Sari la conținut
Cina sanatoasa, cu Apiland

Cina sanatoasa, cu Apiland

Aseara, Apiland a participat la o intalnire deosebita, organizata de Asociatia Vegetarienilor, care a avut loc la Acuarela (Str. Polona, Nr. 40, Bucuresti). Numarul mare de participanti a aratat, inca o data, cat de interesat este publicul de o alimentatie sanatoasa si de gasirea unui stil de viata sanatos. In cadrul intalnirii a fost vizionat un filmul documentar “Furculite vs. bisturie” (“Forks over Knives”), care a prezentat statistici din ultimele decenii referitoare la bolile predilecte ale oamenilor din societatea de consum, in care hrana principala e constituita din proteinele animale.

De asemenea, filmul a scos in evidenta munca de decenii a unor medici si nutritionisti recunoscuti pe plan mondial care au reusit sa previna si chiar sa trateze boli grave doar printr-o alimentatie corecta, din care au eliminat proteinele animale. Este vorba, mai ales, de doi cercetatori de mare valoare din Statele Unite ale Americii, Dr. T. Collin Campbell si Dr. Caldwell Esselstyn, care au ajuns, pe cai diferite, la aceeasi concluzie, si anume ca alimentatia este mult mai importanta decat se crede si ca putem evita sau chiar stopa evolutia unor boli grave, precum cele ale sistemului cardiovascular, diabetul sau alte boli grave ale lumii moderne, doar printr-o ajustare a dietei alimentare. Cei doi au studiat statisticile medicale din mai multe tari si au observat ca in unele locuri in care nu se consumau proteine animale rata imbolnavirilor de aceste boli grave ale lumii moderne era mult mai mica decat in Statele Unite ale Americii si in alte tari dezvoltate.

Evident, tema serii a suscitat nenumarate dezbateri si discutii, iar Apiland nu putea lipsi de la un asemenea eveniment la care au participat cu precadere cei care urmeaza sau doresc sa urmeze o dieta vegetariana. Compania noastra a oferit celor prezenti ocazia unei degustari de polen crud, care este o sursa sanatoasa de proteine, reprezentand o solutie excelenta pentru cei care doresc sa consume proteine de origine vegetala. Ne-am bucurat, de asemenea, de multitudinea de intrebari pe care publicul ni le-a pus din dorinta de a afla cat mai multe despre produsele noastre, despre o alimentatie si un stil de viata sanatos. Acest eveniment a fost sustinut de Apiland, alaturi de Vel Pitar - Painea Graham si de Republica Bio.

Pe toti cei care nu au reusit sa fie prezenti la eveniment ii asteptam pe www.apiland.ro sau la 0371.78.00.78 si le vom raspunde la intrebari online sau telefonic.

Articolul anterior Degustare Apiland, in Parcul Herastrau
Articolul următor Seara de film, cu Apiland