Ugrás a tartalomra
Cum ne ajuta laptisorul de matca in depresii

Hogyan segít a méhpempő a depresszióban

A triviális tavaszi aszténiától vagy a depresszió különböző formáiig, amelyek közül néhány szinte hasonlít az astheniához, mások rendkívül súlyosak és súlyosak, ezek a betegségek egyre gyakoribbak, és a legkülönbözőbb módon érintik életünket. A klinikai egészségi állapot változásaitól a szakmai teljesítményig és a családi életig minden szenved. A tünetek változatosak, érzelmi, fizikai, viselkedési és kognitív változásokat is magukban foglalnak.

A depresszió magával hozza az érdeklődés elvesztését minden iránt, ami körülvesz, a képtelenséget élvezni, de alvászavarokat, nyugtalanságot vagy lassúságot mindenben, amit csinál, súlyváltozásokat és sok fizikai és intellektuális fáradtságot, energiahiányt, labilitást. emocionalitás és ingerlékenység, zaj- és fény intolerancia, különféle fájdalmak, anélkül, hogy az ezeket indokoló feltételek fennállnának. Fejfájás, szédülés, álmatlanság, emésztési problémák, kimerültség és gyengeség, mellkasi és hátfájás, izomfájdalom, ízületi fájdalom, különféle tartós fizikai problémák, szorongás, fóbiák, intim kapcsolatok nehézségei, alacsony libidó, alkohollal, kávéval és másokkal való visszaélésre való hajlam olyan anyagok, amelyeknek az az ajándéka, hogy még jobban súlyosbítják a depressziós állapotot.

Tudnunk kell, hogy az agy teljes tevékenysége, bármilyen információ átvitelére és kezelésére való képessége, így az érzelmi állapotaink helyes kezelésére való képessége egy sor olyan anyagtól függ, amelyeket neurotranszmittereknek neveznek. Az agynak ez az érzelmi állapotokat kezelő és a depresszió mechanizmusában részt vevő része szabályozza az agyalapi mirigy működését, amely a hormonrendszer megfelelő működéséért felelős.

A depressziót tehát bio-pszicho-szociális szinten kell érteni, figyelembe véve mind az agy biokémiai zavarait, mind a törékeny személyiségekre jellemző pszichológiai okokat, mind a napi stresszhez kapcsolódó szociális okokat.

A méhpempő nem egyszerű étrend-kiegészítő. Az egész szervezet számára fontos tonik, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek és koenzimek, esszenciális zsírsavak és sok más hatóanyag bevitele révén. A 10-HDA tartalmának köszönhetően a méhpempő közvetlen hatással van a hormonális és idegrendszerre. A kutatások rávilágítottak arra, hogy a méhpempőben számos biogén anyag, pro-hormon vagy emberi hormonok prekurzora található, amelyek képesek normalizálni a hormonális aktivitást, és különösen segítik azoknak a hormonoknak a szintézisét, amelyeket a szervezet nem választ ki megfelelő mennyiségben. Vagy, amint láttuk, a hormonális egyensúlyhiány a depresszió mögött meghúzódó egyik fő probléma.

A méhpempő nemcsak ezeket a hormonális egyensúlyhiányokat oldja meg, hanem közvetlenül az idegrendszerre is hat. Ez az egyetlen természetes termék, amely acetilkolint, egy fontos neurotranszmittert tartalmaz, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer egészségéhez. Az acetilkolin alapvető szerepet játszik az idegimpulzusok továbbításában, mind a központi, mind a perifériás idegrendszerben, mivel a depresszió hátterében álló mechanizmus egyik fő eleme. Mind a hangulatunk, mind a memóriánk függ ettől, a koncentráló-, reakció- és a döntési sebességünk. Ugyanakkor a kutatások kimutatták a méhpempő azon képességét, hogy serkenti az ideg őssejtekből új neuronok és kapcsolataik termelését, ezáltal közvetlen és lényeges módon beavatkozik az agy plaszticitási mechanizmusába, amely mechanizmus ahogy láttam, a depresszió leküzdésének módja.

Ezért, hogy elkerülje az olyan kellemetlen jelenségeket, mint a depresszió, fogyasszon tiszta méhpempőt , például az Apilandből származót! Hatása nem fog várni.

A legjobb hatás érdekében minőségi méheket kell választania!

A méhészeti termékekkel kapcsolatos további információkért, részletekért a 0371.78.00.78-as telefonszámon érdeklődhetnek.

Meghívjuk Önt, hogy hallgassa meg Cecilia Caragea kommunikációs tanácsadó felszólalását a „Jó reggelt, házigazdák” (Antena Satelor) című műsorban. Az oszlopot az Apiland támogatja.

Előző cikk A méhpempő javítja a termékenységet
Következő cikk Nyers pollen – természetes gyógymód a parlagfű allergia ellen