Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
Intrebari si raspunsuri despre mierea de Manuka

Kérdések és válaszok a Manuka mézről

A manukaméz a legerősebb természetes antibiotikum és az egyetlen gyógyméz a világon. Találja meg a választ a Manuka mézzel kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre! Fedezze fel, hogyan ismerheti fel az eredeti mézet, milyen előnyei vannak, és sok más lényeges információt szeretne tudni.

A manukaméz az egyetlen méz, amelyet gyógyászati ​​célokra használnak, a betegségek igen széles spektrumának kezelésére. Különleges tulajdonságai miatt ezt a méhészeti terméket régóta tanulmányozzák neves egyetemek kutatói, ugyanakkor számos kérdést vetett fel eredetével, eredetiségével, előnyeivel és hatékonyságával kapcsolatban.

Ha új terméket szeretnénk vásárolni, érdemes előtte alaposan tájékozódni. De mit csinálsz, ha egy Google-kereséssel több tucat cikk jelenik meg a Manuka mézről? A legrelevánsabb információk megtalálása érdekében összegyűjtöttük a fogyasztóktól az idők során beérkezett kérdéseket, és konkrét választ adtunk rájuk.

tartalom


A MANUKA MÉZRŐL

 • Mi az a Manuka méz?

A manukaméz egyvirágos méz, egyedülálló a világon. A méhek az Új-Zélandon őshonos Manuka cserje (Leptospermum Scoparium) friss illatú virágaiból gyűjtik a nektárt, és ebből a nektárból átlátszatlan narancssárga, enyhén karamellizált, eukaliptusz ízű mézet készítenek.

 • Mi a különbség a normál nyers méz és a manuka méz között?

A hagyományos nyers méztől eltérően a Manuka méz nagyon magas metilglioxált (MGO™) - olyan hatóanyagot tartalmaz, amelynek koncentrációja a termék antibakteriális erejét jelzi. Minél magasabb az MGO™ szint, annál nagyobb a méz antibakteriális hatása.

 • Milyen íze van a Manuka méznek?

A manukaméz különleges illatú, édes, enyhén karamellizált, eukaliptusz ízű.

 • A Manuka méz nyers?

A Manuka Health méz nem pasztőrözött vagy hőkezelt, és védett a kivonás, feldolgozás és tárolás során, fenntartva a természetes hőmérsékletet.

 • Miért különbözik a hagyományos nyers méz és a manuka méz ára?

Új-Zéland elszigetelt és nehezen megközelíthető területei, ahol a Manuka fák találhatók, a méhek által termelt méz korlátozott mennyisége, a különleges tárolási feltételek, az MGO™ faktor elemzése a legmagasabb szintű hatékonyság érdekében és a érlelési perióduson megy keresztül, hogy a Manuka méznek magasabb az ára, mint a közönséges nyers méznél.


Tudjon meg többet a Manuka mézről a Manuka Health-től!


AZ MGO™-RÓL, A MANUKA MÉZ EGYEDI TÉNYÉJÉRŐL

 • Mit jelent a MGO™?

Az MGO™ a metilglioxál rövidítése, amely a manuka méz aktív összetevője, amely egyedülálló antibakteriális tulajdonságaiért felelős. Ez az anyag természetesen a Manuka virágok nektárjában képződik, amelyből a méhek mézet készítenek.

Az MGO™ faktor a Manuka méz antibakteriális erejét hivatott jelezni a méz metilglioxál szintjének mérésével. Minél magasabb az MGO™ szint, annál erősebbek a méz antibakteriális tulajdonságai. Ez a tényező a manuka mézben állandó, és mg/kg-ban mérik.

Az MGO™ a Manuka Health New Zealand Ltd. bejegyzett védjegye, és csak az új-zélandi tanúsított és engedéllyel rendelkező laboratóriumok által függetlenül tesztelt méz viselheti ezt a címkét.

 • Melyek az MGO™ tanúsítási rendszer előnyei?

Nem minden manuka méz egyforma. A metilglioxál (MGO) szintje mézenként nagymértékben változhat. Ezért a Manuka Health minden Manuka MGO™ méz tételt tesztel és tanúsít , hogy garantálja a címkén feltüntetett metilglioxálszintet. Ezenkívül minden egyes tételt szigorú minőségi vizsgálatnak vetnek alá, és biztosított a teljes nyomon követhetőség a származási méhészig.

A Manuka Health Thomas Henle professzor és kutatócsoportja által 2008-ban felfedezett tudományos bizonyítékok alapján fejlesztette ki az MGO™ minőségbiztosítási és értékelési rendszert a németországi Drezdai Műszaki Egyetemen. A metilglioxált (MGO) az új-zélandi manuka méz egyik fő vegyületeként azonosították. Az MGO™ Manuka mézértékelési és minőségbiztosítási rendszere lehetőséget ad az ügyfeleknek, hogy tájékozottan döntsenek a vásárolt mézről. Minél magasabb az MGO™ faktor, annál erősebb a méz antibakteriális hatása.

 • Hogyan válasszam ki az MGO™ faktort?

Manuka méz vásárlásakor ajánlatos figyelembe venni a kezelni kívánt állapot előzményeit, vagy azt, hogy miért szeretné ezt a mézet fogyasztani. Ha nincs orvosi javaslata, kövesse a gyártó utasításait. Fontos, hogy az állapot krónikus-e vagy sem, és hogy adott-e már egy ideig erős antibiotikumot.

Az MGO™ 100+ faktor az immunrendszer erősítésére ajánlott.

Az MGO™ 250+ kisebb betegségek (torokfájás, köhögés, enyhe megfázás stb.) kezelésére használható.

Az MGO™ 400+ faktor fertőzések, gyulladások, savasság vagy gyomor reflux esetén ajánlott.

Az MGO™ 550+ faktor antibiotikumokkal szemben rezisztens fertőzések esetén javasolt, mint például a staphylococcus aureus, helicobacter pylori, candida stb.

"A Manuka méz rendkívüli. Megmentettem az 5 éves lányomat a mandulacsökkentő műtéttől. Meggyógyította a Staphylococcus aureusból. Ő rendkívüli. Most a második 1 éves kislánynak is beadom oltásra." Corina C., Bákó

Tekintse meg a többi fogyasztói véleményt


Az MGO™ 850+ faktor
ismételt fertőzések esetén ajánlott, amelyeket az antibiotikumokkal szemben erősen rezisztens baktériumok okoznak.

Óvatos! A túl erős aktivitási szint alkalmazása, amikor nem szükséges, bizonyos esetekben nemkívánatos reakciók vagy érzékenység megjelenéséhez vezethet a testen.

 • Mi a különbség az UMF és az MGO között?

Mindkét osztályozás, az UMF és az MGO, a Manuka méz antibakteriális hatásának jelzésére szolgál. Az MGO-tényező és az UMF közötti különbség az, hogy az MGO-rendszer közvetlenül méri és tükrözi a méz MGO-tartalmát (azaz az MGO100+ legalább 100 mg-ot tartalmaz kg mézben), míg az UMF-rendszer egy egyszerű reprezentatív skála, amely az antibakteriális hatást tükrözi. a manuka méz ereje.

manuka méz


A MANUKA MÉZ ELŐNYEI

1. Megelőzi és kezeli a bakteriális fertőzéseket

A manukaméz nagyon hatékonyan pusztítja el a bakteriális és gombás mikroorganizmusok széles spektrumát, mint például: E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter Pylori stb. Nagyon erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, néha akár 50-szer nagyobb hatékonysággal rendelkezik, mint a klasszikus gyógyszertári antibiotikumoké.

Tudja meg, hogyan működik a Manuka méz a Staphylococcus aureus ellen!

2. Megszabadít a gyomor-bélrendszeri problémáktól

Antibiotikus és gyulladáscsökkentő hatása miatt a Manuka méz természetes gyógyír gyomor-bélrendszeri betegségekre: savasság és gyomor reflux, Helicobacter Pylori baktérium (a legtöbb gyomorfekélyért), bélparaziták, gyomor-bélhurut kezelésére.

"Kipróbáltam a Manuka mézet egy korai Helicobacter ellen és nagyon jó lett az eredmény...nem szedtem azokat az erős antibiotikumokat!" Zizi G., Arad

Tekintse meg a többi fogyasztói véleményt

3. Erősíti az immunitást és megelőzi a légúti fertőzéseket

Vírusellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és köhögéscsillapító tulajdonságainak köszönhetően a Manuka méz segíti az immunrendszer megfelelő működését. Sőt, nagyon erős szövetséges a leggyakoribb légzőrendszeri betegségek kezelésében és enyhítésében: arcüreggyulladás, nátha, asztma, krónikus/dohányzó köhögés, tüdőgyulladás, krónikus/akut hörghurut. Ezenkívül a Manuka méz jó közérzetet kelt a szervezetben.

Tudjon meg többet a Manuka mézről az immunitásért a Manuka méz – a vasimmunitás legerősebb szövetségese című cikkben


4. Javítja a száj egészségét

A nagyon erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkező Manuka méz megakadályozza a bakteriális lepedék kialakulását, így védelmet nyújt a fogszuvasodás ellen. Emellett hozzájárul az íny egészségéhez, megelőzi és enyhíti a fogágygyulladás hatásait.

Fedezze fel a Manuka Honey MGO™ 400+ és Propolis BIO30™ szájsprayt, amely segít megőrizni a száj egészségét és frissíti a leheletet.

5. Sebeket és égési sérüléseket gyógyít

Vannak klinikai vizsgálatok, amelyek azt mutatják, hogy a Manuka méz hatékonyan lerövidíti az égési sérülések és sebek gyógyulási idejét, és küzd a bőrön előforduló fertőzések ellen. Fontos megjegyezni, hogy otthoni kezelés esetén a Manuka méz használható leégés vagy felületes sebek gyógymódjaként, de súlyos égési sérülések és sebek esetén nem ajánlott ezt a terméket használni.

6. Megszabadul a leggyakoribb bőrproblémáktól

Mivel jó antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns, a Manuka méz sikeresen alkalmazható a legnehezebb bőrproblémák kezelésére: akne, ekcéma, lábgomba, impetigo, leégés vagy hegek. Ezenkívül a Manuka mézes maszkok mélyen hidratálják a bőrt, helyreállítják a száraz és érdes bőrt, csökkentik a hegek és ráncok megjelenését, felgyorsítják a bőr regenerálódását, és rugalmassá és feszessé teszik a bőrt.

Fedezze fel a Natural Manuka Honey Soap MGO™ 250+ terméket! Tápláló és hidratáló, minden bőrtípusra alkalmas, még a babák érzékeny bőrére is.

Olvasson még 8 bőrproblémáról, amelyeket a Manuka méz enyhít

7. Segít a pihentető és mély alvásban

Egy teáskanál Manuka méz, amelyet lefekvés előtt egy pohár tejhez adunk, segít mélyen elaludni, mivel serkenti a szervezetet több melatonin termelésére, és lassú glikogén felszabadulását okozza.

Manuka méz - ajánlás


Tekintse meg a többi fogyasztói véleményt

EREDETISÉG, IGAZOLÁSOK

 • Hogyan ellenőrizhetem, hogy a Manuka méz valódi-e?

Ellenőrizze, hogy a gyártó neve megjelenik-e a címke hátoldalán. A szóban forgó Manuka méz valódiságának legjobb módja annak ellenőrzése, hogy a terméket Új-Zélandon szerezték-e be és csomagolták-e. Keresse meg az MGO™ faktort is a címkén.

Fedezze fel a 7 alapvető szempontot, amelyet szem előtt kell tartania Manuka méz vásárlásakor!

 • Milyen garanciát vállalok arra, hogy a Manuka méz eredeti és Új-Zélandról származik?

Minden új-zélandi manuka méznek meg kell felelnie az új-zélandi elsődleges iparágak minisztériuma (MIP) tudományos definíciójának. A 2018 elején hatályba lépett új szabályozás értelmében minden manuka méztermelőnek a tudományos meghatározás szerint kell tesztelnie a mézet. a minisztérium által megállapított eredetiség bizonyítására, valamint annak biztosítására, hogy megfeleljenek a helyes címkézés minden jogszabályi követelményének. Az ellenőrzés magában foglalja a kémiai és DNS-vizsgálatokat, és fontos, hogy a fogyasztók biztosak legyenek abban, hogy valódi Manuka mézet kapnak.
Az új-zélandi Manuka MGO™ mézet a Manuka Health állítja elő.


A Manuka Health tesztelési programja nagyon szigorú, és 3 szakaszból áll:

 • A hitelesség megerősítése új-zélandi tudományos meghatározás alapján (a MIP szerint)

 • Antibakteriális aktivitás, osztályozás és MGO™ faktor megerősítése

 • A tisztaság, a minőség és az élelmiszerbiztonság igazolása - minden tételre vonatkozóan elemzési tanúsítványt állítanak ki, amely megerősíti, hogy a termék megfelel a követelményeknek.

A feldolgozás, a tesztelés és a tárolás a legnagyobb körültekintéssel történik, hogy a Manuka méz megőrizze minden természetes tulajdonságát.

Tudjon meg többet a Manuka Honey minőségbiztosítási rendszerről .


 • Mi az Active Manuka Honey?

Az aktív Manuka méz elnevezés leggyakrabban a Manuka méz nem peroxidos tulajdonságaira utal. Ez az elnevezés azonban nem megengedett az Új-Zélandon előállított és csomagolt Manuka méz esetében. Ha egy termék címkéjén szerepel ez a nyilatkozat, akkor tudni fogja, hogy azt nem Új-Zélandon gyártották és csomagolták.

 • Hol lehet Manuka mézet vásárolni?

A Manuka MGO™ méz és a Manuka Health termékcsalád egyéb termékei megrendelhetők online a www.apiland.ro címen vagy a 0371 78 00 78-as telefonszámon. Az ApiLand a Manuka MGO™ méz és a Manuka által kínált egyéb termékek egyetlen importőre és forgalmazója. gyártó New Zealand Health . Minden termékhez tartozik egy ellenőrizhető tételszám és megfelelőségi tanúsítvány, amelyet a gyártó az eredeti zárt csomagolásban biztosít.

 • Az ApiLand rendelkezik tanúsítvánnyal az általa forgalmazott Manuka mézre?

Az ApiLand által forgalmazott Manuka MGO™ méz tanúsítványokkal és megfelelőségi nyilatkozatokkal érkezik. Az ApiLand a Manuka Health MGO™ Manuka Honey tanúsított egyedüli importőre és forgalmazója.

Nézze meg az ApiLand Manuka méz tanúsítványait .

A MANUKA MÉZ ALKALMAZÁSÁNAK MÓDJA

 • Mi a Manuka méz adagolási módja és mennyi ideig tart a teljes gyógyulás?

Belső használatra: 1 teáskanál naponta háromszor, étkezés előtt 30 perccel, legalább 30 napig, vagy a tünetek megszűnéséig vagy enyhüléséig.

A maximális hatékonyság érdekében a Manuka mézet a napi fő étkezések előtt 30 perccel kell fogyasztani. Nagyon fontos, hogy az MGO™ hatóanyag egész nap jelen legyen a szervezetben.

Külső használatra: vigye fel közvetlenül a bőrre, és védje a területet borogatással;

Kozmetikai felhasználás: különböző arc- és hajmaszkok összetevőjeként.

 • Adható-e Manuka mézet gyerekeknek?

Általánosságban elmondható, hogy a méhészeti termékek fogyasztását gyermekeknek 1 éves kor után javasoljuk.

 • Antibiotikummal együtt is fogyasztható?

A manukaméz antibiotikumos kezeléssel együtt is fogyasztható.

 • Melyik MGO™ faktor javasolt a Helicobacter pylori számára?

A Helicobacter pylori kezelésére 550+ MGO faktort ajánlunk.


Olvassa el a Manuka méz előnyeit a Helicobacter pylori baktériumok kezelésében.

 • Melyik MGO™ faktor javasolt Staphylococcus aureus fertőzések esetén?

Staphylococcus aureus fertőzések esetén az MGO 550+ faktor alkalmazása javasolt. A korábban antibiotikummal kezelt rezisztens fertőzések esetén az MGO 850+ faktor javasolt.

 • A cukorbetegek fogyaszthatnak Manuka mézet?

A manukaméz glikémiás indexe mérsékelt, 54-59. A cukorbetegek a vércukorszint gondos ellenőrzése mellett fogyaszthatják ezt a mézet. Orvosi konzultáció javasolt.

 • A Manuka méz károsítja a pollenallergiás embereket?

Nem, a Manuka méz nem okoz gondot a pollenre allergiásoknak, mert a mézben lévő nagyon csekély pollentartalmat lenyelik, nem belélegzik. Ezen túlmenően, egyesek Manuka mézet fogyasztanak a pollenallergia megelőzése érdekében, mivel az deszenzibilizációt válthat ki, ha napi nagyon kis mennyiségű virágport vesz be.

 • Javasolt-e a Manuka méz fogyasztása terhesség alatt vagy szoptatás alatt?

Igen, a Manuka méz fogyasztható terhesség vagy szoptatás alatt.

 • Vízzel keverhető, ha a gyerekek nem bírják az ízét?

A manuka mézet szobahőmérsékleten kevés sima vízzel elkeverhetjük, fokozottan ügyelve a víz forrására.

 • Hogyan kell a Manuka mézet tárolni?

A manukaméz hűvös, száraz helyen tárolandó.

MIT MONDNAK A FOGYASZTÓK A MANUKA MÉZRŐL?


– Ami a Manuka Honey-t illeti... én sem hittem el, amíg ki nem próbáltam. A kisfiam gyakran, körülbelül havonta kétszer torok- és mandulagyulladást kapott. Két és fél hónap telt el azóta, hogy a gyerekeim szedik, és az immunitásuk a látszat hatására javult." Simona D., Segesvár

"Általában megfáztam, amikor síelni/snowboardozni mentem. A Manuka Honey szedése óta nem vagyok megfázva." Florin B., Bukarest

"Tavaly rossz arcüreggyulladással szembesültem. 10 napos antibiotikumos kezelés után semmi eredmény. 2 napos Manuka mézes MGO 250+ kezelés után már nem fájt a fejem, és egy hét után úgy éreztem, újra tudok rendesen lélegezni . Azt javaslom. A 7 éves lányomnak is adok reggel éhgyomorra egy teáskanálnyit, és a hideg soha többé nem ért minket." Cristina D., Bukarest

"Kipróbáltam a Manuka mézet egy korai Helicobacter ellen és nagyon jó lett az eredmény...nem szedtem azokat az erős antibiotikumokat!" Zizi G., Arad

"A manukamézet gyógyászatilag fogyasztotta a lányom, akit sikeresen kezeltek Helicobacterrel." Irina lánya, Zlatna

"A Manuka méz rendkívüli. Megmentettem az 5 éves lányomat a mandulacsökkentő műtéttől. Meggyógyította a Staphylococcus aureusból. Ő rendkívüli. Most a második 1 éves kislánynak is beadom oltásra." Corina C., Bákó

"És két hónapja fogyasztom ezt a mézet. Nagyon jól érzem magam, és megszabadultam az influenzától. Nekem staph aureusra ajánlották, de sok más szempontból is jótékony hatásúnak találtam. Drága, de megéri." Laura Alexandru, Bukarest

„Elmondhatom, hogy a fiam a staph aureusból Manuka mézzel gyógyult ki. Ma jöttek ki a tesztjei, negatívak. Bátran vedd, nagyon hatásos." Gina M., Galati


Ezért, amikor Manuka mézet szándékozik vásárolni, nagyon fontos, hogy előzetesen tájékozódjon arról, hogy az Ön igényeinek megfelelő, MGO™ szintű minőségi mézet válasszon. Így Ön garantálja, hogy a megvásárolt termék eredeti, ami valódi előnyökkel jár a szervezet egészsége szempontjából.

Reméljük, hogy cikkünkön keresztül sikerült választ adnunk a Manuka mézzel kapcsolatos legfontosabb kérdéseire. Szeretne többet megtudni a Manuka mézről?


*Ez az anyag csak tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi tanácsot. A bemutatott információk nem célja egészségügyi állapotok diagnosztizálása vagy kezelése, sem az arra feljogosított egészségügyi személyzet által előírt gyógyszerek vagy kezelések helyettesítése. A termékek hatása életkortól, életmódtól, anyagcserétől, egészségi állapottól stb.


Fedezze fel az ApiLand teljes Manuka Health termékcsaládját!

Előző cikk 9 módszer a nyers méz megkülönböztetésére a hamis méztől