Ugrás a tartalomra
Păstura ApiLand, un produs apicol de excepție

Legelő ApiLand, kivételes méhészeti termék

A méhek valódi egészségforrást kínálnak az embereknek megismételhetetlen szintetikus termékekkel - mézzel, virágporral, legelővel, méhpempővel. A legelő az egyik kevésbé ismert méhészeti termék, a méhek alapvető tápláléka, rendkívül sok jótékony hatású termék az emberi szervezet egészsége szempontjából.

Mi a legelő?

A legelő, becenevén méhkenyér, a kaptárban erjesztett és természetes körülmények között biokémiailag módosított pollen.

A méhek által a lépekben tárolt virágpor az általuk hozzáadott anyagok, a mikroorganizmusok, valamint a hőmérsékleti és páratartalmi viszonyok hatására erjed. Az erjedés körülbelül három hónapig tart, és a kapott termék eltér a kezdeti pollentől, és kiváló terápiás hatással rendelkezik.

A fű barnás, sárgás vagy rozsdás színű, attól függően, hogy a virágport milyen növényzetből gyűjtötték, szemek formájában jelenik meg, íze kellemes, édes-savanyú, néha, ritkán keserű.

legelő

A fű kis mennyiségben kivonódik a méhsejt sejtjeinek belsejéből, könnyebben emészthető, mint a pollen, megnövekedett K-vitamin-tartalma és magasabb fokú tartósítása. A nagy mennyiségű tejsav és az antibiotikus tulajdonságok miatt a legelő hosszú ideig szobahőmérsékleten tartható anélkül, hogy jelentősebb mennyiségi vagy minőségi változásokat észlelnénk.

legelő

Milyen terápiás hatásai vannak a legelőnek?

- méregtelenítő, vérszegénység-ellenes és revitalizáló hatású

- szabályozza a bélmozgást és a vastagbélbántalmakat

- gyermekeknek ajánlott, vírusellenes, immunerősítő hatású

- kiegészíti a szervezet szelénhiányát

- a legelő májerősítőként, idegerősítőként hat

A legelő magas szeléntartalmának köszönhetően kiváló méregtelenítő, ezért az ünnepi időszakok után, amikor hajlamosak vagyunk egyre tartalmasabb ételeket fogyasztani, ajánlott a kúra ezzel a termékkel.

Gyermekek számára is javasolt a legelő fogyasztása, biztosítva számukra a szükséges vitamin- és fehérjepótlást, ha a kiegyensúlyozatlan táplálkozás miatt hiányoznak. Gyerekeknek, de az édesebb ízt kedvelőknek is az ApiLand a mézes legelő változatát is kínálja, mely keverék 30%-ban legelőt tartalmaz, hogy könnyebben alkalmazkodjanak ehhez a méhészeti termékhez.

Hogyan kezelik a legelőt?

A fű könnyen asszimilálódik és emészthető a szervezetben, de fogyasztását kis adagokban érdemes elkezdeni, amit naponta, hetente emelünk, hogy ezzel az új termékkel a szervezet fokozatosan alkalmazkodjon.

A szokásos ajánlott adag, ha legelős kúrát szeretne követni, napi egy teáskanál, azaz körülbelül 3 gramm, és egy hónapig jó egy ilyen kúrát követni. A legelő gabonát jó önmagában fogyasztani reggel, éhgyomorra, a nyelv alatt tartani, amíg teljesen fel nem oldódik, hogy a szervezet jól beépüljön.

Évente legalább egy virágporos vagy legelőkúra ajánlott minden egészséges vagy különféle betegségben szenvedő embernek, életkortól függetlenül, a testi-lelki komfort, a hosszú és egészséges élet páratlan forrásaként!

legelő

A cikket írta: Loredana Ionescu, ApiLand

Fedezze fel a legelő minden előnyét és azt, hogyan fogyaszthatja a lehető leghatékonyabban!

Előző cikk 3 nyers vadrózsa pollen turmix recept
Következő cikk Tippek az immunrendszer erősítésére!