Ugrás a tartalomra
Sanatate cu produse apicole romanesti

Egészség a román méhészeti termékekkel

Hazánk Európában és a világon elismert méhészeti termékek minőségéről. Szerencsére Romániának még mindig van elég szennyezetlen, tiszta levegőjű régiója, ahol virágok, cserjék és egészséges fák nőnek, így sok ilyen méhészeti termék megkapja a „bio” minősítést. Cukorfogyasztásunk azonban nagyon magas, a minőségi méhészet fogyasztása továbbra is alacsony.

Cégünk, az ApiLand az általunk kínált minőségi méhészeti termékek révén sikerült érvényesülnie a romániai és az európai piacon is. Ez a minőség annak köszönhető, hogy a méhészek, akikkel együttműködünk, Erdély legjobb helyeire viszik méheiket, és a betakarítási módszereik a legkorrektebbek közé tartoznak. Így az ApiLand márka egyre ismertebb és elismertebb, és olyan fogalmakhoz kötődik, mint az egészség, a természet, a minőség.

Természetesen a kaptár leghíresebb terméke a méz, de a méhek sok más, az ember számára hasznos élelmiszert is termelnek. A mézről tudnunk kell, hogy soha nem szabad 40 Celsius fok fölé hevíteni. A nyers méz gyorsabban kristályosodik, mint a feldolgozott méz, amit a szupermarketben találunk, de ez azt mutatja, hogy természetes és nem tartalmaz hozzáadott anyagokat.

A nyers virágpor például kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, mert megőrzi a növény minden élőlényét, annak a virágnak, amelyről a méhek gyűjtötték. Annak érdekében, hogy ne veszítse el ezeket a tulajdonságokat, a nyers virágport a fagyasztóban kell tartani. Nem fagy meg, mert nagyon kevés vizet tartalmaz. A nyers pollen lehet többvirágú vagy egyvirágú ( fűz , vadrózsa , fekete fű , szilva , galagonya stb.), íze, illata és tulajdonságai eltérőek, attól függően, hogy melyik növényfajtól származik.

A tiszta méhpempő egy igazán csodálatos táplálék, amelyet a méhek biztosítanak. Tele van hasznos anyagokkal és tápanyagokkal. Sőt, a kaptárkirálynő táplálékát képviseli, egészséget, napi több mint ezer tojást tojni képes hatalmat és 50-szer hosszabb életet adva neki, mint egy közönséges méhnek. A méhpempő növeli az immunitást, megőrzi a fiatalságot, javítja a memóriánkat és segít megszabadulni számos betegségtől. Külsőleg is használható, kozmetikai maszkként is használható, mert visszaadja a bőr frissességét és szépségét. Annak érdekében, hogy ne veszítse el tulajdonságait, a méhpempőt hűtőszekrényben kell tartani.

A legelő , más néven méhkenyér, a kaptárban természetes körülmények között erjesztett virágpor. Mivel több cukrot tartalmaz, mint a pollen, könnyebben emészthető, és értékesebb tulajdonságai vannak nála.

A propolisz egy másik rendkívüli termék. A méhek kaptáruk belsejét propoliszsal fedik be, hogy megvédjék magukat a baktériumoktól és vírusoktól. Létezik szilárd formában és tinktúra formájában (gabonaalkohollal). Antimikrobiális, antibiotikus, vírusellenes, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, érzéstelenítő, immunstimuláló és cikarizáló hatása van (külső használatra).

Cégünk, az ApiLand két innovatív terméket is piacra dobott: a Méhész Tonikot , amely tiszta méhpempőből, virágporból, propoliszból és mézből nyert egészséges koktél, valamint a Royal Tonic-ot , amely tiszta méhpempő, méz és ginzeng kombinációja.

Cecilia Caragea kommunikációs tanácsadó a minőségi méhészeti termékek egészségünkre gyakorolt ​​előnyeiről is beszélt a Realitatea TV "Fresh Refresh" című műsorában.

Előző cikk Köszöntsd egészségesen a telet, tiszta méhpempő segítségével
Következő cikk Dokumentumfilmes esték, Apilanddal