Ugrás a tartalomra
Alimentatia este factorul principal care ne influenteaza sanatatea

A táplálkozás a fő tényező, amely befolyásolja egészségünket

A propolisz, a tiszta méhpempő, a legelő, a nyers virágpor és a méhméz mind olyan termékek, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez. Rendszeresen fogyasztva (évente minimum 2 fogás, tavasszal és ősszel) megelőzhetik bizonyos betegségek előfordulását, hiszen fő tevékenységük az immunrendszer erősítése és a szabad gyökök elleni küzdelem.

Nem véletlenül állítják a szakemberek, hogy a méhészek várható élettartama magasabb, éppen annak köszönhető, hogy méhekkel vannak körülvéve, és rendszeresen fogyasztják a kaptár termékeit.

Ezután megosztunk néhány tippet a következőkről:

Egészségügy - ellenőrizhető és ellenőrizhetetlen kockázati tényezők

A sport

Pihenés

enni

A jó gyomorműködés fontossága

A méhészeti termékek bevitele testi és lelki jólétének megőrzésében

Méhszurok

Anyatej

Legelő

Nyers méz

Nyers pollen

Annak ellenére, hogy a legtöbben nagyon igényes környezetben élünk, és gyakran úgy döntenek, hogy figyelmünket a szakmai fejlődésre összpontosítják, örömteli, hogy sokan vannak, akiknek még van ideje, hogy figyelmüket a testükre és elméjükre fordítsák, és ő igyekezett takarékos életmódot folytatni. Ezek olyan emberek, akik különböző okokból megértették, hogy az egészség a legnagyobb gazdagság.

Ha Ön azok közé tartozik, akik többet szeretnének befektetni az egészségbe, olvassa el ezt a cikket, és ismerjen meg néhány jó tippet, amelyeket figyelembe kell vennie, amelyek segítenek jobban és egészségesebben élni.

Egészségügy - ellenőrizhető és ellenőrizhetetlen kockázati tényezők

A kockázati tényezők azok a körülmények, tevékenységek vagy tevékenységek, amelyek megmutatják, mennyire hajlamos vagy egy bizonyos betegségre. Ezek a tényezők vagy örökletesek – amelyek nem befolyásolhatók: életkor, nem vagy szerzett – szabályozhatók: étrend, fizikai aktivitás, dohányzás vagy alkoholfogyasztás.

Az ezekkel a kockázati tényezőkkel kapcsolatos számos tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy számos betegség kockázatát jelentősen csökkenthetjük, ha egyszerűen megváltoztatunk három viselkedést: a fizikai aktivitást, a pihenést és a táplálkozást.

A fizikai aktivitás

A mozgáshiány vagy a mozgásszegény életmód negatívan befolyásolja egészségét, és olyan kockázati tényező, amely növeli az elhízás, cukorbetegség előfordulását, megkétszerezi a szív- és érrendszeri betegségek, a csontritkulás és a magas vérnyomás kockázatát, amihez a klasszikus hátfájást is hozzáadjuk.

Az ülőmunka rendszeres fizikai aktivitással történő megszüntetése jelentősen csökkentheti ezen állapotok kockázatát és javíthatja az életminőséget.

Pihenés

Legyen szó aktív - hobbi gyakorlásról, plusz szakmai tevékenységről, vagy passzív - alvásról, a pihenésről testi-lelki energiakészletünk helyreállításához szükséges.

Alvás közben számos szervünk lelassul; az izmok ellazulnak, a szívösszehúzódások ritkábban fordulnak elő, akárcsak a vérnyomás vagy a légzés. Így a szervezet kevesebb energiát fogyaszt és helyreállítja a sejtek munkaképességét. Az alvás segít elkerülni a túlzott és hosszan tartó fizikai vagy mentális erőfeszítések következtében fellépő túlterheltséget.

Enni

A szakemberek azt állítják, hogy az emésztési problémák 90%-ában az egyetlen kiváltó tényező az étrend és a stressz. A rossz minőségű táplálék, valamint a stressz negatívan befolyásolja a bélmozgást, ami megnehezíti az emésztési folyamatot, és számos gyomorműködési zavart válthat ki, ami gyakran gyomorégéssel, puffadással, székrekedéssel vagy hasmenéssel nyilvánul meg.

Tartsa távol a stresszt a méhészeti termékekkel

A gyomor belsejében egy erősen savas környezet, amely a táplálék lebontását szolgálja, és éppen azért akadályozza meg bizonyos betegségek kialakulását, mert sok baktérium (amelyeket táplálékkal juttatunk be) nem éli túl ezeket a savas körülményeket.

Ha azonban a gyomor nem működik megfelelően, baktériumok fejlődhetnek ki, és olyan állapotokat válthatnak ki, mint a fent felsoroltak, vagy akár súlyosabbak is, mint például: gyomorhurut, enterocolitis, divertikulitisz.

A Helicobacter Pylori a legveszélyesebb baktérium, amely megbetegít minket, és amelyet a gyomor savassága nem tud elpusztítani. Mivel nagyon ellenálló, a szervezetbe kerülve egy életen át fennmaradhat, és kiválthatja a legsúlyosabb gyomorbetegségeket, például a rákot. Ez a baktérium nagyon könnyen terjed a levegőn, más betegekkel való érintkezéskor vagy szennyezett tárgyak megérintésével, étellel.

A manukaméz képes eltávolítani a Helicobacter Pylori baktériumokat


Hogyan véded magad és mit eszel?
A gyomorbetegségek megelőzésének legegyszerűbb módja, ha fokozottan odafigyelünk az étrendjükre és az ételkészítés módjára.

Íme 6 tipp, amilyen egyszerű és hasznos is:

 1. Kerülje a túlzottan feldolgozott élelmiszereket (kolbász, konzerv, stb.), mindenféle sült ételt, valamint a savas gyümölcsleveket:

 2. Egyél minél kevesebb finomított cukrot. Helyettesíthető különféle virágeredetű nyers mézzel , ami sokkal egészségesebb.

 3. Tartsa tiszteletben a napi főétkezéseket, és igyon legalább 2 liter vizet naponta.

 4. Próbálj meg naponta természetes, nyers termékeket enni.

 5. Egyél méhészeti termékeket .

 6. Napi étrendjébe iktasson be szuperételeket , hogy megvédje gyomor- és bélflóráját.

A nyers vadrózsa virágpor talán a legjobb természetes táplálék-kiegészítő, amely hozzájárul a gyomor jó közérzetéhez

Genetikai tényezők hiányában, ha sikerül betartani a fenti 6 tippet, fokozatosan körvonalazódik az egészséges életmód, és megóvja gyomrát a káros anyagoktól.

A méhészeti termékek hozzájárulása a testi és lelki jólét megőrzéséhez


A propolisz, a tiszta méhpempő, a legelő, a nyers virágpor és a méhméz mind olyan termékek, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez.

Rendszeres fogyasztása (minimum 2 kezelés évente, tavasszal és ősszel) megelőzheti bizonyos betegségek előfordulását, mert fő tevékenységük az immunrendszer erősítése és a szabad gyökök elleni küzdelem. Honnan tudjuk ezt? Tanulmányok bizonyítják, hogy minden méhkas termék jelentős mennyiségű antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyeket szervezetünk természetesen nem szintetizál, de szüksége van rá. Ezért az egyetlen, aki felelős azért, hogy bejuttassa őket a szervezetébe.

Lehet, hogy a termékek sokfélesége meglep, és nem tudja, melyikkel kezdje. A válasz: "Mindennel / bármelyikkel, de azonnal el kell kezdeni a kúrát!"

Így működik mindegyik:

 1. Propolisz – a méhek által begyűjtött rügyek által termelt gyanta, amelyet pajzsként használnak a kaptárt károsító külső tényezők ellen, különösen télen. Hogyan hat az egészségére? A propolisz vírusellenes hatását összetételében rendkívüli polifenol- és antioxidáns-koncentráció támasztja alá. Az apiterápia szakértői bebizonyították, hogy a propolisz kezelések esetén az eredmény a beadott propolisz dózisától függ. Gátolja a vírusokat, és megakadályozza, hogy a gazdasejtről leváljanak, és a szervezetben elterjedjenek. Így egy nagyobb adag propolisz hatékonyabb lesz, mint egy kis adag. Német és francia szakemberek propoliszról szóló tanulmányai azt mutatják, hogy még a rák kezelésében is fontos adjuváns lehet. Ebben az esetben a propolisz hatása a vörös- és fehérvérsejtekre rendkívül mérgező metabolitok (egyes kemoterápiában használt gyógyszerekkel végzett kezelések hatására a májban lebomló vegyületek) gátlására irányul. A polifenolok és az antioxidánsok küzdenek ezzel a mérgezéssel, és gátolják a metabolitokat, mielőtt azok szétterjednének a szervezetben.

A propolisz 7 további csodálatos előnye

 1. Tiszta méhpempő - a munkásméhek mirigyei által kiválasztott termék, egy sárgásfehér anyag, amellyel a lárvákat (életük első napjaiban) és az anyát (egész életükben) táplálják. A méhpempő B-vitaminban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és nyomelemekben gazdag; az egyetlen természetes forrása az acetilkolinnak (idegimpulzusok továbbításában szerepet játszó neurotranszmitter) és a 10 HDA (erős rákellenes, antibakteriális és vírusellenes hatású bioaktív vegyület). Összességében a szakértők azt mondják, hogy a méhpempő segíthet megnövelni a hosszú élettartamot azáltal, hogy serkenti a sejtek regenerálódását. Ez egy értékes biostimuláns, amely növeli a fizikai állóképességet és eltávolítja a fáradtságot. Minden évszakváltáskor 6 hetes kúrák javasoltak, mert akkor a szervezet sebezhetőbb a vírusokkal szemben, és fogékonyabb a különböző betegségekre.

Tudjon meg többet a méhpempőről, és vegye be az étrendjébe

 1. Legelő vagy "méhkenyér" – a méhpempővel és a nyers virágporral együtt a pasteur az egyik legösszetettebb termék a kaptárból. Ez propolisz, méhpempő, virágpor, méz és viasz keverékéből áll, és a méhek tápláléka télen. A legelőt fermentációs eljárással, a kaptár természetes körülményei között nyerik ki, így nyers, feldolgozatlan termék marad, melynek hatóanyagai összesítik a méhek által készített termékek előnyeit. A legelő a nem állati eredetű fehérje természetes forrása, amely zsírsavakat, enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat – bioaktív és biostimuláló anyagokat – tartalmaz. Májra gyakorolt ​​jótékony hatásáról elismert, méregtelenítő kúrákban ajánlott, mert segít a méreganyagok eltávolításában a szervezetből.

haszon-legelő

Stângaciu doktor, az apifitoterápia specialistája legelővel való gyógymódot javasol, különösen tavasz elején

 1. Nyers méz - nyers méz alatt hidegen extrahált, feldolgozatlan méhmézet értünk, amely megőrzi minden lényeges tulajdonságát. Bármilyen virágos eredetű is legyen a méz, a legerősebb természetes energizálónak tartják. A cukorfogyasztás teljes mértékben helyettesíthető a szervezet által sokkal könnyebben feldolgozható, sok ásványi anyagot tartalmazó nyers mézzel.

A méz fogyasztása nem tilos azoknak, akiknél kialakult a cukorbetegség egy formája

Valójában el kell ismernünk, hogy a világ összes méze közül a Manuka Honey tűnik ki a legjobban. Ez a méz azért különleges, mert a legmagasabb természetes koncentrációban tartalmazza a metilglioxált – egy olyan hatóanyagot, amely jelzi az antibakteriális hatás intenzitását. A legerősebb természetes antibiotikumként ismert. Minél nagyobb a metilglioxál koncentrációja ( MGO 100+ , MGO 250+ , MGO 400+ és MGO550+ ), annál intenzívebb az antibakteriális hatás.

Az MGO szerint a Manuka méz számos egészségügyi probléma enyhítésében segíthet, az immunrendszer erősítésétől, az influenzától és a megfázástól kezdve a Staphylococcus aureus és a Helicobacter Pylori baktériumok kezeléséig.

 1. Nyers pollen egy szuperélelmiszer, amelyet a méhek betakarítanak, és az általuk termelt enzimek hozzáadásával javítanak. Az utóbbi időben rendkívül népszerűvé váltak a szuperélelmiszerek, különösen azok körében, akik megértik egészségük fontosságát, és szeretnének ebbe befektetni. Spirulina, kurkuma, kurkuma, goji, moringa – ezek mind olyan szuperélelmiszerek, amelyek előnyeiről valószínűleg már hallottál. Nos, a nyers virágpor talán még az előbb felsoroltaknál is előnyösebb, mert minden tápanyagot tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van, az egyik legfontosabb növényi fehérjeforrás, és akár vegetáriánusok vagy vegánok is fogyaszthatják. A virágeredettől függően a virágpornak különféle jótékony hatásai lehetnek a szervezet számára, de vannak közös előnyei is: növelhetik az energia- és vitalitásszintet, csökkenthetik a fáradtságot és erősíthetik az immunrendszert. Például a nyers Amorpha pollen egy biostimulátor, amely nagyon jól hat a gyomorra, jó gyulladáscsökkentő, és segíthet megelőzni az osteo-artikuláris tüneteket. Mivel támogatja az izomműködést, ez a pollen különösen ajánlott sportolóknak. Bármilyen felkészülés, edzés előtt egy fontos versenyen/mérkőzésen, de a mindennapi edzések során is, ennek a pollennek a fogyasztása napi 15 g-ot jelent. Növekszik az energia és a vitalitás szintje, ami lehetővé teszi, hogy hosszabb edzéseket végezzen, és kiemelkedő teljesítményeket rögzítsen.Életkorodtól függetlenül tested egészsége legyen az első számú prioritás, mert ha a test jól érzi magát, akkor mentális szinten is megnyugszik, ellazul. Így képes leszel elérni napi céljait.

"Az egészséges akarás az egészség része." – mondja Seneca, és csak arra következtethetünk, hogy igaza van. Fektessen be az egészségébe! Fogyassz méhészeti termékeket!

Hasonló cikkek:

Nyers hegyi virágpor – csodálatos előnyök az egészségednek

Hogyan működik a memória leghatékonyabb táplálékkiegészítője

Méhészeti termékek fogyasztása és cukorbetegség

Tonic Junior – a juniorok szövetségese

6 ötlet egészséges reggelihez családja számára

Előző cikk Méhészeti termékek – Alapvető szuperételek egészségünk számára