Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
Produsele apicole și alăptarea

Méhészeti termékek és szoptatás

Olvasási idő: 4 perc

Ebben a cikkben a következőkről olvashat:

  1. Szoptatás és csecsemőbotulizmus
  2. Gyógyszer a szülés utáni depresszióra
  3. Méhészet az egészséges testért

Az első terhesség csodálatos időszak, tele elsöprő érzésekkel és érzelmekkel. Annak ellenére, hogy alig várod, hogy a karjaidban tarthasd a babádat, rengeteg megválaszolatlan kérdés kavarog a fejedben, és lassan, lassan eluralkodik a bizonytalanság.

Közvetlenül a gyermek születése után minden új anya fő gondja a szoptatás. Az Egészségügyi Világszervezet a kizárólagos szoptatást javasolja 6 hónapos korig, így biztosíthatja babájának a tökéletes táplálékot, hogy harmonikusan és mindenekelőtt egészségesen fejlődjön.

Szoptatás és csecsemőbotulizmus

Bizonyára Ön is hallott már arról, hogy a szoptatás ideje alatt számos étkezési megszorítást kell figyelembe vennie, hogy ne sértse meg babáját, akinek az emésztőrendszere még éretlen, és nem tudja megvédeni bizonyos mikrobáktól és baktériumoktól. Ezenkívül az újszülötteknél hiányzik néhány emésztőenzim, például amiláz, amelyek a gabonák vagy zöldségek emésztéséhez szükségesek. De az alkohol kivételével bármilyen ételt fogyaszthatsz, ha mértékkel fogyasztod.

A vitatott élelmiszerek közé tartoznak a méhészeti termékek, különösen a méz. Ennek fő oka az, hogy csecsemőbotulizmust okozhat .

Az idősebb gyermekek és felnőttek emésztőrendszerének bélése van, amely megvédi a gyomor-bélrendszert a mikrobáktól és más szennyeződésektől, amelyek az ételekben vagy italokban jelen lehetnek. A csecsemőknek viszont nagyon vékony és éretlen gátjuk van, ami nagyobb fertőzésveszélynek teszi ki őket.

Nagyon fontos tudni, hogy egy egészséges felnőtt szervezete könnyen eltávolítja azokat a botulinum spórákat, amelyek amúgy is túl nagyok ahhoz, hogy bekerüljenek az anyatejbe és elérjék a babát. Az 1 éves kort még be nem töltött gyermekek közvetlen mézfogyasztását kerülni kell, hogy ne fertőződjenek meg a botulizmust okozó baktériumok, de azért is, mert az élet első hónapjaiban nehezen emészthető.

Gyógyszer a szülés utáni depresszióra

A szülést közvetlenül követő időszakban is egyre több anya szembesül szülés utáni depresszióval. Ez az állapot hirtelen hormonális változások eredményeként jelentkezik, az ösztrogén és a progeszteron gyors csökkenésével. Még a szoptatás is depresszióhoz és szorongáshoz vezethet, mivel a prolaktinszint emelkedése és az agyalapi mirigy aktiválódása a dopamin, az úgynevezett "boldoghormon" csökkenéséhez vezet. Itt jön a képbe a méhpempő, az egyetlen olyan természetes termék, amely acetilkolint, egy neurotranszmittert tartalmaz, amely hozzájárul az idegrendszer optimális működésének helyreállításához. A méhpempő ugyanakkor segít a hormonális egyensúly helyreállításában és serkenti az anyatejtermelést.

Méhészet az egészséges testért

A nyers virágpor és a legelő különösen akkor járul hozzá a vérszegénység megelőzéséhez, amikor az újdonsült anya minden figyelmét a babára és annak táplálására irányítja, és étrendjében számos hiányosság jelentkezik. Hozzájárul a bélrendszer optimális működéséhez, megszünteti a fáradtságot és egyben javítja a tej minőségét.

Mind a méz, mind az egyéb méhészeti termékek biztonságosak és egészségesek, így nyugodtan fogyaszthatod őket szoptatás közben is, mert finom ízük és jótékony hatásuk van életed e varázslatos időszakában.

Források:

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/alaptarea-este-speciala

https://totuldespremame.ro/mierea-in-alaptare-este-sau-nu-sigura-sfaturi-de-la-medic

https://www.apiland.ro/blog/post/ce-este-depresia-si-cum-ne-poate-ajuta-laptisorul-de-matca.html

https://www.donna-medicalcenter.ro/blog/depresia-post-partum.html

https://www.mamicamea.ro/din-natura/polenul-medicamentum-florilor.html

https://www.apiland.ro/blog/post/laptisorul-de-matca-si-fertilitatea.html

Előző cikk 9 módszer a nyers méz megkülönböztetésére a hamis méztől