Imunitate cu apicole de calitate!

Imunitate cu apicole de calitate!

06-11-2015ApiLand

În zilele noastre, imunitatea a devenit o chestiune foarte importantă. Pe lângă factorii climatici, scăderile și schimbările bruște de temperatură, viața agitată pe care o ducem ne afectează și la acest capitol. Stresul, grijile, surmenajul intelectual și fizic, somnul și odihna insuficiente – toate acestea ne scad imunitatea. În cazul copiilor noștri, toamna, atunci când începe școala și ei reintră în comunitate, au loc cele mai frecvente îmbolnăviri virale, căci contactul cu ceilalți înseamnă și contactul cu agenți patogeni străini.

Unii contestă binefacerile vaccinurilor, spunând că acestea nu au efectul scontat și că, în plus, au sau pot avea efecte secundare. Alții se vaccinează, toamna, pentru a evita gripele, însă constată că, dacă apar noi tulpini de virusuri, imunizarea nu prea are efect.

În sfârșit, tot mai mulți oameni se îndreaptă către metodele naturale de imunizare față de infecțiile căilor respiratorii, care sunt eficiente și sănătoase. Fie că e vorba de tincturi și extracte din plante, fie că e vorba de produse apicole, aceste „medicamente” naturale, dacă sunt consumate constant, în cure regulate, ne apără de infecții, pentru că conțin tot ce trebuie pentru a lupta cu agenții virali.

Întotdeauna este mai ușor, mai bine și chiar mai... ieftin să previi decât să vindeci. Dându-i organismului nostru substanțele de care are nevoie, vom avea un sistem imunitar întărit, iar la schimbările de sezon, toamna și primăvara, nu vom avea nicio problemă de sănătate.

Printre produsele stupului care întăresc imunitatea se numără, desigur, polenul crud. Acesta este un superaliment. Este hrana care li se dă, în stup, puilor de albină și conține aproape toți nutrienții necesari organismului uman. Conține proteine în proporție de aproximativ 40% și e considerat a fi unul dintre alimentele naturale cele mai complete din punct de vedere nutrițional. Jumătate din proteinele din polenul crud sunt sub formă de aminoacizi liberi care pot fi asimilați direct de către organismul nostru.

Polenul crud este eficient pentru menținerea sănătății generale și a imunității generale și e mult mai eficient decât polenul uscat, acel polen pe care îl știm din vremurile copilăriei noastre. Polenul crud, mai ales atunci când e de cea mai bună calitate, cum este cel furnizat de compania noastră, ApiLand, păstrează toate proprietățile plantelor din care este recoltat de către albine, căci este un aliment viu.

Ce înseamnă polen crud de calitate? În primul rând, polenul trebuie să fie obținut din flori care cresc în regiuni nepoluate, așa cum e cazul în România, unde avem încă multe zone curate. Dar la fel de important este ca el să fie depozitat în condiții ideale, încă de la recoltare și pe tot lanțul de distribuție, până la consumatorul final. Polenul crud se păstrează la congelator (conținând foarte puțină apă, el nu îngheață), iar pentru consumul zilnic putem lua direct de acolo porția necesară. La temperatura camerei, el rezistă doar vreme de câteva zile.

Un alt aliment pe care ni-l dăruiesc albinele este păstura, care mai este numită și „pâinea albinelor”. Aceasta este, de fapt, un polen fermentat în condiții naturale, în stup. E foarte bună pentru imunitate și se digeră mai ușor decât polenul crud.

Lăptișorul de matcă, de asemenea, are proprietăți extraordinare și în ceea ce privește imunizarea organismului și reglarea imunității. De asemenea, un grup de cercetători de la Universitatea Ryukyus din Japonia au arătat că el diminuează dezvoltarea autoimunității – acea afecțiune în care sistemul nostru imunitar se atacă singur.

Puii de albină primesc acest lăptișor doar în primele 3-4 zile după ce ies din ou, pentru a porni în viață bine dotați din punct de vedere nutrițional. Însă lăptișorul de matcă, după cum îi spune și numele, este hrana reginei stupului pe durata întregii sale vieți – este alimentul care îi dă acesteia sănătate și imunitate, puterea de a depune mii și mii de ouă zilnic și o viață de 50 de ori mai lungă decât a unei albine obișnuite.

Și nouă, oamenilor, lăptișorul de matcă ne aduce o serie de beneficii importante, căci, pe lângă efectele imunizatoare, el are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, îmbunătățește funcționarea creierului și memoria, protejează ficatul, reglează nivelul zaharurilor din sânge și colesterolul, are efecte în osteoporoză și în unele tipuri de cancer.

Prin urmare, o cură de produse apicole timp de 7 săptămâni, toamna, ne va scăpa de neplăcerile cauzate de gripele de sezon și, în plus, ne va da o stare de bine, ne va tonifia și ne va regla metabolismul.

Despre beneficiile produselor apicole pentru sănătate a vorbit și Cecilia Caragea, consultant comunicare, în emisiunea Fresh Refresh de la Realitatea TV.

Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu