Ugrás a tartalomra
Imunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicole

Gyenge immunitás gyermekeknél? Így segíthetnek a méhészeti termékek

Az iskola, óvodakezdés szorongást okoz? A hideg évszakra való átállás és a közösségbe való visszatérés növeli a kicsik megbetegedési kockázatát. Tudja meg, hogyan javíthatja a gyermekek immunitását, és mely méhészeti termékek segíthetnek távol tartani őket a megfázástól és az influenzától!


Közeledik az ősz, és ezzel együtt az óvodák és iskolák is újra megnyitják kapuikat. Tehát elkezdjük felkészíteni a kicsiket mindennel, amire szükségük van: új ruhákkal, kellékekkel és sok mással. Ebben a vásárlás utáni rohanásban néha elfelejtjük, hogy a gyerekek immunrendszerét is fel kell készíteni a közösségbe való visszatérésre. Természetesen, de valószínűleg már ismeri ezt a forgatókönyvet: a gyerek iskolába vagy óvodába megy, és köhögéssel, lázzal és torokfájással tér haza, amit az egész családdal megoszt.

A hideg évszakra való átállás növeli a betegségek kockázatát, különösen a gyermekek körében, akik hajlamosabbak a megfázásra vagy más fertőzésekre. Bár tiszta a környezet, amelyben a gyerekek dolgoznak, gyakran előfordul, hogy éppen a higiéniai ismeretek hiánya vagy az immunrendszerüket erősítő kiegyensúlyozott táplálkozás hiánya miatt betegszenek meg. Emellett a fertőző betegségek kockázata nőni fog a közösségben, mivel ezeknek a betegségeknek a többsége átvihető. Egy nemrégiben készült brit felmérés szerint a gyerekek több mint 80%-a megfázik a tanév elején.

Egy gyermek átlagosan 8-10 megfázást kap évente, de a szülőknek nem kell aggódniuk, mert ezek a megfázások elősegítik az erős immunrendszer kialakulását. Nehéz azonban elviselni a lázzal vagy megfázással küzdő kicsik képét, és különösen azt a gondolatot, hogy gyógyszerrel vagy bizonyos esetekben antibiotikumokkal itassa le őket. Mit kell tennie szülőként, hogy a lehető legnagyobb mértékben elkerülje ezeket a helyzeteket?

Lássuk, mi is az az immunitás, és hogyan segíthetünk ennek erősítésében 100%-ban természetes méhészeti termékek fogyasztásával.

Nézze meg, mely méhészeti termékek ajánlottak, ha alacsony az immunitása

Mi az immunitás?


Az immunitás szervezetünk természetes védekező mechanizmusa a külső ellenségekkel, úgynevezett kórokozókkal szemben, azaz vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal, sugárzással, mérgező anyagokkal stb., amelyek betegségeket okozhatnak. Amikor szervezetünket megtámadják a kórokozók, az immunrendszer antitesteket (immunglobulinokat) választ ki, amelyek az ellenük való küzdelemre hivatottak. Ha a kórokozók kis mennyiségben vannak jelen, az immunrendszer megbirkózik a támadással, de vannak olyan helyzetek is, amikor az immunrendszer túlterhelt, legyengül és segítségre van szüksége ahhoz, hogy fel tudjon küzdeni ezekkel a kórokozókkal.

Az immunrendszernek kettős szerepe van: a kórokozók elpusztítása, de az is, hogy a legapróbb részletekig megjegyezze a csaták dátumait, hogy tudjon felkészülni arra az esetre, ha ismét ugyanaz az ellenség támadná meg.

Kétféle immunitás létezik: veleszületett vagy nem specifikus immunitás és szerzett vagy specifikus immunitás. A veleszületett immunitás a szülőktől kapott genetikai öröklődés, a szervezet első védelmi vonala, amely az élet során nem befolyásolható, míg a megszerzett immunitás védőoltással és egészséges életmóddal támogatható.

Immunitás gyermekeknél


A születéskor a gyermek immunrendszere éretlen, és fokozatosan, természetes fejlődése során alakul ki, párhuzamosan a külső környezettel való érintkezés útján történő immunfelismerés folyamatával. Ezért a gyermeket úgy kell védeni, hogy fejlődő immunrendszere meg tudjon birkózni a kórokozókkal való állandó érintkezéssel.

Hogyan járulhat hozzá a gyermek immunitásának kialakulásához?


Valószínűleg sokszor feltette már magának a kérdést, hogy mit kell tennie gyermeke immunitásának növelése érdekében. Biztosan találkoztál már különböző véleményekkel, anyukák és nagymamák tanácsaival, blogokon és profiloldalakon olvasott ajánlásokkal, de anélkül, hogy biztos lett volna abban, hogy meglesz a várt eredmény. Ennek értelmében arra gondoltunk, hogy adunk néhány szakértői tanácsot, mit érdemes tenni, hogy hozzájáruljunk a gyermek immunrendszerének fejlődéséhez és minimalizáljuk a megfázás kockázatát.

1. Biztosíts neki egészséges és változatos étrendet.

Adj neki C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag gyümölcsöt és zöldséget, mint például: eper, grapefruit, áfonya, paradicsom, brokkoli és édesburgonya. Ezenkívül a karotinoidokat tartalmazó zöldségek és gyümölcsök, például: sárgarépa, kaliforniai paprika, sárgabarack, sütőtök, mangó, képesek felvenni a harcot a fertőzésekkel a szervezetben. És mivel nem mindig van lehetőségünk a kicsiknek kínálni minden olyan gyümölcsöt és zöldséget, amit az optimális vitamin- és ásványianyag-bevitel érdekében ajánlunk, egy teáskanál nyers virágport is beiktathatunk a gyerekek napi étrendjébe.

A nyers virágpor tartalmazza az egészségünkhöz szükséges összes mikrotápanyagot, esszenciális aminosavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket és még számtalan jótékony anyagot a gyermekek harmonikus növekedéséhez. A nyers pollen egyben növényi probiotikum is, amely szabályozza az emésztést, helyreállítja a bélflórát és egyben segíti a szervezet védekezőképességének erősítését a környezetből érkező vírusok és baktériumok elleni küzdelemben. A gyermek étrendjében olyan egészséges zsírokat is tartalmaz, mint az Omega 3 zsírsavak, amelyek különösen a lazacban találhatók, és amelyek kiválóan biztosítják a vas egészségét azáltal, hogy fokozzák a baktériumokat elpusztító fehérvérsejtek termelését.


Fedezzen fel 6 egészséges reggeli ötletet gyerekeknek

2. Cserélje le az édességeket, üdítőket egészséges alternatívákkal.

A magas cukortartalmú termékek gyengítik az immunrendszert, hiperaktivitáshoz, így a pihenés és az alvás minőségének egyensúlyhiányához vezethetnek, ami kedvez a megfázás kialakulásának. Választhat ugyanolyan ízletes, de egészséges alternatívákat, mint például: nyers méz, édes gyümölcsök, friss gyümölcslevek, turmixok, fagylalt és házi sütemények.

3. Vonja be őt a fizikai tevékenységekbe.

A mozgás elengedhetetlen a szervezet egészségének és vitalitásának megőrzéséhez. A rendszeres fizikai aktivitás növeli a Natural Killer (NK) sejtek hatékonyságát, amelyek alapvető szerepet játszanak a veleszületett immunrendszerben azáltal, hogy eltávolítják a kórokozókkal fertőzött sejteket a szervezetből. A családdal a szabadban lehet sportolni, így a kicsik minél gyakrabban szoktatják a mozgást. Ne felejtsd el, a gyermeket ne zárják el a házban semmilyen szélben, mert félnek az esetleges megfázástól!

4. Tartsa be a rendszeres és helyes pihenőidőt.

Az alvás biztosítja a test helyreállításának felgyorsult folyamatát. A gyermeknek legalább napi 8-10 órát kell aludnia (születéskor 14-16 órától kezdve). Egy kanál hársméz lefekvés előtt gondoskodik a nyugodt alvásról. Ezenkívül a gyermek pszicho-érzelmi stabilitása különösen fontos az egészsége szempontjából. A nyugodt, konfliktusmentes családi légkör erősebb immunrendszert biztosít.

5. Szoktasd rá a személyes higiénia főbb szabályainak betartására

A gyermek és a velük érintkező személyek megfelelő személyes higiéniája nagyon fontos a gyermek és az egész család egészsége szempontjából. Ezért elengedhetetlen néhány egyszerű szabály betartása: kézmosás, esti fürdés, zsebkendő helyes használata, köhögés vagy tüsszögés közbeni viselkedés és időszakos fogkefecsere. Valamint a környezők szennyeződésének elkerülése érdekében fontos, hogy a kicsi ne kerüljön a közösségbe betegség idején.

6. Ne tegye ki a gyermeket cigarettafüst hatásának!

A gyerekek érzékenyebbek a cigarettafüstben lévő 4000 toxinra, kevésbé fejlett természetes méregtelenítő rendszerük. A gyermek gyorsabban lélegzik, és így sokkal több méreganyagot lélegz be. A jelenlétében történő dohányzás növeli a hörghurut, fülgyulladás, asztma vagy egyéb légúti problémák kockázatát.

7. Rendszeresen kezelje őket méhészeti termékekkel.

Számos étrend-kiegészítő vagy természetes kezelés létezik az alacsony immunitás kezelésére, amelyek gyakran nem érik el a kívánt hatást. Sok anya még mindig mágikus erővel rendelkező baba immunitás elleni szirupot keres. Ennek a hagyományos kezelésnek az alternatívájaként, amely tartósítószert, színezéket vagy édesítőszert is tartalmazhat, 100%-ban természetes, tiszta méhészeti termékeket kínálunk , pontosan úgy, ahogy a kaptárban megtalálhatók.

Bónusz: Mindezek a tippek egy infografikában foglalhatók össze. Kattints a képre a letöltéshez vagy oszd meg és oszd meg ismerőseiddel!

7 tipp a gyerekek immunitásának növelésére

Méhészeti termékek a gyermekek immunitásának növelésére


Ha vidéken nőtt fel, vagy ha a nyári vakációt a nagyszüleinél töltötte, valószínűleg emlékszik arra, hogy szülei vagy nagyszülei ragaszkodtak ahhoz, hogy reggel éhgyomorra igyon egy teáskanál mézet, hogy elkerülje a megfázást. A méhészeti termékek mindig is egészségünk és immunrendszerünk fontos szövetségesei voltak, ősidők óta fogyasztjuk mind kellemes ízük, mind rendkívüli gyógyhatásuk miatt. Gyermekek számára az egészséges és ízletes nyers méz mellett a tiszta méhpempő és a Junior Tonic is nagyon alkalmas.

Tiszta méhpempő


A tiszta méhpempő
a királynők kizárólagos tápláléka, de egyben az egyik leghatékonyabb természetes kezelés az alacsony immunitás ellen. Összetett összetétele (vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, nyomelemek, lipidek és esszenciális zsírsavak) miatt a tiszta méhpempő „hiperélelmiszernek” számít, amely preventív hatást fejt ki a gyermekek immunrendszerének erősítésével. A tiszta méhpempő biztosítja a szervezet számára a legfontosabb tápanyagokat, amelyekre szüksége van vagy hiányzik. Az összes szükséges tápanyaggal rendelkező szervezet erős szervezet, amely képes megbirkózni a kórokozók elleni küzdelemmel. A tiszta méhpempőben található hatóanyagok sokaságából az immunrendszer erősítése szempontjából a legfontosabbak:

  • Gammaglobulin – serkenti az immunrendszert, és segíti a szervezetet a fertőzések és vírusok elleni küzdelemben.
  • Royalisin – segít a szervezetnek megerősíteni immunrendszerét, elpusztítani a baktériumokat, begyógyítani a sebeket és leküzdeni az allergiákat.
  • 10-hidroxi-dekánsav , röviden 10-HDA - az immunrendszer fő modulátora, amely közvetlenül hat a T-sejtekre.A szervezet védekezésének alapvető kulcsa.


A tiszta méhpempő
kifejezetten ajánlott gyermekek számára, a gyakori betegségek megelőzésére vagy a gyógyulás felgyorsítására.

tiszta méhpempő vélemények


Mikor és hogyan adhatunk tiszta méhpempőt gyermekeknek?


A tiszta méhpempő adása gyermekeknek két éves kor után javasolt (egyes esetekben egy éves kor után is adható).

Az optimális eredmény érdekében évente két (tavasszal és ősszel) 6 hetes kezelést javasolunk.

A tiszta méhpempőt szublingválisan adagoljuk , amíg teljesen fel nem oldódik, reggel, 20-30 perccel étkezés előtt. Az ajánlott adag gyermekeknek 0,5 g/nap , felnőtteknek 1-2 g/nap. A terméket egy mérőkanál kíséri.

2%-os arányban fogyasztható és mézben homogenizálható (pl.: 10g tiszta méhpempő 500g nyers mézben). Ebben az esetben az ajánlott adag gyermekeknek 1-2 teáskanál/nap , felnőtteknek 1-2 evőkanál/nap.

A tiszta méhpempőt hűtőszekrényben, 2°C és 6°C közötti hőmérsékleten tárolják.

Junior tonik


A junior tonik a legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás a szülők számára, ha a gyermekek immunitásáról beszélünk. A Junior Tonic ampullák a tiszta méhpempő, a nyers virágpor, a nyers méz, a propolisz és a narancslé optimális keveréke, igazi csemege a gyermekek számára, de egyben tökéletes egészségforrás a fejlődésükhöz. Ez egy természetes koktél vitaminokból, ásványi anyagokból, aminosavakból, nyomelemekből, lipidekből és esszenciális zsírsavakból, kifejezetten a gyermekek növekvő szervezetének szükségleteinek kielégítésére.

A junior tonik erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok és influenza ellen, javítja a fizikai és szellemi teljesítőképességet, energiát ad a kicsiknek.

Tudjon meg többet a Junior Tonicról - a gyermekek szövetségese az immunitás, a memória és a vitalitás érdekében

junior tonik vélemények


Mikor és hogyan adható a Junior Tonic gyermekeknek?


Az anyatejhez hasonlóan
a Junior Tonic sem ajánlott két éven aluli gyermekek számára (egyes esetekben egy éves kor után is beadható).

A junior tonikot lehetőleg reggel, étkezés előtt 20-30 perccel kell beadni.

A szokásos ajánlott adag gyermekeknek 1 ampulla/nap , felnőtteknek 1-2 ampulla/nap. Az optimális eredmény érdekében évente két (tavasszal és ősszel) 6 hetes kezelést javasolunk.
A junior tonik szobahőmérsékleten tárolható , így nagyon könnyen szállítható és beadható, bárhol is van. Ráadásul az összetételében lévő narancslének köszönhetően nagyon jó ízű, a gyerekek könnyen befogadják.

Fedezze fel az immunitáshoz ajánlott összes méhészeti terméket!


Összefoglalva, ha olyan kezelést keres, amely növeli gyermeke immunitását, az ApiLand méhészeti termékek a legjobb és legtermészetesebb választás. Akár a Pure Royal Jelly-t, akár a Junior Tonicot választja, az eredmények nem maradnak el. A kicsi ritkábban vagy egyáltalán nem fázik meg, és gyorsabban túl lesz a megfázáson és az influenzás epizódon. Ezen túlmenően ezek a méhészeti termékek javítják a memóriát és a koncentrációt, segítik a gyermeket abban, hogy könnyebben tanuljon, és sikeresen megbirkózzon az iskolai feladatokkal vagy az iskolán kívüli tevékenységekkel.


Források:

https://www.csid.ro/family/crestere-copii/administreare-suplimentelor-pentru-immunitate-la-copii-16187780/
https://www.csid.ro/family/crestere-copii/cum-intarim-sistemul-imunitar-al-copilului-la-inceput-de-oamna-11334646/
https://www.apiland.ro/blog/sanatate/laptisorul-de-matca-si-immunitatea
https://www.apiland.ro/blog/noutati/laptisorul-de-matca-pentru-copii

Előző cikk Manuka méz – a vasimmunitás legerősebb szövetségese
Következő cikk Méhészeti termékek – Alapvető szuperételek egészségünk számára