Ugrás a tartalomra
Retete de masti cu laptisor de matca pentru tenul ridat

Méhpempős maszkok receptjei ráncos bőrre

A tiszta méhpempő hatékony természetes gyógymód a bőr öregedési folyamata elleni küzdelemben. Fedezz fel 6 receptet a tiszta méhpempővel és más természetes összetevőket tartalmazó ránctalanító maszkokhoz!

Ki ne szeretne örökké fiatal maradni és távol tartani a ráncokat?! Az öregedési folyamat elkerülhetetlen, de szerencsére a hatalmunkban áll, hogy elodázzuk, és a ráncokat a lehető legkevésbé tegyük láthatóvá. A ráncok megjelenése az életkoron kívül örökletes tényezőktől, környezeti tényezőktől, használt kozmetikumoktól, különféle endokrin és anyagcserezavaroktól, depresszív állapotoktól, stressztől és idegességtől, diétától és különösen a dohányzástól, alkoholos italoktól és kávétól stb. függ.

A bőr öregedési folyamata azonban lassítható, a ráncok kevésbé láthatóakká válhatnak, ha segítjük a bőr tónusának és rugalmasságának megőrzését, megfelelő táplálását és hidratálását. A tiszta méhpempő alapvető szerepet játszik ebben a tekintetben .

A tiszta méhpempő számos olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek segítik a regenerációt - flavonoidokat, nukleinsavakat, dekánsavat, enzimeket és hormonokat, de vitaminokat és ásványi anyagokat is, például B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitamint, acetilkolint és cinket. Tanulmányok kimutatták, hogy a tiszta méhpempőben lévő savak hozzájárulnak a kollagén termelődéséhez. Ezért a méhpempő bőrre regeneráló hatású, segít leküzdeni a ráncokat.


Olvasson még
a test 8 létfontosságú rendszeréről, amelyet a tiszta méhpempő támogat


Íme 6 recept a tiszta méhpempőt és más természetes összetevőket tartalmazó maszkokhoz, amelyek segítenek megőrizni a bőr táplálását és hidratálását, így késleltetik a ráncok megjelenését.

1. Házi ránctalanító krém tiszta méhpempővel

Szükséges hozzávalók:

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és jól összekeverjük, amíg homogén keveréket nem kapunk. A tejszínt egy tégelybe tesszük, amit hűtőben tárolunk. Vigye fel a krémet a tiszta arcra minden este, lefekvés előtt, alaposan masszírozza be, hogy behatoljon a bőrbe. Reggel mossa meg arcát langyos vízzel.

2. Ránctalanító maszk nyers virágporral és tiszta méhpempővel

Szükséges hozzávalók:


Keverje össze az összes összetevőt, amíg jól el nem keveredik. Vigye fel a maszkot az arcra, nyakra és dekoltázsra, és hagyja hatni legalább 45 percig. Öblítse le langyos vízzel.

kiadás-laktisszor-királynő

3. Maszk ráncok ellen avokádóval és tiszta méhpempővel

Szükséges hozzávalók:


Keverje össze az összes összetevőt egy műanyag vagy kerámia edényben simára. Vigye fel a maszkot az arcra, nyakra és dekoltázsra, és hagyja hatni legalább 30 percig. Öblítse le langyos vízzel.


Fedezz fel más szépségtitkokat a méhészeti termékekkel!

4. Ránctalanító maszk őszibarackkal és tiszta méhpempővel

Szükséges hozzávalók:

  • 1 evőkanál őszibarack pép

  • 1 tojássárgája

  • 1 evőkanál tejszín

  • 1 evőkanál nyers méz

  • 1 g tiszta méhpempő (egy mérőkanál)


Homogenizálja az összetevőket, és spatulával vagy ecsettel vigye fel a maszkot. Minimális hatásidő: 30 perc. Távolítsa el a maszkot langyos vízzel.

5. Ránctalanító maszk rozsliszttel és tiszta méhpempővel

Szükséges hozzávalók:


Keverje össze az összes összetevőt egy műanyag vagy kerámia edényben simára. Terítse el a maszkot, és hagyja hatni legalább 30 percig. Öblítse le langyos vízzel.

6. Ránctalanító maszk kamillával és tiszta méhpempővel

Szükséges hozzávalók:


Vigye fel ezt a jól összekevert keveréket a tiszta bőrre, hagyja hatni körülbelül 20 percig, majd öblítse le langyos vízzel.

Ha ezeket a maszkokat tiszta méhpempővel és friss természetes termékekkel rendszeresen felvisszük, a ráncok nem jelentenek problémát.Fedezze fel a tiszta méhpempő teljes választékát!

Előző cikk Méhpempős maszkok receptjei száraz bőrre
Következő cikk Haj - legendák, babonák és gondozás