Sari la conținut
🐝Toate comenzile plasate în această perioadă vor pleca din stup începând cu data de 8 ianuarie 2025.
🐝Toate comenzile plasate în această perioadă vor pleca din stup începând cu data de 8 ianuarie 2025.
Totul despre imunitate

Totul despre imunitate

În sezonul rece, ai nevoie de o imunitate puternică pentru putea ţine piept răcelii sau gripei, în acest sens cauţi tot felul de produse pentru imunitate. Produsele apicole sunt bogate în vitamine, minerale şi alte substanţe nutritive esenţiale organismului nostru, reprezentând astfel cei mai buni aliaţi ai unei imunităţi de fier. Descoperă cum îţi poţi fortifica sistemul imunitar consumând produse apicole!


Unul dintre cele mai complexe mecanisme care lucrează neîncetat la menţinerea sănătăţii noastre, protejându-ne de viruşi, bacterii, fungi sau substanţe toxice, este sistemul imunitar. Slăbirea sistemului imunitar are drept rezultat o sensibilitate crescută la orice tip de boală. De aceea, este foarte important să înţelegem cum funcţionează sistemul nostru imunitar şi ce putem face pentru a-l proteja.

În acest articol vei afla tot ceea ce ai nevoie să ştii despre imunitate, despre modul în care poţi susţine sistemul imunitar şi ce produse apicole pentru imunitate este bine să consumi.

Ce este imunitatea?

Termenul de imunitate provine din limba latină (immunitas adică “scutire”) şi reprezintă capacitatea organismului nostru de a se apăra de factorii nocivi şi de a-i anihila. În mod normal, organismul nostru face faţă atacurilor diverşilor agenţi patogeni, însă există şi situaţii în care îi este imposibil să lupte, fiind mai slab decât puterea devastatoare a intruşilor. Atunci când este atacat, organismul nostru scoate la luptă elita, adică anticorpii (care poartă denumirea ştiinţifică de imunoglobuline), iar aceştia au capacitatea de a tria substanţele nocive de cele benefice şi de a le neutraliza pe cele care vor să producă daune.

Sistemul imunitar are un dublu rol: acela de a distruge agenţii patogeni, dar şi de a memora toate datele bătăliilor, în cele mai fine detalii, pentru a şti cum să se pregătească în cazul în care acelaşi tip de duşman îl va ataca din nou.

Categorii ale sistemului imunitar

Specialiştii spun că există două tipuri de imunitate: imunitatea înnăscută sau nespecifică şi imunitatea dobândită sau specifică. Imunitatea înnăscută este zestrea primită de la părinţi, fiind prima linie de apărare a organismului, care nu poate fi influenţată pe durata vieţii. Imunitatea dobândită poate fi modelată prin vaccinare, un stil de viaţă sănătos şi produse naturale cu rol de stimulare a sistemului imunitar, cum sunt produsele apicole.

Cum ne întărim imunitatea?

Abundenţa factorilor nocivi de astăzi, care determină deficienţe imunitare din ce în ce mai mari, impune atenţie şi grijă sporite în ceea ce priveşte stilul nostru de viaţă şi felul în care acesta influenţează buna funcţionare a sistemului nostru imunitar. Un stil de viaţă sănătos reprezintă un atu pentru sistemul imunitar.

Pentru a te ajuta şi a te motiva să-ţi formezi obiceiuri de viaţă sănătoase, am pregătit un infografic cu 10 sfaturi practice pentru o imunitate puternică, pe care îl poţi printa şi lipi pe frigider sau pe perete, pentru a-l avea mereu la îndemână.


infografic-imunitate-produse-apicole

Imunitatea la copii şi persoanele în vârstă

Indiferent de varstă, un sistem imunitar slăbit provoacă dezechilibre deloc neglijabile. Totuşi, la copii şi la persoanele în vârstă, o imunitate scăzută poate avea consecinţe destul de grave. Sunt binecunoscute răcelile şi gripele copiilor care intră în comunitate şi care se repetă în fiecare an până când sistemul lor imunitar se maturizează complet. În aceste perioade, virozele şi infecţiile pot fi foarte dese şi creează panică în rândul părinţilor.

În acest caz, este indicat să urmezi, pe lângă sfatul medicului, reguli care să fortifice imunitatea copiilor, precum o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete, un program regulat de somn şi o igienă corectă. Pe lângă acestea, curele regulate cu produse apicole vor susţine sistemul lor imunitar, aflat încă în proces de maturizare.

Precum cei mici, şi persoanele vârstnice au nevoie de o protecţie sporită a imunităţii. Este cunoscut faptul că unul dintre primele semne ale unui organism îmbătrânit reprezintă scăderea imunităţii. Spre deosebire de un adult tânăr, al cărui sistem imunitar funcţionează normal, la persoanele vârstnice, simplele răceli pot determina complicaţii grave. Este important de ştiut că, la vârstnici, administrarea de antibiotice sau alte medicamente poate avea efecte secundare nedorite, manifestate mai acut decât la persoanele tinere, de aceea este important să se susţină sistemul imunitar cu produse naturale, cum sunt produsele apicole.


Află mai multe despre Tonicul junior - mixul de produse apicole creat special pentru copii.


Produse apicole care susţin sistemul imunitar

Pentru întărirea sistemului imunitar, alături de o alimentaţie sănătoasă, odihnă, mişcare etc, poţi apela mereu cu încredere la produsele apicole. Datorită compoziţiei lor complexe, ce oferă majoritatea nutrienţilor de care organismul are nevoie, produsele apicole sunt o sursă importantă de sănătate şi energie, şi, totodată, reprezintă un aliat puternic al sistemului tău imunitar.

Iată ce produse apicole îţi recomandăm pentru întărirea sistemului imunitar:

Lăptişor de matcă pur

Lăptişorul de matcă pur reprezintă hrana exclusivă a reginei stupului, dar şi unul dintre cele mai eficiente suplimente naturale pentru imunitate scăzută. Acest produs miraculos al albinelor oferă organismului uman cele mai importante substanţe nutritive de care acesta are nevoie sau de care duce lipsă. Din multitudinea de substanţe active prezente în lăptişorul de matcă pur, cele mai importante pentru creşterea sistemului imunitar sunt: gammaglobulina, care stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor sau virusurilor, royalisin, care ajută organismul să omoare bacteriile, să vindece rănile şi să combată alergiile şi acidul 10-hydroxydecanoic, pe scurt 10-HDA, cheia esenţială în apărarea organismului.

Beneficii:

  • Crește imunitatea și rezistența la efort fizic și intelectual. Este recomandat pentru protecţia întregii familii şi în special pentru copii, care nu au un sistem imunitar complet dezvoltat şi care sunt mai predispuşi să răcească. Un organism care deţine toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie este un organism puternic, iar lăptişorul de matcă pur contribuie cu succes la întărirea sistemului tău natural de apărare.

  • Previne şi ameliorează simptomele de răceală şi gripă: durere în gât sau de cap, febră etc. Lăptişorul de matcă pur îţi întăreşte sistemul imunitar, astfel, virusurile sau bacteriile care sunt răspunzătoare de episoadele de răceală şi gripă vor fi ţinute la distanţă.

Descoperă cele 11 afecțiuni pe care lăptișorul de matcă le ameliorează.

Miere de Manuka

Mierea de Manuka este mierea obţinută de albine din nectarul florilor arbustului de Manuka din Noua Zeelandă, fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Aceasta are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene şi antivirale foarte puternice datorită conţinutului bogat în Metilglioxal (MGO™ - factorul unic al mierii de Manuka, care are rolul de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol). Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare.

Beneficii:

  • Atunci când ai imunitatea scăzută, ajută la întărirea sistemului de apărare al organismului împotriva răcelilor, gripei sau infecţiilor (inclusiv cele cutanate).

  • Întăreşte sistemul imunitar al copiilor şi îi ajută să treacă mai uşor peste episoadele de răceală şi gripă.

  • Ajută în tratarea celor mai frecvente afecţiuni întâlnite în sezonul rece: durere de gât, febră, răceală şi gripă, infecții respiratorii, bronșită cronică, astm, sinuzită cronică, migrene, astenie.

Citeşte mai multe despre Mierea de Manuka - cel mai puternic aliat al unei imunităţi de fier.


Tonice apicole

Tonicele apicole ApiLand reprezintă mixuri de produse apicole, adevărate cocktailuri de sănătate şi vitalitate. Pentru adulţi, recomandăm Tonicul apicultorului şi Tonicul regal, iar pentru copii avem un produs special - Tonic junior.

Tonicul apicultorului este un amestec perfect de lăptișor de matcă pur, miere crudă, propolis și polen, în timp ce Tonicul regal combină lăptișorul de matcă pur şi mierea crudă cu ginseng pentru un plus de energie şi vivacitate.

Tonicul junior este un produs nou, special conceput pentru a răspunde nevoilor nutriţionale ale organismului copiilor aflat în creştere, dar şi pentru a satisface gusturile celor mai mofturoşi pitici. Acesta conţine: lăptișor de matcă pur, polen crud, miere crudă, propolis și suc de portocale.

Tonicele apicole ApiLand au avantajul că sunt deja dozate în fiole, fiind uşor de transportat şi de administrat oriunde te-ai afla. În plus, conţin toate produsele apicole recomandate pentru întărirea sistemului imunitar şi creşterea nivelului de energie al organismului.

Beneficii:

  • Întăresc sistemului imunitar

  • Protejează organismul de viroze şi infecţii

  • Foarte uşor de păstrat şi administrat datorită modului în care sunt ambalate

  • Au un gust foarte plăcut şi sunt uşor acceptate de către copii.


Află mai multe despre Tonicele apicole - doza zilnică de imunitate, vitalitate şi memorie de elită

Polenuri crude (14 sortimente)

Polenul crud reprezintă sursa de hrană a albinelor, având în compoziţia sa toate mineralele prezente în organismul nostru, dar şi majoritatea vitaminelor şi principalele enzime şi proenzime, alături de multe alte elemente active, vitale pentru sănătatea noastră. Gama de polenuri crude ApiLand include 14 sortimente de polenuri poliflore şi monoflore.

Beneficii:

  • Fortifică sistemul imunitar al organismului, datorită conținutului bogat de vitamine, minerale și antioxidanți.

  • Diminuează oboseala cronică, redă optimismul și vitalitatea. Dă un surplus de energie în organism, este un excelent antianemic, vitaminizant, fiind indicat îndeosebi persoanelor ce trăiesc în mediul urban care, datorită ritmului de viață agitat, sunt supuse la diverse forme de stres, sau persoanelor aflate în convalescență.

Află mai multe despre Ce este polenul crud și la ce este bun?


Aşadar, dacă vrei să-ţi protejezi familia de boli în sezonul rece sau să ai la îndemână un remediu natural şi eficient în tratarea celor mai frecvente afecţiuni întâlnite în această perioadă, poţi conta oricând pe produsele apicole.

Descoperă cea mai complexă gamă de produse apicole pe www.apiland.ro!

Articolul anterior ApiLand, la Ziua Internationala a Vegetarienilor
Articolul următor Intampinati iarna sanatosi, cu ajutorul laptisorului de matca pur