Ugrás a tartalomra
7 aspecte esentiale de care sa tii cont cand cumperi miere de Manuka

7 alapvető szempont, amit szem előtt kell tartanod Manuka méz vásárlásakor


A manukaméz a leghatékonyabb méz az egész világon a betegségek igen széles skálájának kezelésében, és immunrendszerünk fontos szövetségese. Annak érdekében, hogy minden előnyét élvezhesse, azt javasoljuk, hogy válasszon egy eredeti Manuka mézet, amely megfelel az Ön igényeinek. Tudja meg, melyek a legfontosabb szempontok, amelyeket figyelembe kell venni Manuka méz vásárlásakor!

A manukaméz az egyetlen méz, amelyet a világ nagy egyetemein tanulmányoztak, és az orvosok számos betegség kezelésére használják. Ajánlott hörghurut, arcüreggyulladás, torokfájás, nátha, asztma, gyomorégés, gyomor-bélhurut, fogínygyulladás, fogágybetegség vagy asthenia esetén. Ezenkívül a Manuka méz elpusztítja a Helicobacter Pylori baktériumokat, amelyek a legtöbb gyomorfekélyért felelősek.

Mivel meglehetősen kevéssé ismert a román piacon, a Manuka méz az egyik legvitatottabb méhészeti termék. Az elképesztő előnyeiért világszerte elismert Manuka méz ma minden egészséges élelmiszerbolt polcain megtalálható. Azonban nem minden tégelyben van eredeti, 100%-ban természetes Manuka méz. Éppen ezért, ha szeretne egy Manuka mézzel való kúrát kipróbálni, érdemes előtte alaposan tájékozódnia, hogy az állapotának, problémájának megfelelő, 100%-ban természetes mézet válasszon. De mit csinálsz, ha az internetes keresések során több tucat cikket és több száz véleményt lát a Manuka mézről?

A lehető legjobb tájékozódás és a legjobb választás érdekében az alábbiakban leírtam azokat a legfontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell vennie Manuka méz vásárlásakor .

tartalom

1. Honnan származik a manuka méz?

A Manuka mézet a méhek az Új-Zélandon őshonos Manuka cserje virágainak nektárjából állítják elő. A Manuka bokor hosszú múltra tekint vissza, mint az új-zélandi maori törzsek által használt gyógynövény, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő hatású gyógymódként, valamint emésztési és bőrbetegségek kezelésére.

Az új-zélandi Manuka méz az egyik legelismertebb természetes termék a világon, ez az egyetlen olyan mézfajta, amelyet így vizsgáltak a kutatók, és gyógyászati ​​célokra használják különféle betegségek esetén.

Bár a Manuka fa csak Új-Zélandon és Ausztráliában található, a méhek által e cserje virágainak nektárjából készített mézet az egész világon értékesítik, és ma már Romániából is beszerezhető. Ezért mindenekelőtt ellenőriznie kell, hogy a szóban forgó méz Új-Zélandról származik-e. Csak az új-zélandi méz 100%-os manukaméz.

Tudjon meg többet az új-zélandi Manuka mézről!


Fedezze fel az új-zélandi Manuka méz előnyeit!

2. Mit jelent az MGO™, és honnan ismeri a Manuka méz MGO™ tartalmát?


Másodszor, ellenőrizze a címkén az adott méz MGO™-tartalmát. Az MGO™ a manuka mézben található hatóanyag (metilglioxál) tudományos nevének rövidítése. Tudományos vizsgálatok szerint a metilglioxál természetesen a Manuka mézben képződik, mivel a Manuka virágok nektárjában található előanyag.

Ennek a terápiás komponensnek az a szerepe, hogy jelezze a méhészeti termék antibakteriális erejét. Minél magasabb az MGO™ szint, annál erősebbek az antibakteriális tulajdonságai. Ez a tényező a manuka mézben állandó, és mg/kg-ban mérik.

Az MGO™ bejegyzett védjegy, és csak az új-zélandi tanúsított és engedéllyel rendelkező laboratóriumok által függetlenül tesztelt méz viselheti ezt a címkét.

3. Hogyan választja ki az MGO™ faktort?


Az MGO™ szintjét mindig aszerint kell megválasztania, hogy milyen célra szeretné használni a Manuka mézet, vagy a kezelni kívánt állapot szerint. Így a következő besorolást kapjuk:

Az MGO™ 100+ faktor az immunitás erősítésére ajánlott. Naponta fogyasztható, édesítőszerként vagy megelőzés céljából, az erős és energikus test szövetségeseként. Használható bőr- vagy hajmaszkok összetevőjeként is.

Az MGO™ 250+ faktor ideális az immunitás erősítésére és a kisebb betegségek (torokfájás, migrén, allergia, enyhe megfázás stb.) kezelésére.

Az MGO™ 400+ faktor rezisztens fertőzések, gyulladások, gyomorsavasság vagy gyomor reflux kezelésére ajánlott.

Az MGO™ Factor 550+ ideális az olyan fertőzések kezelésére, mint a staph aureus, a helicobacter pylori, a candida vagy az általánosan rezisztens fertőzések, amelyeket szintén antibiotikumokkal kezeltek.

Nézze meg, hogyan kezelheti a Helicobacter Pylori-t Manuka mézzel

Az MGO™ 850+ faktor ajánlott olyan fertőzések esetén, amelyeknél fokozott a kezelésekkel szembeni rezisztencia.

Óvatos! Javasoljuk az Ön igényeinek megfelelő tényező használatát. A túl erős aktivitási szint alkalmazása, amikor nem szükséges, bizonyos esetekben a szervezet nemkívánatos reakcióinak vagy érzékenységének megjelenéséhez vezethet.

Kezdjen el most egy Manuka MGO™ mézkúrát!


4. Mi a különbség az UMF és az MGO között?


Mindkét osztályozás, az UMF és az MGO, a Manuka méz antibakteriális hatásának jelzésére szolgál.

Az MGO™ a kizárólag a Manuka Health New Zealand Ltd. által használt szabvány, amely a metilglioxál koncentrációját méri a Manuka mézben. A metilglioxál a Manuka mézben található antibakteriális hatású hatóanyag tudományos neve. A Manuka mézben található metilglioxált Thomas Henle professzor, a Drezdai Műszaki Egyetem Élelmiszerkémiai Intézetének professzora fedezte fel. Ez a tényező a manuka mézben állandó, és mg/kg-ban mérik.

Az UMF (Unique Manuka Factor) kiértékelő rendszer eredetileg a Manuka méz nem peroxid antibakteriális aktivitásának szintjét mérte a fenolhoz (fertőtlenítőszer) képest. Például az UMF faktor 20+ 20%-os fenolos oldat koncentrációjának felel meg. Mivel bebizonyosodott, hogy a nem peroxid antibakteriális aktivitást befolyásolhatják a csomagolás és a tárolás körülményei, a metilglioxán felfedezésével az UMF rendszer most ennek az anyagnak a koncentrációját méri, de megtartotta régi számozási módját.

Az MGO-tényező és az UMF közötti különbség az, hogy az MGO-rendszer közvetlenül méri és tükrözi a méz MGO-tartalmát (azaz az MGO100+ legalább 100 mg-ot tartalmaz kg mézben), míg az UMF-rendszer egy egyszerű reprezentatív skála, amely az antibakteriális hatást tükrözi. Manuka méz ereje.

Íme az MGO-tényező és az UMF-tényező közötti megfelelés:Olvassa el a Manuka mézzel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat.

5. Ki a gyártó cég?


Manuka méz vásárlásakor nagyon fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a méz megbízható cégtől származik. Válasszon olyan márkát, amely tanúsítvánnyal rendelkezik a Manuka méz folyamatainak minőségére és biztonságára vonatkozóan.

A Manuka Health rendelkezik minden szükséges tanúsítvánnyal. A laboratóriumban a Manuka mézet számos vizsgálatnak vetik alá az eredetiség, az MGO szint és a minőség ellenőrzésére.

Csomagolás után minden egyes Manuka méz tételt újra tesztelnek, hogy biztosítsák a címkén feltüntetett minőséget és MGO-szintet.

Tudjon meg többet a Manuka Honey minőségbiztosítási rendszerről .

A Manuka Health vezető szerepet tölt be a Manuka méz és propolisz kutatásában, és a világ több mint 45 országában van jelen. Az összes Manuka Health terméket Új-Zélandon gyártják és csomagolják. A Manuka Health mézet eredeti csomagolásában árusítjuk.

A Manuka Health mézszakértőiből álló speciális csapata elkötelezett a méz gondos feldolgozása és tárolása mellett, valamint egyedülálló tulajdonságainak megóvása mellett, hogy megőrizze természetes tulajdonságait és gyönyörű, bársonyos textúráját a végső fogyasztási élmény érdekében.


6. Hol vásárolhatok Manuka mézet?


Nagyon biztonságosan, egyszerűen és gyorsan vásárolhat Manuka mézet a Manuka Health-től a
www.apiland.ro oldalon . Az ApiLand az MGO™ Manuka Honey és az új-zélandi Manuka Health más termékeinek egyedüli importőre és forgalmazója. Minden termékhez tartozik egy ellenőrizhető tételszám és megfelelőségi tanúsítvány, amelyet a gyártó az eredeti zárt csomagolásban biztosít. Nézze meg az ApiLand Manuka méz tanúsítványait .7. Miért különbözik a Manuka méz ára a hagyományos mézétől?


Az eredeti új-zélandi manuka méz nem lehet olcsó méz. Az előállítás korlátozott mennyisége, a nehezen megközelíthető területek, ahonnan betakarítják, a különleges tárolási feltételek, az MGO™ faktor elemzése a legmagasabb hatékonyság érdekében és az érlelési idő, amelyen keresztül megy. A manukaméz drágább, mint a hagyományos méz. Ezenkívül a hagyományos mézhez képest a Manuka méz nagyon különleges gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, mivel ez az egyetlen méz a világon, amelyet fertőzések és más betegségek kezelésére használnak gyógyászati ​​​​célokra.

Tehát, hogy élvezhesse a Manuka méz csodálatos előnyeit, megelőzhessen vagy sikeresen kezelhessen egy bizonyos állapotot, javasoljuk, hogy tartsa szem előtt ezt a néhány tippet.

Fedezze fel a Manuka Health termékek teljes választékát!

Előző cikk Hogyan növelheti természetes bolti eladásait akár 20%-kal méhészeti termékekkel
Következő cikk 9 módszer a nyers méz megkülönböztetésére a hamis méztől