Ugrás a tartalomra
Laptisorul de matca pur, remediul natural pentru oboseala si stres

Tiszta méhpempő, a fáradtság és a stressz természetes gyógymódja

Az évszázad betegségeinek is nevezett szakmai stressz és fáradtság az irodai munka során előforduló legsúlyosabb működési zavarok. A stressz mindennapi életünk állandó dimenziója. Jelenleg az átmeneti társadalom új típusú stresszes helyzeteket hoz életre, mint például: bizonytalanság, gyors és sokszor kiszámíthatatlan változások, verseny, munkanélküliség, gyors átorientáció és átképzés szükségessége és nem utolsósorban az életszínvonal csökkenése. .

Az embereknek, mint elszigetelt egyéneknek ritkán van lehetőségük a külső stresszes események befolyásolására. Mindössze annyit tehetnek, hogy elsajátítanak néhány adaptív stratégiát, amelyek ellenállóbbá teszik őket a pszichológiai agresszióval szemben, és hatékonyabbá teszik szakmai tevékenységüket.

A stresszre adott reakció fokozatosan lép fel, amikor az egyén hosszú ideig lelki feszültségnek van kitéve, különösen, ha az imázsa, családi, szakmai vagy anyagi helyzete érintett. Általában az egyén felépül, amikor a stresszes helyzet megszűnik, bár néha maradhatnak következmények vagy fokozott érzékenység bizonyos stressztényezőkkel szemben.

A környezeti tényezők egyben stressztényezőt is jelentenek az emberi szervezet számára, amelyek különböző élettani rendszerek szintjén okoznak zavarokat. Ezek a tényezők, mint például: hőmérséklet (túl magas vagy túl alacsony), páratartalom, zaj, szennyező anyagok stb., testi és lelki traumát okozhatnak.

Léteznek olyan pszichoszociális jellegű stressztényezők is, mint például: konfliktushelyzetek, túlzott társadalmi nyomás, az egyén anyagi helyzetét vagy társadalmi státuszát veszélyeztető tényezők, amelyeket az egyénre nézve fenyegetésként érzékelnek. A stresszt nem csak a külső helyzetek befolyásolják, hanem az egyén sérülékenysége, stressztűrése vagy egyes személyiségjegyei is.

A fáradtság a szervezet reakciója az újraalkalmazkodásra, funkcióinak helyreállítására. Ez egy normális élettani jelenség, amely az emberi tevékenységben jelentkező igények eredményeként jön létre. A fáradtság megnyilvánulási formái sokrétűek: figyelem csökkenés, észlelés lassulása és gátlása, gondolkodási kapacitás csökkenése, fizikai és szellemi aktivitás csökkenése.

A stressz és a fáradtság hatásainak csökkentése érdekében érdemes a rendszeres étrendjébe beiktatni a rostban gazdag ételeket, különösen az oldható rostokban gazdag ételeket, mint az alma, zabpehely és zöldségek, korlátozni a finomított szénhidrátot tartalmazó élelmiszerek fogyasztását, korlátozni a fogyasztását. koffeint és alkoholt fogyaszt, ellenőrizze, hogy elegendő krómban gazdag ételt eszik-e (máj, sajt, teljes kiőrlésű gabonák).

Emellett a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag természetes étrend-kiegészítők nagyon fontosak a stressz és a fáradtság tüneteinek enyhítésében. Az egyik ilyen étrend-kiegészítő a tiszta méhpempő . Ez egy igazi vitaminkoktél. Tartalmazza a B-vitaminok komplexét (B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12), de pantoténsavat, azaz B5-vitamint is, amely hozzájárul a neurotranszmitterek szintéziséhez, az idegi beáramlás hírvivőihez, szabályozva az aktivitást. a mellékvesekéreg stresszre adott válasza. Innen származik a B5-vitamin elnevezése, „antistressz”.

Ezenkívül a tiszta méhpempő gazdag forrása aminosavaknak, ásványi sóknak (kalcium, magnézium, vas, kálium, réz stb.), nyomelemeknek (szelén, cink, mangán stb.), szénhidrátoknak (fruktóz, glükóz, maltóz) ), lipidek zsírsavak formájában.

A méhpempőben található magnézium segíti az agy megfelelő működését, nyugtatóan hat az idegrendszerre, és fontos stresszoldó tényezőként hat a stressz ellen.

A tiszta méhpempő igazi csoda az egészségre, élő táplálék, jótékony hatással van a szervezetre a stressz és a fáradtság elleni küzdelemben.

Előző cikk A fiatalság forrása: Manuka Health termékcsalád
Következő cikk Győzd le a depressziót és a szorongást a tiszta méhpempő segítségével