Ugrás a tartalomra
Perla polenurilor: Polenul crud de salcie

A virágporok gyöngye: Nyers fűz virágpor

A nyers egyvirágú virágporok különböző tulajdonságokkal és tulajdonságokkal rendelkeznek, attól függően, hogy milyen virágból származtak. Mindegyikük bizonyos betegségekben javallt, és bizonyos jótékony hatással van a szervezetre. Hasonlóképpen eltérő az ízük és a színük is.

fűz virágpor A nyers fűz virágpor aranysárga, illatos és finom ízű. "Pollenek gyöngyének" is nevezik, mind kivételes tulajdonságai miatt, mind nehéz beszerezhetősége és csekély mennyisége miatt. Ez azért van így, mert a fűz az elsők között virágzik kora tavasszal, és ilyenkor még elég hideg van kint. A méhek most kezdik elhagyni a kaptárt, nem olyan aktívak, mint nyáron. Emiatt a fűz pollen gyűjtése nehézkes, a méhek által megszerzett mennyiségek kicsik.

A fűz ( Salix ) már az ókorban híres gyógyító tulajdonságairól. Az ókori egyiptomiak fűzfából készült gyógymódokat használtak fájdalom és gyulladás ellen. Keleten az együttérzés Bodhiszattváját fűzfaággal a kezében ábrázolták, ami a gyógyulás jelképe. Az ókori Görögországban híres terapeuták, például Hippokratész és Dioszkoridész köszvény és reumás fájdalmak kezelésére ajánlották.

Az amerikai sámánok pedig ismerték a fűz fájdalomcsillapító hatását. A fűzfa kérgét használták hát-, fog-, fejfájásra, menstruációs görcsökre, de lázcsillapításra, influenza és torokfájás kezelésére is.

fűz virágpor A középkorban feledésbe merültek a fűz tulajdonságai, de 1763-ban egy pap újra felfedezte, és 1829-ben Leroux francia gyógyszerész felfedezte a szalicilint, a fűz hatóanyagát. 1838-ban egy olasz vegyész tiszta szalicilsavat készített, amelyet gyakran használtak lázcsillapítóként, reuma és köszvény kezelésére, de fájdalomcsillapítóként is.
Kiváló természetes gyógymód a fűzfa nyers virágpora . Ez egy élő táplálék, amely érintetlenül tartja a fűzfa virágporának élő tulajdonságait és alapelveit. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, különösen a B csoportból, de C- és E-vitamint is tartalmaz, tartalmaz antioxidánsokat, többszörösen telítetlen zsírsavakat, polifenolokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.

fűz virágpor Nagyon magas xantofil - lutein és zeaxantin - tartalmának köszönhetően védi a szaruhártyát és a kötőhártyát, így megelőzi a szürkehályogot és az öregedéssel fellépő makuladegenerációt. Emellett erősíti az immunitást és lassítja a szervezet öregedési folyamatát. Nagyon gazdag folsavban (B9-vitamin), így termékenységet növelő és az embriót védő hatása van a terhesség alatt. Néhány tanulmányt követően kiderült, hogy a fehérfűz ( Salix alba ) pollenje egyszerre antigenotoxikus és kemoprotektív, és fellép egyes kemoterápiában használt gyógyszerek káros hatásai ellen.

Cégünk, az Apiland , Erdély szennyezetlen területeiről kínálja Önnek a legjobb nyers fűzpollent . Az 5 csillagos minőségért és a hozzáértő tanácsért válassza az Apilandet ! További információért hívjon minket a 0371.78.00.78 telefonszámon.

Előző cikk Egy "friss" nyár méhészeti termékekkel!
Következő cikk Manuka MGO méz zöld tea kivonattal