Ugrás a tartalomra
Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar!

Tippek az immunrendszer erősítésére!

Egészségünket számos tényező befolyásolja, köztük az évszakok változása is. Az őszről télre váltás sokunkat meglephet nem túl kellemesen. Éppen ezért nagyon fontos az influenza, a megfázás, a vírusok és fertőzések megelőzése, ügyelve az immunrendszer támogatására kívülről a pihenéssel és kikapcsolódással, valamint belülről, a tápanyagban gazdag étrenddel.

Ám sokszor tapasztaljuk, hogy bár kiegyensúlyozott az étrendünk, és igyekszünk minél többet bevinni a legtáplálóbb ételekbe, mégis megfázunk, vagy kisebb-nagyobb egészségügyi problémáink vannak.

Ennek az az oka, hogy a táplálkozás csak egy része az optimális egészség egyenletének; a másik fele az emésztés. Bebizonyosodott, hogy a bélrendszer egészsége szorosan összefügg az immunrendszer erősségével.

Itt lépnek közbe a kaptár csodás termékei, amelyeket nagyon régóta ismernek az emberek, és amelyek utalásai megtalálhatók a régi írásokban, mint az Ószövetség, a Talmud vagy Hippokratész receptjei. És most a tudomány egyértelmű adatokkal igazolja, hogy a méhészeti termékek fogyasztása milyen sok jótékony hatással van testi jólétünkre.

édesem

Tiszta nyers méz

Valószínűleg a legtöbbet fogyasztott méhészeti termék, a méz valóban csodálatos táplálék, számos tulajdonságának köszönhetően. Lágyító hatású, légúti, bél- és vesebetegségek kezelésére használják.

A legjobb természetes energizálónak tartják, különösen kellemes ízzel.

Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, gyermekek és idősek egyaránt sikeresen fogyaszthatják az immunrendszer serkentésére.

Méhszurok

Ez egy olyan anyag, amelyet a méhek a fák fiatal ágairól gyűjtött gyantából állítanak elő, amelyhez a méhek viaszt és saját váladékukat adnak. A méhsejt falainak szigetelésére és javítására használják, hogy védekezzenek a baktériumok, mikrobák és penészgombák, valamint a kaptárba behatoló behatolók ellen, amelyek később "mumifikálódnak", amely folyamat meglepő módon megakadályozza a rothadást.

A "propolisz" név az ógörögből származik, és szó szerint azt jelenti: "a város előtt (kaptár)".

A propolisz nem kevesebb, mint 300 hatóanyagot tartalmaz, amelyek megakadályozzák a sejtek öregedését, a rákos sejtek szaporodását és segítik az antitestek képződését, különösen ajánlott az immunrendszer serkentésére.

propolisz-nyers
tejeslány-tál-virág

A fejőslány királyné

Ez a királynő legfelsőbb tápláléka, és az egészség és szépség igazi elixírje az emberek számára. A méhpempő az idegrendszer tonikja, az esszenciális aminosavak teljes palettáját és a vitaminok széles skáláját tartalmazza, így növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét és kiküszöböli a szabad gyököket.

Segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét, hozzájárul a vérnyomás normalizálásához, javítja a memóriát és az alvást, és nem utolsósorban lassítja a sejtek öregedési folyamatát.

Nyers méhpollen

Az esszenciális aminosavakban és a B-vitaminok teljes skálájában gazdag virágpor a legjobb minőségű fehérjék fő forrása, amelyet az emberi szervezet könnyen felszív. Segít csökkenteni a krónikus fáradtságot, vitaminizál, helyreállítja az életerőt és az optimizmust.

A közelmúltban a Lactobacillus kunkeei nevű probiotikus baktérium jelenlétét fedezték fel nagy koncentrációban a lépekben tárolt pollenben. Normális esetben a kaptárban lévő pollen a propolisz és a méz által biztosított szeptikus környezetben van, amelyben a baktériumok nem fejlődhetnek ki. Ám az L. kunkeei baktérium alkalmazkodóképessége miatt magas koncentrációban, látens állapotban található, a nyers pollen elfogyasztásakor válik aktívvá.

Ez a tény különleges gyógyító tulajdonságokat ad a pollennek, szabályozza az emésztést és a bél PH-t, és implicit módon erősíti az immunválaszt.

fűz virágpor
tonik-királyi-ampullák

A méh tonik előnyei

Azok számára, akik a lehető legrövidebb időn belül szeretnének látható eredményeket elérni, a román Apiland cég megalkotta a Royal Tonic-ot és a Beekeeper's Tonic-ot , két olyan terméket, amelyek maximális hatékonysággal egyesítik a méhcsoda fő összetevőit, és amelyek nélkülözhetetlenek mindketten testi és szellemi egészségének megőrzéséhez. felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A méh tonikokat ugyanolyan gondossággal és a minőség iránti szenvedéllyel hozták létre, mint az Apiland cég hírnevét.

Források:

https://www.greenmedinfo.com/blog/raw-honey-contains-probiotic-boosts-immunity

https://www.greenmedinfo.com/blog/7-health-benefits-bee-propolis

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17630200

Előző cikk Legelő ApiLand, kivételes méhészeti termék
Következő cikk Apiland részt vesz a 8. Apiterápia Kongresszuson!