Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
Mierea

édesem

A méz rendkívüli gyógyító vagy kozmetikai tulajdonságokkal rendelkező élelmiszer, amely ősidők óta ismert. Így Hippokratész a mézet használta légúti, bél- vagy vesebetegségek kezelésére, illetve a csatákban sebesültek sebeinek ápolására.

A méz a szervezet egészségének forrása, különösen, ha nem iparilag feldolgozzák. Ennek az az oka, hogy forráspontra hevítve a méz sokat veszít terápiás tulajdonságaiból. Az ilyen típusú méz mindig folyékony állapotban található meg. A jó minőségű méz természetesen a virágeredettől, azaz a fruktóz/glükóz aránytól függően hosszabb-rövidebb időintervallum után kikristályosodik.

De virágos eredetétől függetlenül minden mézfajta energizáló, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatással rendelkezik. Ezenkívül minden fajtának megvannak a sajátos tulajdonságai.

Akác méz

Világos arany színű méz, tiszta, átlátszó, finom, finom ízű, teljesen finom. A mézfajták közül ez a leggazdagabb fruktózban, ezért nehezen kristályosodik. Az akácméz növeli az étvágyat és enyhíti a gyomor-bélrendszeri problémákat. Mivel nem változtatja meg az italok ízét és illatát, nagyon jó édesítőszer.

Lime méz

Arany színű, zöldes tükröződésekkel és erős hárs virágaromával. Nyugtató, nyugtató hatású, kimondottan ajánlott gyógyszer álmatlanság ellen. Nagyon jó légúti gyulladáscsökkentő, hörghurut csillapító. Megfázás esetén a hársméz segíti az orrváladék kiürítését. Mindezek mellett megelőzi a migrént vagy más típusú fájdalmakat.

Polyflora méz

Az Apiland® polyflora mézet Erdély dombvidékeiről szüreteljük. Főleg túlterheltség, lábadozás, növekedési zavarok esetén ajánlott. Ezenkívül jótékony hatással van a májra és a szívre. Az aroma és íz a virágtól függően eltérő lehet. A szín a világos sárgától a narancssárgáig vagy barnáig változhat, borostyánsárga rubin tükröződésekkel

Fedezzen fel 9 egyszerű módszert, amellyel megkülönböztetheti a nyers mézet a hamisítotttól!


manuka méz

Honnan származik ?

A méhek az Új-Zélandon őshonos Manuka cserje ( Leptospermum scoparium ) friss illatú virágaiból gyűjtik a nektárt. Ebből a nektárból pedig enyhén karamellizált, eukaliptusz ízű, átlátszatlan narancsmézet készítenek.

Miben különbözik a többi mézfajtától?

A Manuka Honey baktériumokat, például a Staphylococcus aureust vagy az MRSA-t elpusztító képessége akár 50-szer nagyobb, mint a közönséges antibiotikumoké.

A méz minden fajtája tartalmazza a hidrogén-peroxid termeléséért felelős glükóz-oxidáz enzimet, amely molekula a laboratóriumi vizsgálatok során hatékonynak bizonyult, de elpusztul, ha testnedvekkel és szövetekkel érintkezik, vagy ha a mézet fénynek és fénynek teszik ki. hőség.

A mézben található másik enzim a metilglioxál (MGO). A glükóz-oxidáz enzimmel ellentétben a metilglioxál nem termel hidrogén-peroxidot, de jobban ellenáll az időnek, a hőnek és a fénynek, és azonnali antibakteriális hatást fejt ki. A közönséges mézben a metilglioxál nagyon kis mennyiségben van jelen: 20-50 mg/kg, míg egy kilogramm manuka méz 800 mg metilglioxált tartalmaz.

Prof. Dr. Molan és Prof. Thomas Henle ( Drezdai Műszaki Egyetem, Németország ) azt állítják, hogy a metilglioxál szintjének mérése alapvető szabvány az erős, nem peroxidos antibakteriális aktivitással rendelkező Manuka méz azonosításához.

Azt a tényt, hogy a Manuka Honey olyan antibakteriális hatással rendelkezik, amely semmilyen más típusú mézben nem található meg, 20 éves kutatás igazolja, beleértve Dr. Molan professzort, az új-zélandi Waikato Egyetem biokémikusát is.

Az UMF faktorként ( Unique Manuka Factor ) ismert különleges minőség stabil, így nem veszíti el erejét a fény és napfény hatására, illetve vízben hígítva sem. Az UMF 10+ tartalmú manuka méz gyógyászati ​​vagy gyógyszerészeti használatra alkalmas. A 15 és 25 év közötti UMF-tartalmú mézet Franciaországban, Nagy-Britanniában, Japánban, Ausztráliában és Új-Zélandon használják kórházakban.

ajánlást

Belső használatra : láz, krónikus hörghurut, krónikus arcüreggyulladás, gyomorégés, torokfájás, nátha, gyomor-bélhurut, ínygyulladás, fogágybetegségek, asztma, galandféreg; elpusztítja még a Heliobacter pylori baktériumokat is, amelyek a legtöbb gyomorfekélyt okozzák; szuvasodásgátló hatással rendelkezik, és eltávolítja a lepedéket; felerősíti a sugárterápia hatását a rák egyes formáiban stb.

Külső felhasználás: műtéti és fertőzött sebek, első és másodfokú égési sérülések, sérülések, ekcéma, pikkelysömör , rovarcsípés, herpesz

Kozmetikai felhasználás : ráncok, pattanások, száraz haj

Adminisztrációs módszer

Belső használatra : 2-3 teáskanál naponta reggel és este, étkezés előtt

Külső használatra: vigye fel közvetlenül a bőrre, és védje borogatással a területet

Kozmetikai felhasználás: különböző kozmetikai maszkok összetevőjeként arcra és hajra

Előző cikk 11 tünet és állapot, amelyekről nem is tudtad, hogy a méhpempő enyhíti
Következő cikk Méhészeti termékek – tökéletes választás ünnepi ajándékokhoz