Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén

Szállítási és visszaküldési feltételek

Rendelés szállítás

Ki szállít: Fan Courier vagy Sameday

Szállítási idő: 24-48 óra

Szállítási menetrend: Hétfőtől csütörtökig

Megfigyelés!

Minden csütörtök 14 órától vasárnapig leadott rendelés feldolgozásra kerül és hétfőn készen áll a kiszállításra.

INGYENES szállítás - legalább 200 lej értékű rendelés esetén.

Szállítás 15 lej - 200 lej alatti rendelés esetén.

ApiLand visszaküldési szabályzata

Jogod van meggondolni magad. Ön az ügyfelünk, és szeretnénk, ha kellemes általános élményben lenne az oldalon www.apiland.ro . Ezért készek vagyunk a szükséges támogatást nyújtani mind a rendelés regisztrációs folyamatában, mind a visszaküldési folyamatban.

Tehát, ha weboldalunkról rendelt termékeket és szeretné visszaküldeni azokat, kérjük, ellenőrizze az alábbi eljárást. Kövesse az összes lépést a gyors és egyszerű visszaküldéshez.

A től vásárolt termékek a GEO 34/2014 www.apiland.ro a kézhezvételtől számított 30 naptári napon belül kötbér nélkül és indoklás nélkül visszaküldhető.

A GEO 34/2014 szerint az élelmiszerek és a kozmetikai termékek olyan termékek, amelyek valószínűleg gyorsan romlanak vagy lejárnak, és mentesülnek az elállási jog alól.

Az ApiLand azonban lehetőséget biztosít Önnek a termékek visszaküldésére 14 naptári napon belül, előzetes értesítést követően az alábbi e-mail címen: [email protected] vagy a telefonszámon: 0371 78 00 78

Termékek, amelyek visszaküldését nem fogadjuk el:

  • Lezáratlan termékek
  • Olyan termékek, amelyek könnyen sérülnek, rövid szavatossági idejűek vagy érzékenyek a hőmérséklet-, páratartalom-különbségre, és amelyeknél nem lehetünk biztosak a megfelelő tárolásban a csomag átvételétől a visszaküldésig. Ezek a következők: méhpempő és nyers pollen.

Hogyan regisztrálhatok visszaküldést?

A termékek visszaküldésének szándékát az alábbi két mód egyikén jelentjük be:

  1. A visszaküldési űrlapot kitöltik és elküldik a címre [email protected]

Töltse le a visszaküldési űrlapot

  1. Az ügyfél bármely futárcégnél kéri a visszaküldött csomag átvételét és a termékeket szállításra előkészíti. Megfelelően be kell csomagolni (mind a terméket, mind a csomagolását le kell zárni), és a csomaghoz csatolni kell a kapcsolódó számlát.
  2. A termékeket az APILAND SRL Nagybányára, Strada Mărgeanului, No. 3 B, Irányítószám 430014, Máramaros megye székhelyére szállítjuk.
  3. A visszaküldés költségei a vevőt terhelik, aki vállalja a szállítás során esetlegesen bekövetkező károkat.
  4. pontjában foglaltak szerint. Ugyanezen sürgősségi rendelet 13. §-a alapján a visszaküldött termékek ellenértékét a visszaküldött csomag kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül a vásárló által megjelölt bankszámlára térítjük, e visszatérítési díj felszámítása nélkül.
  5. Ezek a rendelkezések az OG 34/2014 szerint érvényesek, termék vásárlása esetén www.apiland.ro , távoli kommunikációs technikák használatával.
  6. A rendelések ismételt visszaküldése visszaélésnek minősülhet. Ennek eredményeként csak az online kártyás fizetési mód marad aktív az ügyfél fiókjában. A visszaélések ebbe a kategóriába tartoznak a csomagok átvételének megtagadása is.

A csomagok szállítás közben sérültek

Az év legforgalmasabb időszakában előfordulhat, hogy egyes csomagok szállítás közben megsérülnek. Ön dönti el, hogy elfogadja-e ezeket a csomagokat vagy sem.

Ha úgy dönt, hogy elfogadja őket, fontos, hogy kérje és töltse ki a kézbesítőnél elérhető hitelesítő jelentést, és 48 órán belül küldje el nekünk a [email protected] címre, a csomag tartalmáról készült képpel együtt. Igyekszünk gyorsan megoldani a helyzetet, azaz kicseréljük a teljesen megrongálódott termékeit, vagy promóciós kódot adunk a részben sérült termékekre.

A csomagot előzetes értesítés nélkül visszaküldték

Ha a visszaküldési eljárást nem követik, és a vásárló előzetes értesítés nélkül visszaküldi a csomagot, fenntartjuk a jogot, hogy a visszaküldést ne fogadjuk el.

Igyekszünk minden kérést békés úton megoldani, és arra biztatjuk, hogy panaszait a címre küldje el [email protected] , ahol maximum 10 naptári napon belül válaszolunk.

Utolsó frissítés: 2022.09.12