceala si gripa, iar atunci cand deja am contractat o viroza, ne ajuta sa scapam mai repede de ea, sa-i scadem virulenta si sa prevenim orice fel de complicatii, faringo-laringeale sau pulmonare. Prin continutul extrem de bogat in substante cu o mare capacitate antioxidativa, laptisorul de matca ne ajuta sa depasim mai usor si agresiunea pe care organismul o are de suportat, in cazul unei viroze, din asaltul radicalilor liberi.

Sprijinul pe care ni-l ofera este insa mult mai amplu, pentru ca laptisorul de matca tonifica organismul, ne da vigoare si forta, datorita continutului bogat de enzime, vitamine, minerale, oligoelemente si aminoacizi, dar si a unei serii intregi de agenti bioenergetici care maresc rezervele de energie ale organismului. Aspect esential, pentru ca virozele sunt insotite de instalarea unei stari de obosela si de stres. Iar acestea sunt combatute si de acidul pantotenic si de piridoxina care combat stresul si oboseala si contribuie la revigorarea organismului. Somnul, care este si el perturbat in cazul virozelor, este reechilibrat de prezenta triptofanului si a triptaminei, un acid aminat necesar sintezei serotoninei care joaca un rol esential in functionarea creierului si a starii noastre psihice. Ne asiguram astfel un somn odihnitor, o refacere atat fizica, cat si psihica mult mai rapida, si, deloc de neglijat, o stare de optimism esentiala unei refaceri rapide. Activitatea creierului, dar si cea musculara sunt reechilibrate si sustinute si de prezenta acetilcolinei, un important neurotransmitator. Scapam astfel si de atat de neplacutele dureri de cap si stari de depresie si dezinteres ce se suprapun peste starile de oboseala si anemie ce insotesc orice viroza. Putem functiona la parametri optimi atat din punct de vedere intelectual, cat si fizic, pentru a face fata tuturor solicitarilor profesionale sau de familie. Ne recapatam concentrarea si memoria, capacitatea de a lua deciziile corecte, rapid, in timp util. Redobandind increderea, eficienta si cheful de viata nu ne mai lasam afectati de prezenta virozei care va trece mai repede, fara risc de complicatii si fara a ne mai afecta calitatea vietii. Iar de binefacerile laptisorului de matca beneficiaza intregul organism, ansamblul organelor si functiilor vitale. Sunt reduse astfel riscurile de aparitie a complicatiilor pulmonare, gastrointestinale sau de alta natura, deoarece laptisorul de matca actioneaza simultan, in mod direct, pentru sustinerea atat a sistemului respirator si digestiv, cat si a rinichilor si ficatului. De asemenea, este importanta actiunea antialergica a laptisorului de matca, datorita careia multe dintre simptomele neplacute ale racelilor si gripei si in primul rand cele respiratorii sunt mult reduse. La asta contribuie si actiunea puternic antiinflamatoare a acestui aliment minune produs de albine pentru regina lor.

In plus, prin reactivarea celulelor stem si ameliorarea calitatii multiplicarii celulare, organismul este in situatia de a se putea reface rapid, in conditii optime. Iar laptisorul de matca actioneaza in egala masura asupra tesuturilor cutanate, facand sa dispara acea paloare si acel aspect general caracteristic omului bolnav.

Trebuie sa nu uitam ca laptisorul de matca exceleaza nu numai prin actiunea sa antivirala, antimicrobiana si antiinflamatoare. El este, in acelasi timp, un stimulent biologic cu actiune energetica si regeneratoare a intregului organism, un tonic general, fizic si psihic. El ne intareste organsimul, ne confera o stare psihica excelenta, de incredere si optimism, o rezistenta fizica de invidiat. Este principalul nostru aliat impotriva racelilor si a gripei, a bolilor pulmonare nespecifice, a bolilor cronice ale cailor aeriene superioare. Laptisorul de matca crud este alimentul ideal de care avem cu adevarat nevoie.

Mai multe despre beneficiile laptisorului de matca si ale produsele apicole, in general, puteti afla accesand www.apiland.ro sau de la numarul de telefon 0371.78.00.78.

Article précédent 9 façons de distinguer le miel brut du faux miel