Sari la conținut
⚠️ Livrările pot suferi întârzieri din cauza volumului mare de comenzi de Black Friday
⚠️ Livrările pot suferi întârzieri din cauza volumului mare de comenzi de Black Friday
ApiLand, partenerul evenimentului "Apicolele, in cultura lumii"

ApiLand, partenerul evenimentului "Apicolele, in cultura lumii"

Compania noastra, ApiLand, a fost partenerul evenimentului "Produsele apicole, in cultura popoarelor lumii", fiind ca intotdeauna prezenta la evenimentele la care vin oameni interesati sa afle mai multe lucruri despre albinarit si despre beneficiile produselor apicole. Amfitrionul intalnirii a fost doamna Cleopatra Lorintiu, om de cultura si promotor al valorilor universale, care ne unesc, indiferent de religie, cultura si civilizatie.

Dupa cum a putut afla publicul din cuvantul diplomatului de cariera Ahmed Harrati, in Maroc mierea este la mare pret. In Coran se vorbeste in termeni superlativi despre miere si despre albine. Se stie ca in tarile cu clima calda dulciurile sunt foarte cautate, astfel ca in Maroc exista numeroase produse de patiserie si deserturi locale specifice acestei tari ale caror retete se bazeaza pe miere. Mai mult decat atat, a oferi miere unui oaspete care vine in vizita este un semn de pretuire si de respect.

Doamna Irina Arinei a vorbit despre miere dintr-o perspectiva culturala, iar doamna Lucretia Brezianu a relatat unele lucruri inedite despre albine, miere si despre binefacerilor lor pentru sanatate. De asemenea, domnia sa a vorbit despre aplicatiile mierii in unele terapii naturiste, precum si despre riscurile falsificarii mierii.

Pe langa unele lucruri mai putin cunoscute despre albine si stuparit, de pilda vechea traditie a acestei ocupatii pe meleagurile noastre, pe langa unele detalii utile referitoare la produsele ApiLand, prezentate de catre Cecilia Caragea, consultant comunicare si branding, participantii au avut ocazia sa si deguste cateva din produsele noastre. Mai exact, participantii la eveniment s-au delectat cu miere cruda, dar si cu polen crud, pastura si laptisor de matca crud, unii dintre ei consumand pentru prima data asemenea delicatese.

In finalul evenimentului, doamna profesoara Georgeta Pintilescu, Decan al Facultatii de Muzica a Universitatii "Spiru Haret", si patru studenti de la aceeasi facultate: Mandra Florescu, Mihaela Avrigeanu Pamfil, Radu Teodor Mancas si Samuel Alper Adiguzel, acompaniati la pian de domnul Ieronim Buga, i-au delectat pe participanti cu un mini-recital de arii din opere si alte piese muzicale clasice.

Articolul anterior Marea zumzareala continua pe Apiland.ro!
Articolul următor Apiland, la Targul National al Mierii 2015