Ugrás a tartalomra
Beneficiile produselor apicole pentru sanatate si frumusete

A méhészeti termékek előnyei az egészségre és a szépségre

A kaptárból készült termékek különösen egészségesek, a tiszta és nyers állapotukban a leghasznosabbak szervezetünk számára. Cégünk, az Apiland pontosan ezért gyárt és szállít olyan nyers termékeket, igazi elixíreket, amelyek növelik tónusunkat és energiánkat, egészségesek és fiatalosak.

A méhpempő valószínűleg a kaptár legkülönlegesebb terméke. Ez a lárvák tápláléka, de csak három napig. A kaptárkirálynővé váló lárva helyette folyamatosan méhpempőt kap, és ez marad a királynő tápláléka egész életében. A méhpempő nagyon különleges tulajdonságainak köszönhetően a királynő sokkal tovább él, mint a közönséges méhek, akár 50-szer tovább, mentes a betegségektől, és rendelkezik a szükséges energiával ahhoz, hogy naponta több mint 1000 tojást rakjon le egész életében. Ezek az igazi előadások nem jöhettek volna létre a méhpempő, a kaptár csodaeledele nélkül. A mai tudományos vizsgálatok pedig megerősítik a méhpempő egészségre, termékenységre és hosszú élettartamra gyakorolt ​​jótékony hatását. Természetesen ezek a hatások a benne lévő anyagoknak köszönhetők, nevezetesen az aminosavaknak, ásványi anyagoknak, vitaminoknak, valamint az acetilkolinnak, amely egy különösen fontos neurotranszmitter. Intenzív szellemi tevékenységet folytatóknak, például tanulóknak, diákoknak ajánljuk a méhpempőt , mert javítja a memóriát, a koncentráló- és tanulási képességet, de időseknek is, mert a gyors reakciókészséget is növeli. Akinek túl savanyú íze van a méhpempőnek, az kombinálhatja mézzel vagy más édesebb hozzávalókkal.

Ellentétben a száraz virágporral, amelyet granulátum formájában találunk meg, a nyers pollen sokkal finomabb és sokkal könnyebben emészthető. Élő táplálék lévén, érintetlenül megőrzi azon növények minden tulajdonságát, tulajdonságát és életelvét, amelyből származott, ami nem mondható el a száraz virágporról, amely a szárítás következtében sokat veszít kezdeti értékéből. Gyakorlatilag minden nyers monoflorális virágpornak vannak bizonyos konkrét ajánlásai. Attól függően, hogy milyen virágból nyerik, az egyvirágú pollen különböző színű és ízű – egyes virágporok édesebbek, mások savanyúbbak.

A kaptár másik terméke a legelő, más néven méhkenyér. Valójában ez egy természetesen fermentált virágpor a kaptárban. Jó ízű, nagyon könnyen emészthető, méregtelenítő övhöz ajánlott.

A propolisz a méhek másik különleges terméke. A propolisz tinktúra nagyon erős természetes fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és sebgyógyító.

Természetesen ahhoz, hogy a méhészeti termékekkel való kúra a lehető leghatékonyabb legyen, érdemes felkeresni egy fitoterapeutát, aki bizonyos típusú nyers virágport vagy más méhészeti terméket tud ajánlani. Mindannyiunknak van egy bizonyos profilja és múltja orvosi szempontból, ezért a személyre szabott kúra a legjobb megoldás.

Szinte minden méhészeti terméket felhasználnak a kozmetikában. Legyen szó arcmaszkokról, bőr- vagy bőr-, haj- és körömápolásról, különösen hatékonyak, mivel számos kozmetikai termékben megtalálhatók a piacon. Természetesen önmagukban, frissen, kozmetikai célokra is használhatók, a hatás annál intenzívebb.

Az emberek már ismerik ezeket a tiszta és nyers kaptártermékeket, igazi csodaételeket, gyógyszereket és kozmetikumokat egyszerre, de nem mindenki tudja, hogyan tartsa őket optimálisan. Mert ahhoz, hogy minden tulajdonságukat kihasználják, bizonyos tárolási feltételekre van szükségük. A nyers méhpempőt például hűtőszekrényben, 3-6 Celsius fokos hőmérsékleten tárolják. Szobahőmérsékleten csak 3-4 napig tart. A nyers virágport a fagyasztóban tárolják. Csak rendkívül kis mennyiségű vizet tartalmaz, nem fagy meg. Közvetlenül onnan, a fagyasztóból fogyasztható, ahová a napi adagunkat is elvihetjük. Szobahőmérsékleten a nyers pollen nem tart tovább 9-10 napnál. Éppen ezért cégünk, az Apiland csak akkor javasolja ezen termékek megvásárlását, ha biztos abban, hogy a gyártó megbízható, és a forgalmazó az ajánlásoknak megfelelően hidegen tartja.

Cecilia Caragea kommunikációs tanácsadó a B1 TV "360 fokos" című műsorában beszélt a méhészeti termékek egészségre és szépségre gyakorolt ​​jótékony hatásairól, valamint arról, hogyan kell őket optimális körülmények között tartani, különösen tiszta állapotban és nyersen.

Előző cikk A nyers szelídgesztenye és szeder pollen íze és előnyei
Következő cikk Jobb anyagcsere nyers alma virágporral