Ugrás a tartalomra
Mierea crudă de la ApiLand

Nyers méz az ApiLand-től

A mézet ősidők óta élelmiszerként és gyógyszerként is használták. A mézet évszázadokon át szent elemnek tekintették, tulajdonságai miatt, de ritkasága miatt is, ezért konyhai felhasználása sokáig csak a gazdagok számára volt fenntartva. A méz jól ismert presztízse a gasztronómiai forradalom idején csökkent, amikor a répából vagy nádból származó finomított cukor széles körben elérhetővé és olcsó édesítési formává vált.

Napjainkban a méz kedvelt élelmiszer, a méz egészségügyi előnyeit elismerik és értékelik, a cukor tökéletes helyettesítője, tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag. Egyetlen étel sem tökéletes, de ehhez a tulajdonsághoz a méz áll a legközelebb. De annak érdekében, hogy ne veszítse el minőségi tulajdonságait, a mézet tiszta, feldolgozatlan formában kell fogyasztani.

Miért válassza az Apiland mézet?

Mivel az Apiland nyersméz természetes, tiszta, melegítetlen, nem pasztőrözött méz, így érintetlenül és életben tartja azokat az enzimeket, amelyek tápanyag- és jótékony hatást adnak. A nyers méz technikai meghatározása egyszerű és könnyen érthető. A mézet, annak érdekében, hogy természetes állapotában megőrizze, nem szabad a kaptár normál hőmérséklete fölé melegíteni, amely hőmérsékleten a méhek természetes módon melegítik a mézet, körülbelül 35-40 Celsius-fokra.

A nyers méz folyékony és átlátszó formában is megtalálható, a fehértől a sárgástól a sötétbarnáig különböző árnyalatokban, valamint szilárd, krémes formában, ez a kristályosodási folyamat természetes, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a mézet nem termikusan dolgozták fel. A méz színe és állaga változó attól függően, hogy a méhek milyen virágfajtából gyűjtötték a nektárt.

NYERS MÉZ APIFÖLDÖRŐL

Az egyik leglátványosabb folyamat a méz különböző virágfajtáinak, megjelenésüknek és minőségüknek a megismerése, valamint az egyedi ízekkel és egyedi aromákkal való kísérletezés, hogy a legmegfelelőbb hatást érjük el különböző körülmények között.

A nyers méz jótékony hatásai így mézfajtánként eltérőek, reprodukálják azoknak a növényeknek a hatásait, amelyekből a nektárt betakarították. A nyers méz, mivel feldolgozatlan, kis mennyiségben pollent, méhsejt vagy propoliszt tartalmaz, ezek az adalékok javítják mind tulajdonságait, mind a kristályosodási folyamatot.


Fedezzen fel 9 egyszerű módszert, amellyel megkülönböztetheti a nyers mézet a hamisítotttól!

Néhány tulajdonság, amellyel az Apiland nyers méz rendelkezik:

1. Az Apiland nyers méz jó antioxidáns forrás.

2. Az ApiLand nyers méz természetes bőrpuhító, csillapítja a köhögés okozta irritációt.

3. Az ApiLand nyers méz fitonutrienseket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a jó egészséghez.

4. Az Apiland nyers méz gyors energiaforrás.

5. Az ApiLand nyers méz alkalmas az emésztés szabályozására.

Milyen mézfajtákat kínál az ApiLand?

Az ApiLand háromféle nyers mézet forgalmaz. A legkeményebben kristályosodik a nyers akácméz , finom, finom ízű, világos arany színű, gyümölcscukorban gazdag. Nyers hársméz , különleges ízű, erős hársvirág illatú, finom, leggyorsabban kristályosodik. Erdély dombos vidékeiről szüretelt többvirágos nyersméz , amely a növényfajra jellemző árnyalatokkal és aromákkal rendelkezik.


Fedezzen fel 6 egészséges reggeli ötletet gyerekeknek nyers mézzel és nyers virágporral

Az ApiLand a kifogástalan minőségű nyers méz megbízható forrása.


A cikket írta: Loredana Ionescu, ApiLand

Előző cikk ApiLand az Országos Mézvásáron, 2016. április 1-3
Következő cikk 5 természetes gyógymód mézzel