Ugrás a tartalomra
Romania, raiul albinelor

Románia, a méhek mennyországa

Nemrég Ovidiu Bodea úr, cégünk, az Apiland igazgatója avatkozott be az Antena Satelor Tudni akarjuk című műsorba, mint kiemelt vendég.

Őfelsége az Apiland termékek és általában a román méhészeti termékek európai, sőt nemzetközi szintű elismeréséről beszélt. Minőségüknek köszönhetően ezeket a termékeket ma már az Amerikai Egyesült Államoktól Japánig nagyra értékelik. Ennek egyik magyarázata az, hogy Romániában még mindig nagyon jó a növényvilág, a mezőgazdaság nem annyira iparosodott, mint más országokban, és csökken a környezetszennyezés. Hazánk nagy előnye a gazdag és változatos spontán növényvilág megléte. További előny, hogy Románia alapító tagja és aktív tagja az Apimondia nemzetközi szervezetnek, amely elismert szakemberekkel rendelkezik a területen.

A nemzetközileg érvényes minősítések megszerzéséhez a romániai méhészeti cégeknek elsősorban arról kell gondoskodniuk, hogy mely termelőktől (méhészektől) szerzik be az alapanyagot. Elismert eljárásokat kell végrehajtaniuk, és bizonyos területeken kaptárakat kell elhelyezniük. Ezt követően az ökológiai tanúsító szervek ellenőrzést végeznek, ellenőrizve, hogy minden előírt eljárást betartanak-e, és a termékek megfelelnek-e a szabványnak, majd megadják a „bio” minősítést. A méhészeti termékek esetében ez a szabvány azt jelenti, hogy nyomokban nem tartalmazhatnak antibiotikumot, nem lehetnek meghatározott koncentrációjúak stb. Export esetén minden ügyletnél a tanúsítványon túl a termékek laboratóriumi vizsgálata is kötelező.

Természetesen ahhoz, hogy világszerte ismertté váljon, reklámoznia kell magát. Ezért cégünk képviselői profilvásárokon mutatják be termékeiket. Ovidiu Bodea úr elmondta, hogy az Apiland a közelmúltban jelen volt a BIOFACH-on, a legnagyobb európai biotermék-vásáron, amelyet Németországban rendeztek meg. Ott képviselőink fontos megbeszéléseket folytattak a beszállítókkal és az Apiland vevőkkel egyaránt. Cégünk idén Franciaországban és Romániában vesz részt profileseményeken.

Bodea úr kitért arra is, hogy az Apiland együttműködik a Román Apiterápiás Társasággal. Vannak elismert szakemberek, akiknek mindig sikerül a méhészeti termékek alkalmazási körét a jelenlegi terápiák határain túlra is kiterjeszteni. Meghívjuk Önt, hogy őrizze meg egészségét az Apiland méhészeti termékek segítségével!

Előző cikk Románia, a kivételes méhészeti termékek országa
Következő cikk Egészség az alma virágaiból