Suplimente pentru sportivi
Vitamine și minerale naturale pentru sportivi
Filtre
- Adhd (2)
- Alopecie (2)
- Alzheimer (2)
- Anorexie (4)
- Articulatii (1)
- Artrita (3)
- Artroza (1)
- Astenie (2)
- Astm (2)
- Bronsita (2)
- Colesterol (2)
- Depresie (2)
- Diabet (2)
- Fertilitate (2)
- Gonartroza (1)
- Imunitate (2)
- Imunitate Copii (2)
- Inima (2)
- Insomnii (2)
- Memorie Si Concentrare (2)
- Menopauza (2)
- Nervii Periferici (2)
- Osteoporoza (3)
- Pancreas (2)
- Par (2)
- Parkinson (2)
- Raceala Si Gripa (2)
- Reumatism (1)
- Sportivi (6)
- Stres (3)
Ce este lăptișorul de matcă?Lăptişorul de matcă este o veritabilă curiozitate biologică, un mister în mare parte dincolo de înţelegerea umană obişnuită, tocmai pentru că are proprietatea excepţională de a prelungi durata de viaţă a fiinţei care se hrăneşte cu el în mod sistematic. Culturile asiatice consideră că lăptişorul de matcă este un tonic ce îmbunătăţeşte nivelul energetic general, creşte imunitatea și amplifică virilitatea.Beneficiile lăptișorului de matcă: Crește imunitatea și rezistența la efort fizic și intelectual Acționează benefic asupra sistemului nervos Îmbunătățește nivelul energetic general Ajută la reducerea colesterolului din sânge Ajută la prevenția cazurilor de răceală și gripă Întârzie procesul de îmbătrânire Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine şi colagen. În natură este folosit pentru a hrăni albinele-regine (mătcile). Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei. Dacă este folosit corect şi constant, acest miraculos nutrient măreşte durata de viaţă. Cu o compoziţie foarte bogată, lăptişorul de matcă este valoros în nutriţia tuturor - femei, bărbați și copii deopotrivă. În general, poate fi folosit ca supliment alimentar, pentru a compensa deficienţe cauzate de alimentaţia noastră deficitară. Lăptişorul de matcă este un remediu benefic prin excelenţă, ingredientul major al tuturor celor care vor să se menţină tineri. Folosit regulat în cure, lăptişorul de matcă transferă organismului din bogăţia sa nutritivă de excepţie şi în felul acesta poate nu doar să încetinească procesul de îmbătrânire, ci chiar să demareze procesul invers, al regenerării şi întineririi. Nu există pe Pământ o substanţă similară cu lăptişorul de matcă, care să aibă efectul lui de-a dreptul miraculos de stimulare a creşterii, a funcţiei reproducătoare şi de mărire a longevităţii. Lăptişorul de matcă este cel mai puternic aliment din lume, şi tocmai de aceea mai este numit şi „hiperaliment”. Ca aliment şi remediu natural cu efect profilactic, lăptişorul de matcă acţionează preventiv, prin faptul că oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsă. În plus, el activează, reglează şi stimulează reacţiile biologice, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos, circulaţia sanguină, conferă organismului echilibru psiho-fizic şi rezistenţă la efort. De asemenea, stimulează şi întăreşte imunitatea organismului, previne şi face să dispară semnele de îmbătrânire. La femei, ameliorează simptomele de la menopauză, iar la bărbaţi ameliorează tulburările care apar la andropauză. Lăptişorul de matcă menţine bunăstarea pielii, a părului, a unghiilor şi le face să revină la o stare normală de sănătate. Are un rol important în creşterea şi dezvoltarea normală a copiilor.Lăptişorul de matcă pur nu modifică indicele glicemic. Compoziția lăptișorului de matcă Acetilcolina - compus cu rol în transmiterea influxului nervos 10 HDA -acid care se găsește în mod natural doar în lăptișorul de matcă Aminoacizi Minerale și oligoelemente Lipide și acizi grași esențiali Complexul de vitamine B - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 3% din compoziția lăptișorului de matcă este încă neidentificată, ceea ce arată complexitatea acestui produs Principalele componente ale lăptişorului de matcă sunt apa, proteinele, zaharurile, lipidele şi sărurile minerale. Deşi acestea prezintă variaţii notabile, compoziţia lăptişorului de matcă rămâne relativ constantă, corelată cu diferitele colonii, rase de albine şi perioade ale anului în care se face recoltarea. Lăptişorul de matcă conţine toţi aminoacizii esenţiali pentru om şi un total de 29 de aminoacizi şi de compuşi cu aminoacizi care au fost identificaţi, cele mai importante fiind acidul aspartic şi acidul glutamic. Aminoacizii liberi sunt prolina şi lizina. O serie de enzime sunt, de asemenea, prezente, inclusiv glucozoxidaza, fosfataza şi colinesteraza. Conţinutul de lipide al lăptişorului de matcă este unic şi, din multe puncte de vedere, reprezintă o caracteristică foarte interesantă. Fracţiunea lipidică este formată, în proporţie de 80-90% din greutatea uscată, din acizi graşi liberi cu structuri neobişnuite şi mai puţin frecvente. În majoritatea lor, aceştia sunt acizi graşi hidroxilaţi sau acizi dicarboxilici cu catenă scurtă, de 8 până la 10 atomi de carbon, spre deosebire de acizii graşi cu un număr de 14-20 atomi de carbon, frecvent întâlniţi la animale şi plante. Aceşti acizi graşi cu catenă scurtă sunt responsabili de majoritatea proprietăţilor biologice ale lăptişorului de matcă. Cele mai importante săruri minerale sunt, în ordine descrescătoare: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu şi Mn, potasiul fiind prevalent. Lăptişorul de matcă este un adevărat concentrat de macronutrienţi (proteine, glucide şi lipide). O sumară analiză a compoziţiei lăptişorului de matcă ne poate da indicii semnificative în ce priveşte beneficiile sale multiple pentru sănătate. În primul rând, vitamina B1, tiamina, este esenţială pentru creştere, pentru transformarea carbohidraţilor în energie, pentru menţinerea stării de sănătate a nervilor şi a muşchilor. Lipsa acesteia conduce la energie scăzută, digestie proastă, depresie, pierderea apetitului, constipaţie, cefalee, afecţiuni ale tenului. O a doua componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B2, riboflavina, care este esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, a gurii, a ochilor şi pentru bunăstarea generală a organismului. În caz de deficit, părul este uscat, pielea este crăpată şi aspră, apar ulceraţii bucale, ochii devin inflamaţi şi dureroşi, iar rezistenţa la factorii de stress scade. Cea de-a treia componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B3, niacina – esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, pentru digestia carbohidraţilor şi pentru sistemul nervos. În caz de deficit, apar tulburări digestive, tulburări neurologice, afecţiuni cutanate, cefalee, insomnie şi tulburări intestinale. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B5, acidul pantotenic, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, la creşterea părului şi în general la creşterea tuturor ţesuturilor. Lăptişorul de matcă mai conţine şi vitamina B6, piridoxina, vitamină esenţială pentru asimilarea proteinelor, pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. În caz de deficit al acestei vitamine, survin incapacitatea de a digera proteinele necesare pentru repararea şi creşterea ţesuturilor, iritabilitatea şi depresia, erupţiile cutanate, insomnia, crampele musculare. În compoziţia lăptişorului de matcă intră şi vitamina B7, inozitolul. Fiind un ingredient esenţial pentru funcţionarea optimă a ficatului, acesta previne acumularea grăsimilor în trup. În caz de deficit, apar perturbări hepatice şi diminuarea toleranţei la alcool. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B8, biotina, considerată de specialişti esenţială pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. Când aceasta este, însă, în deficit părul se degradează şi se răreşte, apar eczeme. Lăptişorul de matcă conţine şi vitamina B9, acidul folic, care este esenţial pentru creştere, pentru sănătatea sângelui şi pentru fertilitate. Dacă această vitamină este în deficit, apar afecţiuni sanguine, slăbeşte circulaţia, se declanşează anemia, slăbiciunea, depresia ori diareea. Lăptişorul de matcă este un sui generis cocktail nutritiv, conceput pentru creşterea albinelor şi hrănirea mătcii, şi conţine lipide, dintre care 80-85% acizi graşi, 4-10% fenoli, 5-6% ceruri, 3-4% steroizi şi 0,4-0,8% fosfolipide. Lăptişorul conţine acizi graşi alimentari, cum ar fi acidul 10-hidroxi-2-decanoic, prescurtat 10 HDA, (care se găseşte doar în acest veritabil elixir natural), conţine 32% acizi graşi, precum şi acid gluconic (24%), acidul 10-hidroxidecanoic (22%) şi 5% alţi acizi dicarboxilici. Lăptişorul de matcă mai conţine acetilcolină, adenozintrifosfat (ATP) şi cataboliţi cum ar fi AMP şi oxidul AMP-N1, cantitatea totală de adenozină variind între 5,9 şi 2.057,4 mg/kg. Administrarea lăptișorului de matcăSe recomandă consumul în cure de 6 săptămâni pentru beneficii maxime.Pur:Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă.Copii - 0,5-1g/zi Adulți - 1-2 g/ziOmogenizat în miere 2%:(Ex: 10g lăptișor de matcă PUR în 500g miere crudă)Copii - 1-2 lingurițe/ziAdulți - 1-2 linguri/ziCa și ingredient în prepararea tratamentelor cosmetice pentru ten sau pentru păr.Lăptişorul de matcă pur este recomandat copiilor peste 12 luni.Mod de păstrare a lăptișorului de matcă:A se păstra la frigider, la temperaturi cuprinse între 2°C și 6°C.Acţiunile cele mai frecvent amintite în recomandări şi care au fost confirmate constant de relatările clienților ApiLand sunt grupate în două categorii: efecte benefice ale administrării interne şi efecte benefice rezultate în urma folosirii externe a lăptişorului de matcă.În ceea ce priveşte administrarea internă, cele mai frecvente efecte sunt cele legate de reglarea apetitului, de îmbunătăţirea aspectului pielii, de creşterea libidoului şi a performanţelor sexuale, de creşterea rezistenţei la infecţiile virale, de scăderea tensiunii arteriale în caz de hipertensiune, de creşterea tensiunii arteriale în caz de hipotensiune, de scăderea nivelului colesterolului sanguin, de ameliorarea simptomatologiei în caz de anemie şi arterioscleroză şi în general de o considerabilă ameliorare a stării de sănătate în cazul bolilor cronice şi incurabile.Lăptişorul de matcă administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin înghiţire, fie prin administrare sublinguală în doze de 0.5 - 1gr/zi mg zilnic are efect tonic şi stimulent, cu un pregnant efect euforizant la oamenii sănătoşi.În ceea ce priveşte administrarea externă, cele mai frecvente rezultate benefice constau în stimularea reepitelizării, vindecarea unor boli de piele, normalizarea secreţiei sebacee (secreţia grasă a glandelor din piele) şi un pregnant efect antirid.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.Descoperă mai multe informații despre lăptișorul de matcă PUR ApiLand în următoarele articole:Cele 8 sisteme vitale ale organismului pe care lăptişorul de matcă pur le susţineSuperalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăProdusele apicole - indicate sau nu în cazul diabetului? Vezi recomandările specialiştilorRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăImunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicoleProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierLăptișorul de matcă - cel mai eficient supliment natural pentru memorie și concentrare maximă la examene11 Simptome și afecțiuni pe care nu știai că Lăptișorul de matcă le amelioreazăLăptișorul de matcă pentru diabet Aliatul perfect în antrenarea memorieiCum ne ajută lăptișorul de matcă în depresiiLăptișorul de matcă, bun pentru memorie Un elixir al sănătății: Lăptișorul de matcă Lăptișorul de matcă și memoriaLăptișorul de matcă și imunitatea *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
4.84 / 5.0
44 Recenzii
Ce este lăptișorul de matcă?Lăptişorul de matcă este o veritabilă curiozitate biologică, un mister în mare parte dincolo de înţelegerea umană obişnuită, tocmai pentru că are proprietatea excepţională de a prelungi durata de viaţă a fiinţei care se hrăneşte cu el în mod sistematic. Culturile asiatice consideră că lăptişorul de matcă este un tonic ce îmbunătăţeşte nivelul energetic general, creşte imunitatea și amplifică virilitatea.Beneficiile lăptișorului de matcă: Crește imunitatea și rezistența la efort fizic și intelectual Acționează benefic asupra sistemului nervos Îmbunătățește nivelul energetic general Ajută la reducerea colesterolului din sânge Ajută la prevenția cazurilor de răceală și gripă Întârzie procesul de îmbătrânire Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine şi colagen. În natură este folosit pentru a hrăni albinele-regine (mătcile). Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei. Dacă este folosit corect şi constant, acest miraculos nutrient măreşte durata de viaţă. Cu o compoziţie foarte bogată, lăptişorul de matcă este valoros în nutriţia tuturor - femei, bărbați și copii deopotrivă. În general, poate fi folosit ca supliment alimentar, pentru a compensa deficienţe cauzate de alimentaţia noastră deficitară. Lăptişorul de matcă este un remediu benefic prin excelenţă, ingredientul major al tuturor celor care vor să se menţină tineri. Folosit regulat în cure, lăptişorul de matcă transferă organismului din bogăţia sa nutritivă de excepţie şi în felul acesta poate nu doar să încetinească procesul de îmbătrânire, ci chiar să demareze procesul invers, al regenerării şi întineririi. Nu există pe Pământ o substanţă similară cu lăptişorul de matcă, care să aibă efectul lui de-a dreptul miraculos de stimulare a creşterii, a funcţiei reproducătoare şi de mărire a longevităţii. Lăptişorul de matcă este cel mai puternic aliment din lume, şi tocmai de aceea mai este numit şi „hiperaliment”. Ca aliment şi remediu natural cu efect profilactic, lăptişorul de matcă acţionează preventiv, prin faptul că oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsă. În plus, el activează, reglează şi stimulează reacţiile biologice, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos, circulaţia sanguină, conferă organismului echilibru psiho-fizic şi rezistenţă la efort. De asemenea, stimulează şi întăreşte imunitatea organismului, previne şi face să dispară semnele de îmbătrânire. La femei, ameliorează simptomele de la menopauză, iar la bărbaţi ameliorează tulburările care apar la andropauză. Lăptişorul de matcă menţine bunăstarea pielii, a părului, a unghiilor şi le face să revină la o stare normală de sănătate. Are un rol important în creşterea şi dezvoltarea normală a copiilor.Lăptişorul de matcă pur nu modifică indicele glicemic. Compoziția lăptișorului de matcă Acetilcolina - compus cu rol în transmiterea influxului nervos 10 HDA -acid care se găsește în mod natural doar în lăptișorul de matcă Aminoacizi Minerale și oligoelemente Lipide și acizi grași esențiali Complexul de vitamine B - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 3% din compoziția lăptișorului de matcă este încă neidentificată, ceea ce arată complexitatea acestui produs Principalele componente ale lăptişorului de matcă sunt apa, proteinele, zaharurile, lipidele şi sărurile minerale. Deşi acestea prezintă variaţii notabile, compoziţia lăptişorului de matcă rămâne relativ constantă, corelată cu diferitele colonii, rase de albine şi perioade ale anului în care se face recoltarea. Lăptişorul de matcă conţine toţi aminoacizii esenţiali pentru om şi un total de 29 de aminoacizi şi de compuşi cu aminoacizi care au fost identificaţi, cele mai importante fiind acidul aspartic şi acidul glutamic. Aminoacizii liberi sunt prolina şi lizina. O serie de enzime sunt, de asemenea, prezente, inclusiv glucozoxidaza, fosfataza şi colinesteraza. Conţinutul de lipide al lăptişorului de matcă este unic şi, din multe puncte de vedere, reprezintă o caracteristică foarte interesantă. Fracţiunea lipidică este formată, în proporţie de 80-90% din greutatea uscată, din acizi graşi liberi cu structuri neobişnuite şi mai puţin frecvente. În majoritatea lor, aceştia sunt acizi graşi hidroxilaţi sau acizi dicarboxilici cu catenă scurtă, de 8 până la 10 atomi de carbon, spre deosebire de acizii graşi cu un număr de 14-20 atomi de carbon, frecvent întâlniţi la animale şi plante. Aceşti acizi graşi cu catenă scurtă sunt responsabili de majoritatea proprietăţilor biologice ale lăptişorului de matcă. Cele mai importante săruri minerale sunt, în ordine descrescătoare: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu şi Mn, potasiul fiind prevalent. Lăptişorul de matcă este un adevărat concentrat de macronutrienţi (proteine, glucide şi lipide). O sumară analiză a compoziţiei lăptişorului de matcă ne poate da indicii semnificative în ce priveşte beneficiile sale multiple pentru sănătate. În primul rând, vitamina B1, tiamina, este esenţială pentru creştere, pentru transformarea carbohidraţilor în energie, pentru menţinerea stării de sănătate a nervilor şi a muşchilor. Lipsa acesteia conduce la energie scăzută, digestie proastă, depresie, pierderea apetitului, constipaţie, cefalee, afecţiuni ale tenului. O a doua componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B2, riboflavina, care este esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, a gurii, a ochilor şi pentru bunăstarea generală a organismului. În caz de deficit, părul este uscat, pielea este crăpată şi aspră, apar ulceraţii bucale, ochii devin inflamaţi şi dureroşi, iar rezistenţa la factorii de stress scade. Cea de-a treia componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B3, niacina – esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, pentru digestia carbohidraţilor şi pentru sistemul nervos. În caz de deficit, apar tulburări digestive, tulburări neurologice, afecţiuni cutanate, cefalee, insomnie şi tulburări intestinale. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B5, acidul pantotenic, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, la creşterea părului şi în general la creşterea tuturor ţesuturilor. Lăptişorul de matcă mai conţine şi vitamina B6, piridoxina, vitamină esenţială pentru asimilarea proteinelor, pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. În caz de deficit al acestei vitamine, survin incapacitatea de a digera proteinele necesare pentru repararea şi creşterea ţesuturilor, iritabilitatea şi depresia, erupţiile cutanate, insomnia, crampele musculare. În compoziţia lăptişorului de matcă intră şi vitamina B7, inozitolul. Fiind un ingredient esenţial pentru funcţionarea optimă a ficatului, acesta previne acumularea grăsimilor în trup. În caz de deficit, apar perturbări hepatice şi diminuarea toleranţei la alcool. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B8, biotina, considerată de specialişti esenţială pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. Când aceasta este, însă, în deficit părul se degradează şi se răreşte, apar eczeme. Lăptişorul de matcă conţine şi vitamina B9, acidul folic, care este esenţial pentru creştere, pentru sănătatea sângelui şi pentru fertilitate. Dacă această vitamină este în deficit, apar afecţiuni sanguine, slăbeşte circulaţia, se declanşează anemia, slăbiciunea, depresia ori diareea. Lăptişorul de matcă este un sui generis cocktail nutritiv, conceput pentru creşterea albinelor şi hrănirea mătcii, şi conţine lipide, dintre care 80-85% acizi graşi, 4-10% fenoli, 5-6% ceruri, 3-4% steroizi şi 0,4-0,8% fosfolipide. Lăptişorul conţine acizi graşi alimentari, cum ar fi acidul 10-hidroxi-2-decanoic, prescurtat 10 HDA, (care se găseşte doar în acest veritabil elixir natural), conţine 32% acizi graşi, precum şi acid gluconic (24%), acidul 10-hidroxidecanoic (22%) şi 5% alţi acizi dicarboxilici. Lăptişorul de matcă mai conţine acetilcolină, adenozintrifosfat (ATP) şi cataboliţi cum ar fi AMP şi oxidul AMP-N1, cantitatea totală de adenozină variind între 5,9 şi 2.057,4 mg/kg. Administrarea lăptișorului de matcăSe recomandă consumul în cure de 6 săptămâni pentru beneficii maxime.Pur:Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă.Copii - 0,5-1g/zi Adulți - 1-2 g/ziOmogenizat în miere 2%:(Ex: 10g lăptișor de matcă PUR în 500g miere crudă)Copii - 1-2 lingurițe/ziAdulți - 1-2 linguri/ziCa și ingredient în prepararea tratamentelor cosmetice pentru ten sau pentru păr.Lăptişorul de matcă pur este recomandat copiilor peste 12 luni.Mod de păstrare a lăptișorului de matcă:A se păstra la frigider, la temperaturi cuprinse între 2°C și 6°C.Acţiunile cele mai frecvent amintite în recomandări şi care au fost confirmate constant de relatările clienților ApiLand sunt grupate în două categorii: efecte benefice ale administrării interne şi efecte benefice rezultate în urma folosirii externe a lăptişorului de matcă.În ceea ce priveşte administrarea internă, cele mai frecvente efecte sunt cele legate de reglarea apetitului, de îmbunătăţirea aspectului pielii, de creşterea libidoului şi a performanţelor sexuale, de creşterea rezistenţei la infecţiile virale, de scăderea tensiunii arteriale în caz de hipertensiune, de creşterea tensiunii arteriale în caz de hipotensiune, de scăderea nivelului colesterolului sanguin, de ameliorarea simptomatologiei în caz de anemie şi arterioscleroză şi în general de o considerabilă ameliorare a stării de sănătate în cazul bolilor cronice şi incurabile.Lăptişorul de matcă administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin înghiţire, fie prin administrare sublinguală în doze de 0.5 - 1gr/zi mg zilnic are efect tonic şi stimulent, cu un pregnant efect euforizant la oamenii sănătoşi.În ceea ce priveşte administrarea externă, cele mai frecvente rezultate benefice constau în stimularea reepitelizării, vindecarea unor boli de piele, normalizarea secreţiei sebacee (secreţia grasă a glandelor din piele) şi un pregnant efect antirid.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.Descoperă mai multe informații despre lăptișorul de matcă PUR ApiLand în următoarele articole:Cele 8 sisteme vitale ale organismului pe care lăptişorul de matcă pur le susţineSuperalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăProdusele apicole - indicate sau nu în cazul diabetului? Vezi recomandările specialiştilorRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăImunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicoleProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierLăptișorul de matcă - cel mai eficient supliment natural pentru memorie și concentrare maximă la examene11 Simptome și afecțiuni pe care nu știai că Lăptișorul de matcă le amelioreazăLăptișorul de matcă pentru diabet Aliatul perfect în antrenarea memorieiCum ne ajută lăptișorul de matcă în depresiiLăptișorul de matcă, bun pentru memorie Un elixir al sănătății: Lăptișorul de matcă Lăptișorul de matcă și memoriaLăptișorul de matcă și imunitatea *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
4.5 / 5.0
16 Recenzii
Beneficiile mișcării se fac simțite atât fizic prin activarea mușchilor cât și psihic prin îndepărtarea stresului și anxietății. Activitatea fizică este indicată pentru buna funcționare a organismului și este obligatoriu recomandată pentru o recuperare eficace după o problemă de sănătate mai gravă. Polenul crud de amorfă este o sursă naturală de vitamine, minerale, proteine și antioxidanți. Proprietățile cele mai importante ale polenului crud de amorfă sunt: Menține un nivel înalt de vitalitate și energie zilnică Ajută la eliminarea stresului și oboselii Protejează ficatul, colonul și stomacul Previne şi ameliorează simptomele osteoarticulare Este un bun antiinflamator Ce este polenul crud? Polenul crud este un supliment alimentar care face parte din categoria superalimentelor. Este un complex natural bogat în elemente esențiale, aminoacizi, minerale și vitamine cu numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului său bogat în nutrienți și proteine, polenul crud este considerat cel mai complex dintre suplimentele alimentare oferite de natură. Fiecare tip de polen crud monofloral are beneficii unice asupra organismului uman, iar polenul crud de amorfă este supranumit „’îngerul păzitor’’ al sportivilor, având proprietăți specifice adecvate activității sportivilor cum ar fi menținerea unui nivel ridicat de energie și vitalitate. Fiind un aliment foarte nutritiv, acesta reprezintă o sursă excelentă de proteine crude și carbohidraţi și pentru vegetarieni. Beneficiile polenului crud de amorfă: Bogat în vitamine precum C, B2, B3, în minerale precum potasiu, calciu și magneziu, polenul crud de amorfă este o veritabilă sursă de proteine care ajută în asimilarea masei musculare. Conținutul ridicat de antioxidanți acționează asupra țesutului adipos transformându-l în “doze” de energie astfel fiind eliminat ulterior prin consumarea energiei. Oricare ar fi tipul și nivelul de activitate sportivă practicată, o alimentație sănătoasă, echilibrată și adaptată este în mod obligatoriu o prioritate. Activitățile sportive favorizează absorbția nutrienților prin intermediul intestinului subțire, proces care are loc doar datorită contracțiilor mușchilor intestinali. Tonusul muscular al intestinului subțire se menține prin efort fizic și activități sportive. Oricare ar fi alegerea făcută, un program supravegheat de un specialist, mersul pe jos, alergatul sau activitățile de joacă pentru copii, toate contribuie la buna funcționare a organismului. De aceea, sportivii de performanță sau amatorii au nevoie de un sistem digestiv activ, pentru a-și asigura un echilibru acido-bazic perfect. Digestia, într-o stare echilibrată, permite o mai bună asimilare a nutrienților. Datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care o conţine, polenul crud de amorfă are proprietăţi antiinflamatoare foarte puternice. Este util pentru îndepărtarea problemelor de la nivelul stomacului cum ar fi gastrita, sau împotriva afecțiunilor osteo-articulare, prin reducerea inflamaţiilor. Un superaliment precum polenul crud, contribuie la întărirea sistemului imunitar, la stimularea cerebrală și este un excelent adjuvant în lupta împotriva îmbătrânirii. Studiile au demonstrat că îndepărtează riscul de apariție a bolilor cardiovasculare sau degenerative precum anumite tipuri de cancer. Administrare și conservare: Este recomandat toată perioada anului atunci când suntem în plină desfășurare a activităților zilnice copleșitoare și în special în timpul antrenamentelor dinaintea unui eveniment sportiv important. Este potrivit atât pentru copii cât și pentru adulți, iar apifitoterapeuții recomandă administrarea polenului crud dimineața, înainte de micul dejun. Doza uzuală recomandată:Copii - 1 linguriță/zi (5 g) Adulți - 1 lingură/zi (15 g).Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni. Recomandare! Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe! Mod de păstrare a polenului crud de amorfă:Polenul crud de amorfă se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5°C și -18°C. Acesta rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți. Deși se păstrează la congelator, polenul crud de amorfă nu îngheață datorită conținutului scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare. Mai multe detalii despre polenul crud găsești în următoarele articole: Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastră Remedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergică Polenul crud - tratament naturist pentru alergia la ambrozie Produsele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fier Ce este polenul crud și la ce este bun? 4 produse apicole de nelipsit din bagajul de vacanță 7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păstură Digestie echilibrată şi armonie în organism
5.0 / 5.0
8 Recenzii
Ce este mierea crudă? Termenul de ”miere crudă” sau ”miere vie” este utilizat atunci când vorbim despre mierea extrasă la rece și aflată în starea ei naturală, fără a fi încălzită. Mierea crudă ApiLand este o miere naturală, pură, neprocesată termic, păstrându-și astfel intacte și vii enzimele și vitaminele care-i conferă calitățile nutritive și beneficiile. Mierea crudă este o sursă de sănătate pentru organism, proprietățile sale curative și cosmetice fiind apreciate și recunoscute de specialiști. Nici un aliment nu este perfect, însă mierea crudă se apropie mult de acest atribut datorită conținutului bogat de substanțe nutritive și antioxidanți. Însă, pentru a nu-și pierde din beneficii, mierea trebuie consumată în forma ei pură, fără a fi procesată termic sau chimic. Dacă este încălzită la temperaturi mai mari de 40 grade Celsius, mierea își pierde o mare parte din proprietățile terapeutice. Procesul de cristalizare este natural, fiind o dovadă certă a faptului că mierea nu a fost prelucrată termic. Dacă o preferi în stare lichidă, o poți topi în baie de apă încălzită până la maximum 40 de grade Celsius. Mierea crudă este considerată un aliment foarte valoros, fiind indicată în alimentația bătrânilor, copiilor, femeilor gravide sau care alăptează, sportivilor, având efectul de a crește rezistența la efort fizic și intelectual și de a energiza organismul în cazuri de surmenaj, oboseală, astenie. Mierea crudă are diferite arome și variate culori în funcție de florile din care provine, însă indiferent de originea florală, mierea crudă are puternice efecte energizante, antiinflamatorii și antimicrobiene. În plus, fiecare sortiment în parte are calitățile sale specifice. Beneficiile mierii crude poliflore: Deși există în rândul consumatorilor o falsă impresie că mierea crudă polifloră este de o calitate inferioară comparativ cu alte sortimente de miere, acest lucru nu este adevărat. În realitate, medicii apiterapeuți și specialiștii o recomandă ca fiind o miere ”completă”, datorită faptului că aceasta este obținută din nectarul mai multor specii de plante, îmbinând puterea terapeutică a acestora. Tocmai de aceea, mierea crudă polifloră este mai bogată în vitamine și săruri minerale decât mierea monofloră. Mierea crudă polifloră conține vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc), minerale (Fe, Ca, Mg, Bor – ajută la sintetizarea vitaminei C), enzime, acizi organici și hormoni, glucoză și fructoză. Mierea crudă polifloră are un gust aromat și foarte dulce care poate să difere în funcție de florile din care provine. Culoarea poate să varieze de la galben deschis până la oranj sau maro cu reflexe rubinii de chihlimbar. Mierea crudă polifloră este recomandată în special copiilor și vârstnicilor, având o mulțime de efecte benefice sănătății. Mierea crudă polifloră are proprietăți antiseptice, antibacteriane și antiinflamatorii, întărind totodată sistemul imunitar. Mierea crudă polifloră este eficientă în ameliorarea și tratarea diferitelor afecțiuni: Stimulează pofta de mâncare - mai ales la copii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale Echilibrează procesul de digestie - previne indigestia sau constipația. În plus, are o acțiune diuretică, stimulând eliminarea toxinelor din organism Acționează benefic asupra ficatului și a inimii - îmbunătățește circulația sanguină și menține ficatul bine hrănit, asigurând o rezervă optimă de glicogen necesară organismului Stimulează creșterea producției de globule roșii din sânge și implicit crește nivelul de hemoglobina datorită conținutului mare de fier Combate oboseala fizică și psihică Previne demineralizarea oaselor și stimulează creșterea acestora datorită nivelului crescut de calciu Stimulează vindecarea rănilor, arsurilor și cicatricelor - se aplică miere crudă pe bandajele folosite COMPOZIȚIE: miere 100% naturală Țara de proveniență: RomâniaMierea este recomandată copiilor peste 12 luni. De reținut! O miere prelucrată termic se găsește întotdeauna în stare lichidă. În mod natural, mierea crudă de calitate superioară cristalizează după un interval de timp mai lung sau mai scurt, în funcție de originea florală, altfel spus de raportul fructoză/glucoză. Mierea crudă polifloră ApiLand este un produs ecologic certificat de Ecocert. Mierea crudă polifloră ApiLand este atestată de catre Bio - România, având statutul de produs ecologic și produs natural. Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare. Mai multe informații despre beneficiile mierii crude ApiLand găsești în următoarele articole: 9 metode de a deosebi mierea crudă de cea contrafăcutăSuperalimente esenţiale pentru sănătatea noastră6 Idei de mic dejun sănătos pentru copii 11 Reţete cu produse apicole pentru o alimentaţie sănătoasă 7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păsturăMierea crudă de la ApiLand 5 remedii naturale cu miere Mierea, un cadou al naturii Mierea *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
Ce este mierea crudă? Termenul de ”miere crudă” sau ”miere vie” este utilizat atunci când vorbim despre mierea extrasă la rece și aflată în starea ei naturală, fără a fi încălzită. Mierea crudă ApiLand este o miere naturală, pură, neprocesată termic, păstrându-și astfel intacte și vii enzimele și vitaminele care-i conferă calitățile nutritive și beneficiile. Mierea crudă este o sursă de sănătate pentru organism, proprietățile sale curative și cosmetice fiind apreciate și recunoscute de specialiști. Nici un aliment nu este perfect, însă mierea crudă se apropie mult de acest atribut datorită conținutului bogat de substanțe nutritive și antioxidanți. Însă, pentru a nu-și pierde din beneficii, mierea trebuie consumată în forma ei pură, fără a fi procesată termic sau chimic. Dacă este încălzită la temperaturi mai mari de 40 grade Celsius, mierea își pierde o mare parte din proprietățile terapeutice. Procesul de cristalizare este natural, fiind o dovadă certă a faptului că mierea nu a fost prelucrată termic. Dacă o preferi în stare lichidă, o poți topi în baie de apă încălzită până la maximum 40 de grade Celsius. Mierea crudă este considerată un aliment foarte valoros, fiind indicată în alimentația bătrânilor, copiilor, femeilor gravide sau care alăptează, sportivilor, având efectul de a crește rezistența la efort fizic și intelectual și de a energiza organismul în cazuri de surmenaj, oboseală, astenie. Mierea crudă are diferite arome și variate culori în funcție de florile din care provine, însă indiferent de originea florală, mierea crudă are puternice efecte energizante, antiinflamatorii și antimicrobiene. În plus, fiecare sortiment în parte are calitățile sale specifice. Beneficiile mierii crude poliflore: Deși există în rândul consumatorilor o falsă impresie că mierea crudă polifloră este de o calitate inferioară comparativ cu alte sortimente de miere, acest lucru nu este adevărat. În realitate, medicii apiterapeuți și specialiștii o recomandă ca fiind o miere ”completă”, datorită faptului că aceasta este obținută din nectarul mai multor specii de plante, îmbinând puterea terapeutică a acestora. Tocmai de aceea, mierea crudă polifloră este mai bogată în vitamine și săruri minerale decât mierea monofloră. Mierea crudă polifloră conține vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc), minerale (Fe, Ca, Mg, Bor – ajută la sintetizarea vitaminei C), enzime, acizi organici și hormoni, glucoză și fructoză. Mierea crudă polifloră are un gust aromat și foarte dulce care poate să difere în funcție de florile din care provine. Culoarea poate să varieze de la galben deschis până la oranj sau maro cu reflexe rubinii de chihlimbar. Mierea crudă polifloră este recomandată în special copiilor și vârstnicilor, având o mulțime de efecte benefice sănătății. Mierea crudă polifloră are proprietăți antiseptice, antibacteriane și antiinflamatorii, întărind totodată sistemul imunitar. Mierea crudă polifloră este eficientă în ameliorarea și tratarea diferitelor afecțiuni: Stimulează pofta de mâncare - mai ales la copii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale Echilibrează procesul de digestie - previne indigestia sau constipația. În plus, are o acțiune diuretică, stimulând eliminarea toxinelor din organism Acționează benefic asupra ficatului și a inimii - îmbunătățește circulația sanguină și menține ficatul bine hrănit, asigurând o rezervă optimă de glicogen necesară organismului Stimulează creșterea producției de globule roșii din sânge și implicit crește nivelul de hemoglobina datorită conținutului mare de fier Combate oboseala fizică și psihică Previne demineralizarea oaselor și stimulează creșterea acestora datorită nivelului crescut de calciu Stimulează vindecarea rănilor, arsurilor și cicatricelor - se aplică miere crudă pe bandajele folosite COMPOZIȚIE: miere 100% naturală Țara de proveniență: RomâniaMierea este recomandată copiilor peste 12 luni. De reținut! O miere prelucrată termic se găsește întotdeauna în stare lichidă. În mod natural, mierea crudă de calitate superioară cristalizează după un interval de timp mai lung sau mai scurt, în funcție de originea florală, altfel spus de raportul fructoză/glucoză. Mierea crudă polifloră ApiLand este un produs ecologic certificat de Ecocert. Mierea crudă polifloră ApiLand este atestată de catre Bio - România, având statutul de produs ecologic și produs natural. Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare. Mai multe informații despre beneficiile mierii crude ApiLand găsești în următoarele articole: 9 metode de a deosebi mierea crudă de cea contrafăcutăSuperalimente esenţiale pentru sănătatea noastră6 Idei de mic dejun sănătos pentru copii 11 Reţete cu produse apicole pentru o alimentaţie sănătoasă 7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păsturăMierea crudă de la ApiLand 5 remedii naturale cu miere Mierea, un cadou al naturii Mierea *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
5.0 / 5.0
1 Recenzie
Kitul pentru sportivi ApiLand combina inteligent 3 produse apicole pure, crude și naturale pentru maximizarea performanței sportive. Laptisorul de matca pur, polenul crud de amorfa și mierea de calitate sunt esentiale pentru creșterea energiei, susținerea și refacerea musculară. Acest kit promovează performanțe sportive superioare, rezistență crescută și o recuperare mai rapidă, făcându-l esențial în arsenalul oricărui sportiv dedicat. Rolul fiecărui produs din pachetul Kit pentru sportivi: Laptisorul de matca pur cu tripla actiune : Energizant Natural: Lăptișorul de matcă pur este bogat în carbohidrați și vitamine care pot contribui la creșterea nivelului de energie și îmbunătățirea rezistenței atletice. Reparare și Regenerare: Aminoacizii prezenți în lăptișorul de matcă pur ajută la refacerea musculară după antrenamente intense, accelerând recuperarea și reducând riscul de leziuni. Imunitate Crescută: Vitaminele și substanțele bioactive din lăptișorul de matcă pur pot consolida sistemul imunitar, menținând sportivii sănătoși și reducând riscul de îmbolnăvire. Polenul crud de Amorfa O sursa completa de proteine esentiale pentru dezvoltarea masei musculare. Conține vitamine, minerale și antioxidanți, susține funcțiile metabolice și reduce stresul oxidativ cauzat de antrenamentele intense. Polenul crud de amorfa poate sprijini oxigenarea celulară și circulația, îmbunătățind astfel performanțele atletice și rezistență. Mierea poliflora recomandata pentru proprietățile ei anti-inflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamatiilor musculare și a durerii după antrenamente. Mierea este o sursa de energie rapida necesara in timpul eforturilor sportive intense. Recomandare consum: 15g/zi polen crud înainte de antrenament sau la micul dejun, pentru a furniza organismului proteine și nutrienți esențiali înainte de eforturi intense. 1g/zi laptisor de matca pur - Dimineața, pe stomacul gol, pentru a beneficia de energia și vitalitatea pe tot parcursul zilei. 1-2 linguri de miere/zi - după antrenament, pentru a susține nivelul de energie și pentru a contribui la hidratarea și refacerea musculară. Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului. Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.