Ce este mierea crudă?
Termenul de ”miere crudă” sau ”miere vie” este utilizat atunci când vorbim despre mierea extrasă la rece și aflată în starea ei naturală, fără a fi încălzită. Mierea crudă ApiLand este o miere naturală, pură, neprocesată termic, păstrându-și astfel intacte și vii enzimele și vitaminele care-i conferă calitățile nutritive și beneficiile.
Mierea crudă este o sursă de sănătate pentru organism, proprietățile sale curative și cosmetice fiind apreciate și recunoscute de specialiști. Nici un aliment nu este perfect, însă mierea crudă se apropie mult de acest atribut datorită conținutului bogat de substanțe nutritive și antioxidanți.
Însă, pentru a nu-și pierde din beneficii, mierea trebuie consumată în forma ei pură, fără a fi procesată termic sau chimic. Dacă este încălzită la temperaturi mai mari de 40 grade Celsius, mierea își pierde o mare parte din proprietățile terapeutice. Procesul de cristalizare este natural, fiind o dovadă certă a faptului că mierea nu a fost prelucrată termic. Dacă o preferi în stare lichidă, o poți topi în baie de apă încălzită până la maximum 40 de grade Celsius.
Mierea crudă este considerată un aliment foarte valoros, fiind indicată în alimentația bătrânilor, copiilor, femeilor gravide sau care alăptează, sportivilor, având efectul de a crește rezistența la efort fizic și intelectual și de a energiza organismul în cazuri de surmenaj, oboseală, astenie.
Mierea crudă are diferite arome și variate culori în funcție de florile din care provine, însă indiferent de originea florală, mierea crudă are puternice efecte energizante, antiinflamatorii și antimicrobiene. În plus, fiecare sortiment în parte are calitățile sale specifice.
Beneficiile mierii crude poliflore:
Deși există în rândul consumatorilor o falsă impresie că mierea crudă polifloră este de o calitate inferioară comparativ cu alte sortimente de miere, acest lucru nu este adevărat. În realitate, medicii apiterapeuți și specialiștii o recomandă ca fiind o miere ”completă”, datorită faptului că aceasta este obținută din nectarul mai multor specii de plante, îmbinând puterea terapeutică a acestora.
Tocmai de aceea, mierea crudă polifloră este mai bogată în vitamine și săruri minerale decât mierea monofloră. Mierea crudă polifloră conține vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc), minerale (Fe, Ca, Mg, Bor – ajută la sintetizarea vitaminei C), enzime, acizi organici și hormoni, glucoză și fructoză.
Mierea crudă polifloră are un gust aromat și foarte dulce care poate să difere în funcție de florile din care provine. Culoarea poate să varieze de la galben deschis până la oranj sau maro cu reflexe rubinii de chihlimbar.
Mierea crudă polifloră este recomandată în special copiilor și vârstnicilor, având o mulțime de efecte benefice sănătății. Mierea crudă polifloră are proprietăți antiseptice, antibacteriane și antiinflamatorii, întărind totodată sistemul imunitar.
Mierea crudă polifloră este eficientă în ameliorarea și tratarea diferitelor afecțiuni:
- Stimulează pofta de mâncare - mai ales la copii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale
- Echilibrează procesul de digestie - previne indigestia sau constipația. În plus, are o acțiune diuretică, stimulând eliminarea toxinelor din organism
- Acționează benefic asupra ficatului și a inimii - îmbunătățește circulația sanguină și menține ficatul bine hrănit, asigurând o rezervă optimă de glicogen necesară organismului
- Stimulează creșterea producției de globule roșii din sânge și implicit crește nivelul de hemoglobina datorită conținutului mare de fier
- Combate oboseala fizică și psihică
- Previne demineralizarea oaselor și stimulează creșterea acestora datorită nivelului crescut de calciu
- Stimulează vindecarea rănilor, arsurilor și cicatricelor - se aplică miere crudă pe bandajele folosite
COMPOZIȚIE: miere 100% naturală
Țara de proveniență: România
Mierea este recomandată copiilor peste 12 luni.
De reținut!
O miere prelucrată termic se găsește întotdeauna în stare lichidă. În mod natural, mierea crudă de calitate superioară cristalizează după un interval de timp mai lung sau mai scurt, în funcție de originea florală, altfel spus de raportul fructoză/glucoză.
Mierea crudă polifloră ApiLand este un produs ecologic certificat de Ecocert.
Mierea crudă polifloră ApiLand este atestată de catre Bio - România, având statutul de produs ecologic și produs natural.
Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.
Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.
Mai multe informații despre beneficiile mierii crude ApiLand găsești în următoarele articole:
9 metode de a deosebi mierea crudă de cea contrafăcută
Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastră
6 Idei de mic dejun sănătos pentru copii
11 Reţete cu produse apicole pentru o alimentaţie sănătoasă
7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păstură
Mierea crudă de la ApiLand
5 remedii naturale cu miere
Mierea, un cadou al naturii
Mierea
*Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
Beneficiile mierii crude poliflore:
Deși există în rândul consumatorilor o falsă impresie că mierea crudă polifloră este de o calitate inferioară comparativ cu alte sortimente de miere, acest lucru nu este adevărat. În realitate, medicii apiterapeuți și specialiștii o recomandă ca fiind o miere ”completă”, datorită faptului că aceasta este obținută din nectarul mai multor specii de plante, îmbinând puterea terapeutică a acestora.
Tocmai de aceea, mierea crudă polifloră este mai bogată în vitamine și săruri minerale decât mierea monofloră. Mierea crudă polifloră conține vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc), minerale (Fe, Ca, Mg, Bor – ajută la sintetizarea vitaminei C), enzime, acizi organici și hormoni, glucoză și fructoză.
Mierea crudă polifloră are un gust aromat și foarte dulce care poate să difere în funcție de florile din care provine. Culoarea poate să varieze de la galben deschis până la oranj sau maro cu reflexe rubinii de chihlimbar.
Mierea crudă polifloră este recomandată în special copiilor și vârstnicilor, având o mulțime de efecte benefice sănătății. Mierea crudă polifloră are proprietăți antiseptice, antibacteriane și antiinflamatorii, întărind totodată sistemul imunitar.
Mierea crudă polifloră este eficientă în ameliorarea și tratarea diferitelor afecțiuni:
- Stimulează pofta de mâncare - mai ales la copii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale
- Echilibrează procesul de digestie - previne indigestia sau constipația. În plus, are o acțiune diuretică, stimulând eliminarea toxinelor din organism
- Acționează benefic asupra ficatului și a inimii - îmbunătățește circulația sanguină și menține ficatul bine hrănit, asigurând o rezervă optimă de glicogen necesară organismului
- Stimulează creșterea producției de globule roșii din sânge și implicit crește nivelul de hemoglobina datorită conținutului mare de fier
- Combate oboseala fizică și psihică
- Previne demineralizarea oaselor și stimulează creșterea acestora datorită nivelului crescut de calciu
- Stimulează vindecarea rănilor, arsurilor și cicatricelor - se aplică miere crudă pe bandajele folosite