Sari la conținut
Degustare Apiland, in Parcul Herastrau

Degustare Apiland, in Parcul Herastrau

Compania noastra, Apiland, a fost prezenta, aseara, la o noua intalnire cu cei care isi doresc un stil de viata sanatos, cu cei interesati de problematica nutritiei. Fiind inca foarte cald, caci toamna inca nu si-a intrat in drepturi, inatalnirea a avut loc afara, la iarba verde, mai exact in Parcul Herastrau, in perimetrul Roaba de Cultura, fiind organizata de Asociatia Vegetarienilor din Romania.

Roaba de Cultura este un proiect in cadrul caruia se desfasoara evenimente din luna mai pana in luna septembrie, pe pajistea de langa restaurantul Pescarus. Scopul acestui proiect, initiat de Green Revolution, este acela de a crea un spatiu multifunctional in aer liber, cu acces gratuit, destinat filmelor, activitatilor culturale, atelierelor de tot felul si sportului. Practic, este vorba de a aduce cultura la indemana oamenilor, acolo unde sunt ei, acolo unde ies ei pentru a se relaxa timp de cateva ore. Proiectul Roaba de Cultura este, dupa cu spuneam, initiat de Green Revolution, o organizatie care sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, precum si cresterea calitatii vietii locuitorilor din aglomerarile urbane. In parteneriat cu autoritatile locale, Green Revolution organizeaza activitati care raspund unor probleme de mediu si de educatie.

Este foarte relaxant sa stai pe iarba, in parc si sa urmaresti un film documentar, mai ales daca esti foarte interesat de subiect. Si cine, in ziua de azi, nu ar fi interesat de problemele pe care le ridica alimentatia? Filmul serii, difuzat de Asociatia Vegetarienilor, a fost „Food Matters”, regizat de James Colquhoun si Carlo Ledesma. Este un film documentar care studiaza si examineaza cu atentie modul in care mancarea, alimentele ne pot aduce sanatate sau boala. In acest film isi expun parerile despre alimentele organice, despre siguranta alimentara, despre miscarea raw si despre terapia nutritionala mai multi specialisti, printre care nutritionisti, naturopati, medici si jurnalisti. Teza centrala a filmului este aceea ca un regim alimentar selectiv poate juca un rol-cheie in tratarea a numeroase afectiuni si boli, printre care cancerul, diabetul, bolile aparatului cardiovascular si depresia. De multe ori, o dieta alimentara echilibrata, sanatoasa poate fi, in opinia realizatorilor, mai eficienta decat orice medicament si tratament medical. Desigur, filmul lasa sa se inteleaga faptul ca industriile farmaceutica si medicala prefera sa ascunda aceste lucruri, pentru a-si creste profitul. James Colquhoun a mai realizat filmele documentare „Hungry for Change”, tot impreuna cu Carlo Ledesma, si „Cancer is Curable NOW”.

Miercuri seara, cei care se aflau in Parcul Herastrau la Roaba de Cultura, tineri si mai putin tineri, au aflat mai multe despre polenul crud si despre pastura. Pentru unii dintre ei a fost chiar prima intalnire cu aceste produse ale stupului, pe care nu le cunosteau. Am constatat cu bucurie ca multi dintre cei prezenti au fost incantati de gustul polenului crud Apiland si au descoperit un produs de exceptie - pastura Apiland.

Impreuna cu Vel Pitar - Painea Graham si Republica Bio, compania noastra, Apiland, sustine evenimentele organizate de Asociatia vegetarienilor din Romania, unde sunt invitati, bineinteles, nu doar vegetarienii, ci toti cei care isi doresc un stil de viata sanatos!

Daca va doriti o viata sanatoasa si sunteti in cautarea unui stil de viata armonios si credeti in puterea binefacatoare a produselor apicole, va asteptam pentru a va oferi consultanta de specialitate, pentru a sti ce apicole vi se potrivesc, pe www.apiland.ro sau la telefon 0371.78.00.78.

Va asteptam cu drag la urmatoarele evenimente unde vom organiza prezentari si degustari, pentru a vedea ca sanatatea poate fi... dulce! Va asteptam sa descoperiti produsele noastre sanatoase si bune!

Articolul anterior Seri de filme documentare, cu Apiland
Articolul următor Cina sanatoasa, cu Apiland