Sari la conținut
Alegeti laptisorul de matca pentru sanatate si frumusete!

Alegeti laptisorul de matca pentru sanatate si frumusete!

Laptisorul de matca este cu adevarat un produs-minune al stupului. Dupa cum stim, el constituie hrana reginei, pe tot parcursul vietii sale. Datorita lui, regina traieste de zeci de ori mai mult decat albinele obisnuite, este ferita de boli si este plina de vitalitate, putandu-si indeplini misiunea, aceea de a depune zilnic sute si mii de oua.

Laptisorul de matca crud e un aliment incarcat de nutrienti. Daca ne luam portia zilnica ne vom simti mereu plini de energie si optimisti. In acelasi timp, el este util si in uz extern, pentru mentinerea frumusetii. Ne ajuta sa ne pastram tenul proaspat, sanatos, stralucitor si frumos, ne ajuta de asemenea sa ne insanatosim parul.

Este foarte simplu sa ne facem o masca pentru ten din laptisor de matca pur si crud, chiar la noi acasa. Momentul zilei nu este atat de important. Mai important este tipul de ten pe care il avem: normal, uscat, semi-gras, gras, acneic etc. In cutiuta cu laptisor de matca vom gasi cateva retete pentru masti cu laptisor de matca, inclusiv pentru zona sensibila din jurul ochilor, locul in care ridurile apar cel mai usor.

Pentru aceste masti de frumusete putem aplica doar laptisor de matca crud sau il putem combina cu alte ingrediente sanatoase, cum ar fi uleiul de masline, laptele, mierea, albusul sau galbenusul de ou, infuzii din plante sau alte uleiuri. Vom sta cu masca pe fata timp de 15-20 minute, pana cand laptisorul de matca se usuca. Apoi ne vom curata pielea simplu, cu apa calduta. Efectele vor fi vizibile imediat.

Desigur, putem aplica laptisor de matca crud si la nivelul gatului si al decolteului, care sunt, de asemenea, zone sensibile si vizibile.

Care este insa efectul concret al laptisorului de matca asupra pielii? El ajuta la producerea colagenului. Odata cu varsta, aceasta productie scade, iar pielea noastra incepe sa aiba tot felul de probleme. De asemenea, el ajuta la regenerarea celulara la nivelul epidermei.

La fel ca in cazul mastilor pentru piele, putem amesteca laptisorul de matca cu alte ingrediente pentru a ne face masti pentru par. Acestea se aplica pe par inainte de spalare si se curata dupa 20-30 de minute.

Despre proprietatile extraordinare ale laptisorului de matca, precum si despre alte produse apicole de calitate a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in emisiunea "Fresh Refresh" de la Realitatea TV.

Articolul anterior 4 produse apicole de nelipsit din bagajul de vacanță