Ugrás a tartalomra
Paducelul ajuta inima

A galagonya segít a szívnek

A galagonya gyógyászati ​​előnyei miatt nagyra becsült növény, mind nálunk, mind a világ számos más részén. Az ókori görögök azt hitték, hogy a galagonya boldogságot hoz és garantálja a szeretetet egész életen át. Az ókori rómaiak átvették ezeket az elképzeléseket, és esküvőkön galagonyaszálakat tettek az ajtók fölé, vagy koronát fontak e jótékony növény virágaiból.

A galagonya számos gyógyító hatással rendelkezik. Úgy tartják, hogy megakadályozza a minket megtámadó negatív energiákat. Nálunk az a szokás, hogy a vámpírok számára készült tepusokat ennek a növénynek a fájából élezik ki, mert csak ez tudja elpusztítani.

A galagonya legfontosabb tulajdonságai a szív- és érrendszer védelme és gyógyítása. A levelekből teákat készítenek, a gyümölcsöket fogyasztják, de különleges hatást fejt ki a virágaiból nyert nyers galagonya pollen is. A "szív őrangyalának" becézett virágpor mindazoknak segít, akik szívbetegek, vagy általában vérnyomás- és erek problémái vannak. Hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez, szívritmuszavar vagy tachycardia esetén is ajánlott. A nyers galagonya pollenje nyugtató és tonizáló hatással is rendelkezik az idegrendszerre, menopauzás nők számára javasolt az ingerlékenység és idegesség leküzdésére.

A méhészeti termékekkel, illetve méhészeti termékekből származó összetevőket tartalmazó kozmetikai termékekkel kapcsolatos információkért és részletekért hívja a 0371.78.00.78-as telefonszámot.

Meghívjuk Önt, hogy hallgassa meg Cecilia Caragea kommunikációs tanácsadó beszédét az "Antena Satelor" reggeli műsorában.

Előző cikk Jobb anyagcsere nyers alma virágporral
Következő cikk A vese egészségére, nyers fekete fű pollen