Ugrás a tartalomra
Mierea Manuka MGO, un veritabil medicament natural

Mierea Manuka MGO, un veritabil medicament natural

Oamenii au folosit mierea nu doar ca aliment, ci si ca medicament inca din cele mai vechi timpuri, dupa cum aflam din documente scrise care atesta acest lucru. Era prescrisa de terapeutii din toate regiunile globului, din toate popoarele, pentru o gama larga de afectiuni. De-a lungul timpului, mierea a fost folosita in medicina populara fara intrerupere. Astazi, am putea spune ca asistam la o adevarata redescoperire a acestui medicament natural, care incepe sa fie acceptat si de lumea stiintifica si medicala. Cu toate acestea, potentialul terapeutic al mierii este inca nevalorificat la scara larga. Inca nu sunt cunoscute toate mecanismele prin care actioneaza, fiind necesare noi cercetari andndash; totusi, efectele mierii sunt evidente, iar medicina conventionala ar trebui sa-i acorde recunoasterea oficiala. Din pacate, in tarile dezvoltate, mierea este vazuta inca de multi medici drept un medicament alternativ sau complementar.

Mierea Manuka exista doar in Noua Zeelanda, fiind obtinuta de albine din florile de Manuka. Acest arbust din familia Myrtacee, pe numele sau botanic Leptospermum scoparium, creste numai in aceasta tara. In prezent, acest fel de miere este testat, selectat si vandut in functie de nivelul sau de activitate antibacteriana, sub numele de miere Manuka MGO activa.

In viitor, probabil ca si alte tipuri de miere vor fi testate si selectate la fel, in functie de proprietatile lor antibiotice. Exista in jur de 50 de studii publicate in revistele medicale care arata ca mierea vindeca ranile la fel de eficient ca un medicament. S-a demonstrat ca mierea are activitate antibiotica, insa aceasta variaza mult in functie de tipul de miere. Unele varietati de miere nu au un efect antibacterian mai mare decat al zaharului, in timp ce altele distrug si opresc dezvoltarea bacteriilor cu o forta extraordinara. Insa, spre diferenta de toate celelalte tipuri de miere, mierea Manuka MGO este mult mai eficienta decat celelalte feluri de miere. De altfel, ea este singura miere din lume care a primit statutul oficial de miere medicinala.

MGO ne arata concentratia de metil-glioxal din miere andndash; cu cat este mai mare, cu atat mierea respectiva are efecte antibacteriene si antiseptice mai mari. Exista MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+, MGO 550+. Cu cat creste aceasta concentratie, cu atat mierea este mai inchisa la culoarea, ajungand aproape neagra. Desigur, o concentratie mai mare de MGO inseamna o miere mai scumpa.

In Noua Zeelanda, toata lumea stie ca mierea Manuka MGO reprezinta un tratament eficient pentru vindecarea ranilor si infectiilor. Dar aceasta miere este eficienta in cazurile de raceala si gripa, de rani (uz extern) si creste imunitatea generala a organismului. Chiar daca gustul ei e putin diferit de al mierii obisnuite, este dulce, fiind astfel si pe placul copiilor.

Prin intermediul companiei noastre, Apiland, puteti beneficia de mierea Manuka MGO si in Romania.

Pentru cele mai bune efecte, trebuie sa alegeti apicole de calitate!

Pentru orice informatii si detalii legate de produsele apicole, puteti suna la numarul de telefon 0371.78.00.78.

Va invitam sa ascultati interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii "Vrem sa stii" (Antena Satelor).

Descoperă mai multe informații despre Mierea de Manuka de la ApiLand andicirc;n următoarele articole:

Mierea de Manuka - tratament naturist andicirc;mpotriva stafilococului auriu

Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastră

andIcirc;ntrebări și răspunsuri despre mierea de Manuka


Mierea de Manuka, cel mai puternic aliat al unei imunitati de fier

Produsele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fier

8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează

Tratament naturist pentru Helicobacter pylori cu miere de Manuka

Mierea de Manuka - 7 beneficii ale acesteia pe care trebuie să le cunoști

Előző cikk Méhészeti termékek – Alapvető szuperételek egészségünk számára