Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
Pastura - terapie cu zeci de beneficii. Vezi recomandarile Dr. Stefan Stangaciu.

Legelő - terápia tucatnyi előnnyel. Lásd Dr. Stefan Stangaciu ajánlásait.


A legelőt jó szövetségesnek tartják a szervezet méregtelenítésében, ám terápiás hatásai sokkal szélesebbek, ez a ritka méhészeti termék egyben nagyon hatékony májvédő és vérszegénység ellenes is. Ismerje meg Dr. Ștefan Stângaciu orvostól, az apifitoterápia nemzetközi szakértőjétől a legelőkúra előnyeit, valamint a legelővel végzett kezelések hatásait, amint azt tudományos tanulmányok sorozata mutatja.

Bár kevésbé ismert, a legelő olyan méhészeti termék, amelynek terápiás tulajdonságai ugyanolyan figyelemre méltóak, mint a nyers virágpor vagy a méhpempő. Kifejezetten méregtelenítő övben alkalmazva nagyon hatékony természetes gyógymód, amely serkenti az anyagcserét és segít a méreganyagok eltávolításában, az emésztés szabályozásában és szervezetünk egészségének megőrzésében. Nagyon összetett összetételének köszönhetően a legelőnek számos egészségügyi előnye van, amelyeket ebben a cikkben részletesen tárgyalunk.

Tartalom:

Mi az a méhlegelő?


A legelő
, népies nevén méhkenyér, a méhek által összegyűjtött és a kaptár természetes körülményei között erjesztett virágpor. A kaptárba bevitt virágport mézzel és a méhek nyálából származó enzimekkel összekeverik és a méhsejt sejtbe juttatják. Itt a méhek által hozzáadott anyagok, mikroorganizmusok, magas hőmérséklet és páratartalom hatására a kaptárban egy sor biokémiai átalakuláson és szerkezeti változáson megy keresztül, így 3 hónap erjedés után legelővé válik.

A méhészek nagyon kevés takarmányt gyűjtenek be a fésűből. Csak nagyon kis mennyiséget lehet kivonni, hogy ne befolyásolja a méhek étrendjét. A betakarítás fáradságos, és csak az erjedés befejeztével történik.

A fű sárgásbarna vagy rozsda színű, attól függően, hogy milyen virágból gyűjtötték a virágport, édes-savanyú ízű.

Kémiai és táplálkozási összetétel


A legelő
számos, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaz, különösen összetett és hasznos szuperétel.

Bár összetétele a nyers pollenhez hasonló, a legelő ennél értékesebb tulajdonságokkal rendelkezik, a magas egyszerű cukrok, vitaminok, tejsav, enzimek és ásványi anyagok miatt.

A legelő kémiai összetétele a következő: 35% szénhidrát (glükóz, szacharóz, dextrinek, cellulóz), 1-6% lipidek (lecitin, zsírsavak) és karotinoidok (200-875 mg/kg A-provitamin), 1,7g/ kg E-vitamin, 6-200 mg/100g C-vitamin.

Ez a csodálatos természetes gyógymód még tartalmaz enzimeket, aminosavakat (hisztidin, triptofán, metionin, fenilalanin, valin, cisztin, arginin, glutaminsav), antibiotikus hatású anyagokat, természetes hormonokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket: nátriumot, káliumot, nikkelt, titánt. , vanádium , króm, foszfor, cirkónium, berillium, bór, cink, ólom, ezüst, arzén, ón, gallium, stroncium, bárium, urán, szilícium, alumínium, magnézium, mangán, molibdén, réz, kalcium, vas.

A legelő a jótékony anyagok igazi gyára, amelyet más természetes termékkel nehéz összehozni.

Olvassa el még Méhészeti termékek - cukorbetegség esetén javasolt vagy sem?

A legeltetés előnyei


A legelővel végzett teljes kúra segíti a szervezetet a méreganyagok eltávolításában, egyúttal hozzájárul a máj regenerálódásához, serkenti az emésztést és helyreállítja a bélflórát.

A legelőt vérszegénységben, alacsony immunitásban vagy vérkeringési problémákban szenvedőknek is ajánljuk. Íme a legfontosabb előnyök:

Kiváló adjuváns a méregtelenítésben

A méregtelenítés a méreganyagok szervezetből történő eltávolításának és semlegesítésének természetes folyamata, amely hozzájárul az emésztési folyamatban részt vevő szervek és a vastagbél tisztításához.

A méregtelenítő kúrában hatékony szövetséges a méhlegelő. A fontos szelénbevitelnek köszönhetően segíti a méreganyagok eltávolítását, az emésztés szabályozását és a máj regenerálódását.

A legelő különösen ajánlott emésztési zavarokkal küzdőknek: székrekedés, enterocolitis, szabálytalan bélmozgás vagy vastagbélbetegség.

Sikeresen alkalmazzák detoxikáló táborokban vagy erre szakosodott központokban lezajlott méregtelenítő programokban is, mert egyben mély, de gyengéd méregtelenítést biztosít.

Ezenkívül a legelőkúra nagyon előnyös a fogyókúra követése előtt.

A méhészeti termékek és implicit a legelő tulajdonságait Dr. Ștefan Stângaciu orvos, az apiterápia, az apipuncture, a nutrition és az api-fitoterápia nemzetközi szakértője is megerősíti:

"A méhészeti termékek fogyasztásának nagyon gyors hatása a méregtelenítéshez kapcsolódik, ami általában egy-két hét után következik be, ha a termékeket megfelelően adagolják, mert a méhészeti termékek különböző mechanizmusokon keresztül képesek blokkolni vagy gyorsabban eltávolítani a méreganyagokat. Például vannak fogyasztók, akik egy bizonyos termék bevétele után azt mondják, hogy lágy vagy gyakrabban ürültek, és úgy gondolják, hogy nem tolerálják ezt a terméket. Valójában ez egy reakció a méreganyagok eltávolítására. Általában az első 3 napban méregtelenítési reakció lép fel."


Olvassa el tippjeinket
a legelővel végzett méregtelenítő kúrához

Hepatoprotektív hatás

A máj testünk legösszetettebb növénye, több mint 500, az élethez nélkülözhetetlen funkcióval rendelkezik. Minden bevitt ételt elemzi, és eldönti, hogy mely részeket lehet felhasználni (vitaminok és esszenciális mikroelemek), miközben a nem hasznosakat, például a méreganyagokat eltávolítja.

A legelő képes támogatni a máj megfelelő működését, idővel hozzájárulva annak regenerálódásához. Az elvégzett vizsgálatok megerősítették azt a tényt, hogy a legelő megelőzi és segíti a májbetegségek kezelését, speciális eredményeket rögzít steatosisban (zsírmáj), akut és krónikus hepatitisben, valamint cirrhosisban.

Egy 1976-ban, 110 krónikus hepatitisben szenvedő betegen végzett vizsgálat kimutatta, hogy 30 g legelő 30 napig vagy nyers virágpor 90 napig tartó bevitele normalizálja az albumin/globulin arányt a vérben.

"A máj, amely egy nagyon nagy, nehéz, sűrű szerv, nem tud gyorsan regenerálódni, időre van szüksége, és ehhez javasolt a kiváló méhészeti termékek hosszú távú adagolása, mint pl.: legelő, virágpor, méhpempő, mivel ezek kiváló szerkezeti anyagokkal, fehérjékkel, aminosavakkal, növényi zsírokkal, szénhidrátokkal, ásványi anyagokkal, polifenolokkal stb. Dr. Stefan Stângaciu


Nagyon jó antianémiás

A vérszegénységgel, energiahiánnyal küzdők számára a legelő igazi segítség, mert a hemoglobintermeléshez szükséges összes esszenciális aminosavat, oligoproteineket és nyomelemeket biztosítja a szervezetben. A hemoglobin normalizálódása a vérszegénység eltűnéséhez vezet.

Egy 20, vérszegénységben szenvedő felnőtt és gyermek bevonásával végzett vizsgálat során, akik egyetlen gyógyszerként füvet kaptak naponta háromszor, egy hónapon keresztül, azt találták, hogy egészségi állapotuk jelentősen javult a terápia során. Étvágyuk javult, élénkebbek lettek. Ezenkívül csökkent a fejfájás, a gyengeség, a szédülés és a fáradtság. Az epidermisz és a nyálkahártya kevésbé sápadt, emelkedett a hemoglobin és a vörösvértestek száma.

A tanulmány következtetése az, hogy a legelő alkalmas a vérszegénység kezelésére.

Serkenti az egész emésztőrendszer megfelelő működését

Megállapították, hogy a legelő jótékony hatással van az emésztési betegségekre, a krónikus székrekedéstől, az enterocolitistől vagy a fermentációs vastagbélgyulladástól a szabálytalan bélmozgásig vagy a vastagbélbetegségekig.

A legelő csökkenti a gyomor savasságát, szabályozza a bélmozgást és biztosítja a vastagbél jó működését.

A legelő összetételében található probiotikumok segítik a bélflóra helyreállítását, amely az emésztési folyamatban alapvető szerepet játszik, és immunrendszerünk jelentős részét képezi.

„A méhészeti termékek fogyasztása után érezhető első hatások gyorsak, energikusak, fiziológiásak, funkcionálisak, vagyis javul a belső szervek működése. A bélmozgás szabályozása például egy olyan hatás, amely általában nagyon gyorsan jelentkezik. Ezt követően néhány hét és hónap múlva megtörténik a szerkezet tényleges regenerációja. Dr. Stefan Stângaciu

Antioxidáns, immunizáló és energizáló hatás

Összetételében található antioxidánsoknak köszönhetően a legelő hozzájárul a szabad gyökök szervezetből való kiürítéséhez, ezáltal az egészség megőrzéséhez és a hosszú élettartam növeléséhez.

S. Kowalski és M. Markiewicz 2017-ben tanulmányt végzett "A méz tulajdonságai propolisz és legelő hozzáadásával" témában, amely igazolja, hogy a 3 komponens közül a legelő rendelkezik a legerősebb antioxidáns tulajdonságokkal.

A vitamin- és ásványianyag-komplex az antibiotikus, antimikrobiális hatású anyagokkal és a benne található probiotikumokkal együtt segíti az immunrendszer erősítését, a vírusos és bakteriális betegségek megelőzését.

Ezenkívül a legelő növeli a szervezet energiaszintjét, csökkenti a fáradtságot és helyreállítja a jó hangulatot.

Csökkenti a koleszterin szintjét a vérben

A megnövekedett koleszterinszint felelős az erek belső falán lerakódott üledékekért, ezt a kóros folyamatot érelmeszesedésnek nevezik. Amikor ezek a lerakódások a véráramlás hatására leválik, vérrögök jelennek meg, ami szélütéshez vezethet.

Tanulmányok kimutatták, hogy a legelőnek jótékony szerepe van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. 2010-ben Dr. Kassaynko végzett egy 12 hetes klinikai vizsgálatot, melynek során legelőt használt diszlipidémiás felnőtt betegek kezelésére. Ennek eredményeként a koleszterinszint 11,4%-kal csökkent. Ugyanennyi legelő 12,5%-kal csökkentette a trigliceridszintet.


Fedezzen fel más , egészségünkhöz nélkülözhetetlen szuperélelmiszereket .

Hogyan lehet hatékonyan fogyasztani a legelőt?

A maximális hatás elérése érdekében évente legalább két kezelés javasolt legelővel , 6 hetente. Az egész évben elhúzódó kúra hosszan tartó jótékony hatásokat hoz.


Ajánlott napi adag:

GYERMEKEK: 1 teáskanál (3g)/nap,

FELNŐTTEK: 1 evőkanál (5-10g)/nap

A kúra elején kisebb adagok javasoltak, fokozatosan 1-2 teáskanálig növelhető a mennyiség.

A pasztát étkezés előtt/után 30-45 perccel kell beadni**, és a jobb felszívódás érdekében lenyelés előtt a lehető leghosszabb ideig a nyelv alatt kell tartani.
**Jobb a felszívódás, ha a méhészeti termékeket éhgyomorra veszik, de mivel erősen koncentráltak, emésztési zavarokat vagy gyomorpanaszokat okozhatnak.

„Nagyon fontos, hogy jól hidratálódjunk, mert a méhészeti termékek nagyon koncentráltak, és ahhoz, hogy megemészthetők és mikroszkopikus méretű komponenseikre váljanak, elegendő vízre van szükségük. Ezért tanácsos egy pohár testhőmérsékletű vizet inni, 15 perccel a beadás előtt vagy azzal együtt." Dr. Stefan Stângaciu

Gyerekek számára a legelő fogyasztása kifejezetten ajánlott, a fehérje- és vitaminbevitel pótlására. Bizonyos helyzetekben az ajánlott adag növelhető az apifitoterapeuta jelzéseitől függően.

Az édesebb ízt kedvelők számára lehetőség van a pásztor nyers mézbe való keverésére is – így a pásztor hatását a méz tulajdonságai fokozzák. Katalógusunkban találunk kész mézes pásztort , melyben a pásztort finomra őröljük a könnyebb oldódás érdekében.

Mind a legelő, mind a többi méhészeti termék nagyon könnyen beépíthető a napi étrendünkbe. Íme 7 reggeli ötlet méhészeti termékekkel, amelyekből ihletet meríthetsz.

A legelőnek vannak ellenjavallatai?

"A méhészeti termékek nagy előnye, hogy a szervezet nagyon jól tolerálja őket, nincsenek olyan ellenjavallatok, mint a gyógyszereknek, kivéve az allergiát vagy intoleranciát egy bizonyos méhészeti termékkel szemben.

Javasoljuk, hogy aki korábban allergiás volt, vagy egyéb allergiás bármilyen ételre, gyógyszerre vagy anyagra, az az első napokban legyen óvatos a méhészeti termékek szedésével. Kezdje a lehető legalacsonyabb adaggal.

Például egy gabonát fel kell hígítani egy pohár vízben, jól összekeverni, és ebből a keverékből egy vagy két teáskanálnyit veszünk. Ez biztosítja a termék nagyon magas hígítását, amely allergén lehet, és a tolerancia látható. Minden nap egy szemenként növelik az adagot, amíg nagyon jól tolerálják." Dr. Stefan Stângaciu

A legelő az egyik legösszetettebb és legelőnyösebb természetes gyógymód, amely képes összehozni a szervezet megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagok nagy részét. Ezért a legelő táplálkozási és terápiás tulajdonságainak kiaknázása érdekében fontos, hogy a napi étrendben szerepeljen.

Fedezze fel az ApiLand legelők teljes választékát!


Források:

https://healthywithhoney.com/what-are-the-health-benefits-of-bee-bread/
https://www.beepods.com/bee-pollen-vs-bee-bread/
https://figshare.com/articles/Functional_properties_of_honey_supplemented_with_bee_bread_and_propolis/4738255
https://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/bitstream/123456789/996/5/2014-Dostetean%20%28Abalaru%29%20Cornelia%20Carmen_ro.pdf
https://antenasatelor.ro/fermier-in-romania/agrotehnica/15511-pastura-
https://www.apicultorul.com/articol-pastura-si-beneficiile-acesteia

Előző cikk 4 kötelező méhészeti termék az ünnepi poggyászban
Következő cikk 2018 - Sikerekkel teli év a méhek szerelmeseivel