Ugrás a tartalomra
Desensibilizare in cazul alergiei la polen - remedii apicole

Érzéketlenítés pollenallergia esetén - méhek gyógymódjai

Nem számít, milyen fiatalnak és egészségesnek gondolja magát, fontos, hogy mindig vigyázzon testére. Ebben a tekintetben a méhészeti termékek a legjobb segítők, évszaktól függetlenül. Ebben a cikkben bemutatunk néhány méhészeti terméket, amelyek igazi védőpajzsok a tavaszi allergia ellen.


Olvasási idő: 4 perc


A tavaszt mindig is az allergia szezonjaként ismerték el. A természet újra életre kel, a fák és a növények virágoznak, a szél pedig az orrunkba és a szemünkbe jutó virágport terjeszti, gyulladásos reakciókat váltva ki, amelyek tágítják az ereket és fokozzák a váladékot az orrnyálkahártyában.

A légúti allergia egyéb tünetei a következők:

  • Az orr duzzanata, állandó tüsszögés

  • Vörösség, égés, viszketés a szemekben

  • Zihálás és nyálkaképződés a tüdőben

Fontos!

Az anemophilus pollenre való allergia nem életveszélyes. Ezek az allergiák csak olyan kellemetlenségek, amelyek elkerülhetők egy deszenzibilizáló terápia segítségével, amely szintén a nyers virágpor fogyasztásán alapul.Mi a magyarázat? Hogyan fordíthatja vissza a nyers pollen a pollenallergia tüneteit?

Mindenekelőtt tisztáznunk kell, hogy a virágpornak 2 fajtája van: anemofil pollen - amelyet a szél visz, és az entomofil pollen -, amelyet a méhek gyűjtenek. A tavasszal fellépő allergiás reakciókat az anemofil pollen okozza.

A szervezetünk által tapasztalt allergiás reakciókért a fő felelős a hisztamin – egy olyan anyag, amelyet saját testünk termel, de amelyet táplálékból is kaphatunk. A hisztamin magas koncentrációja elsősorban a sajtokban és az erjesztett élelmiszerekben található.

Ha a hisztamin szint magas, az allergia nem tart sokáig, hogy megjelenjen. Éppen ezért a hisztaminszint csökkentése minden allergiaellenes gyógyszer célja.

Az összes méhészeti termék közül a nyers virágpor rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, ezért a deszenzitizációs terápia segédeszközeként javasolt.

Leo Conway, M.D. (Colorado) tesztelte a nyers pollen hatékonyságát az allergiás nátha elleni küzdelemben, és páciensei 94%-ának gyógyulásáról számolt be.

Így bebizonyosodott, hogy megelőző jelleggel vagy más antiallergiás gyógyszerekkel kombinálva a nyers pollen csökkenti a hisztamin szintjét, hozzájárulva az allergiás tünetek javulásához.Melyik nyers virágport választod?

Az anemofil pollenallergia elleni küzdelemben a nyers tavaszi virágporok közül választhat: nyers cseresznye pollen, nyers alma pollen, nyers szilva pollen, nyers fűz, galagonya vagy vadrózsa pollen, a leginkább ajánlott a nyers pollen poliflor . Ez az összes tavaszi pollen keveréke, és széles hatásspektrummal rendelkezik.

Az ApiLandnél a nyers pollenek széles választékát, pontosabban 14 fajta bio- és hagyományos pollen található.
Mindegyiknek van néhány közös jellemzője: természetes probiotikumok, több energiát visznek a szervezetbe, és hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez. De a virág eredetétől függően egyedi előnyeik is vannak. Például a nyers vadrózsa virágpor védi a vastagbelet és hozzájárul a bélflóra helyreállításához, a nyers fűz virágpor segíti a prosztata megfelelő működését, a nyers szilvavirág kiegyensúlyozza az emésztőrendszert stb.

Mennyi ideig tart a pollenkúra és a deszenzitizáló terápia?

Általában a nyers pollenkúra 7 hétig tart. Napi egy szem nyers pollen elfogyasztásával kezdődik, majd fokozatosan emeljük az adagot, amíg el nem érjük a felnőtteknél a napi 15 g/nap, a gyermekeknél az 5 g/nap dózist.

Az allergén állandó és ellenőrzött expozíciója révén a szervezet hozzászokik, és az immunrendszer megtanulja, hogy ne reagáljon túl, ha pollenszemcsékkel találkozik, amelyek önmagukban is ártalmatlan anyagok.

Egy év leforgása alatt legalább 2 nyers pollenkezelés javasolt, tavasszal és ősszel.

Az allergiaszezon kezdete előtt kúra is szükséges.

A deszenzitizáló terápia időtartama személyenként változik, és nagymértékben függ az alkalmazott kiegészítő kiegészítő intézkedésektől, mint például a különféle tüneti kezelések vagy az etiológiai kezelés - biológiai antitestterápia.Aszténiától és allergiától mentes, egészségben és energiában gazdag tavaszt kívánunk!Források:

https://elitelv.com/doctors-corner/common-springtime-illnesses/

https://community.aafa.org/blog/tips-for-coping-with-spring-allergies

https://www.apiland.ro/blog/sanatate/remedii-apicole-pentru-astenia-de-primavara-si-rinita-alergica

https://www.alphega-farmacie.ro/afectiuni/desensibilizarea-in-cazul-alergiilor-512/

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/alergiile-de-primavara

Előző cikk Méhészeti termékek – Alapvető szuperételek egészségünk számára