Passer au contenu
Un tonifiant natural: Laptisorul de matca pur

Un tonifiant natural: Laptisorul de matca pur

Primavara este anotimpul in care organismul nostru andbdquo;isi reincarca bateriileandrdquo;, dupa lipsa unor nutrienti de pe durata anotimpului rece. Avem nevoie de vitamine, trebuie sa ne tonifiem, sa ne energizam, ne intarim, sa fim pregatiti pentru a face fata capriciilor vremii, cu schimbari bruste de temperatura, cu ploi intempestive si cu episoade de canicula.

Produsele apicole ne ajuta mult atat in ceea ce priveste sanatatea organismului, cat si in mentinerea frumusetii. Ele ne intaresc imunitatea, in primul rand, iar aici se detaseaza laptisorul de matca pur. Acesta contine unele substante cu totul speciale, gama globulina si deja celebrul acid 10-HDA, extrem de benefic pentru imunitate. Totusi, trebuie sa stim ca efectul maxim al laptisorului de matca il putem resimti atunci cand facem cure complete, cu durata de sapte saptamani. Recomandat este sa facem doua asemenea cure pe an, una primavara si una toamna, exact atunci cand, potrivit studiilor, adultii sunt mai predispusi la raceli si gripe. Si pe copii, care pot face, in medie, de la 5 pana la 12 episoade de raceala pe an, laptisorul de matca ii ajuta foarte mult.

Insa laptisorul de matca are si alte mari beneficii pentru organism. De exemplu, imbunatateste memoria, capacitatea de invatare si capacitatea de reactie. Acest fapt se datoreaza continutului in acetilcolina, un foarte important neurotransmitator, care faciliteaza si ajuta transmiterea influxurilor nervoase atat la nivel central, intre neuroni, cat si la nivel periferic. De fapt, laptisorul de matca este singura sursa naturala de acetilcolina.

De asemenea, laptisorul de matca creste fertilitatea, atat la barbati, cat si la femei. La barbati reuseste acest lucru prin cresterea motilitatii spermatozoizilor (cu aproximativ 30%) si prin mentinerea sanatatii acestora. La femei, regleaza nivelurile de hormoni si mentine sanatatea peretelui uterin si a ovarelor. In plus, la femeile care alapteaza, laptisorul stimuleaza si creste productia de lapte.

Laptisorul de matca are si intrebuintari cosmetice. O masca de fata cu laptisor de matca va avea rezultate vizibile imediate. Tenul ramane luminos, sanatos, proaspat.

Un alt produs al stupului deosebit de benefic este polenul crud. Acesta este gustos, dulce, fiind preferat si de copii. Se digereaza mult mai usor decat polenul uscat si, spre deosebire de acesta, isi pastreaza toti nutrientii initiali si toata forta vitala, activa care provine din plante, nepierzand nimic, caci practic este conservat (la rece) suta la suta.

Un lucru important de stiut este ca, pentru a ne bucura de toate beneficiile produselor apicole, acestea trebuie sa fie de calitate, naturale. Compania noastra, Apiland, furnizeaza numai produse naturale, obtinute la noi in tara, din floricultura autohtona.

Despre beneficiile laptisorului de matca pur si ale produselor apicole de calitate in general a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii Fresh Refresh de la Realitatea TV.

Article précédent Produits de la ruche - Des superaliments essentiels pour notre santé