Sari la conținut
50 de lei REDUCERE la comenzi de minimum 350 lei cu codul SCHOOL50
50 de lei reducere la comenzi de 350 lei cu codul SCHOOL50
Laptisorul de matca pentru copii

Laptisorul de matca pentru copii

Cum tocmai a inceput anul scolar si cu totii ne gandim cum sa intarim imunitatea copiilor nostri, ne-am gandit sa va prezentam mai multe despre importanta laptisorului de matca pentru sanatatea si imunitatea copiilor.

Venirea pe lume a unui copil este o adevarata minune si o nemasurata bucurie pentru familie. Insa dezvoltarea acestuia, atat pe parcursul sarcinii cat si dupa aceea, reprezinta un proces complicat, cu foarte multe riscuri. Riscuri ce tin atat de aspectele genetice si de metabolismul mamei, cat si de alimentatia corecta si de starea de sanatate a mamei si apoi a copilului.

Aceasta este cu atat mai importanta cu cat administrarea in aceasta perioada a diferite medicamente, precum a antibioticelor, poate avea urmari extrem de neplacute.

In acelasi timp, trebuie sa fim constienti de faptul ca stresul, poluarea, alimentatia nesanatoasa au facut ca in ultimul timp incidenta multor afectiuni prezente la copii sa fie intr-o crestere alarmanta. Un exemplu elocvent il reprezinta autismul, descris pentru prima data de psihiatrul american Leo Kanner in 1943, pentru ca in cadrul unui studiu din 1970 sa fie identificati cu tulburari de spectru autist 20 de persoane din 10.000. Lucrurile au evoluat insa extrem de rapid, astfel ca in 2007 erau identificati cu astfel de tulburari unul din 57 de baieti si una din 204 fete, pentru ca, in cinci ani, sa se ajunga la unul din 31 de baieti si una din 143 de fete.

Iar pericolele sunt multiple. Copiii inregistreaza in medie 6-12 viroze respiratorii pe an si prezinta intr-o proportie de 30-50% o colonizare nazo-faringeana cu pneumococ, care poate conduce la pneumonii, otite, sinuzite sau chiar meningite si abcese cerebrale. Totul depinde de capacitatea organismului de a se apara. Alergiile, adica reactia anormala, exagerata, a sistemului imunitar la contactul cu anumite substante prezente in alimente, medicamente sau aer, sunt si ele extrem de frecvente.

De exemplu, in cazul conjunctivitei alergice avem o incidenta de 20%, dar cele mai frecvente alergii se produc la nivelul pielii, mucoaselor, tubului digestiv si cailor respiratorii. Iar cei cu rinite alergice prezinta un risc de 25% sa dezvolte astm bronsic. Frecvent, apar si probleme de vedere ce afecteaza 30% dintre copiii de 5 la 17 ani, fiind important de stiut ca vazul este deplin dezvoltat la varsta de 8 ani. Dezvoltarea sistemului osteo-muscular nu este nici ea lipsita de riscuri.

Astfel, platfusul afecteaza 96% dintre copiii mai mici de 4 ani, insa, din fericire, el poate fi remis pana la varsta de 12 ani. Probleme serioase ridica rahitismul, cauzat in primul rand de un deficit de vitamina D, calciu si fosfor, potential prezent la 70-80% dintre copiii de pana la 3 ani si care comporta atat probleme legate de formarea sistemului osos cat si a celui muscular.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 20% dintre copii au probleme sau tulburari de sanatate mintala, precum anxietate, depresie, ADHD adica un deficit de atentie insotit uneori de hiperactivitate. Unele studii estimeaza la peste 50% incidenta dificultatilor de invatare, de concentrare si de memorare, de comunicare orala si in scris. Problemele digestive sunt prezente pe tot parcursul copilariei si, din pacate, sunt in crestere si diferitele probleme renale, hepatice sau cele endocrine sau privind corecta functionare a inimii. Iar in ultimul timp incidenta cazurilor de diabet in randul copiilor a crescut alarmant, ajungandu-se in Romania la aproape 3.000 de copii inregistrati cu diabet zaharat.

In aceste conditii, este esential sa intervenim. Putem apela la diferite produse de sinteza sau putem cauta solutia in randul produselor naturale. Iar o adevarata minune a naturii o reprezinta laptisorul de matca. Aceasta este hrana pe care albinele o pregatesc pentru regina lor. Si important de stiut ca doar datorita acesteia, adica a laptisorului de matca, va creste o regina. Pentru ca larva, initial identica cu celelalte, dar hranita doar cu laptisor de matca, va creste mult mai mare, va trai de zeci de ori mai mult decat celelalte albine si va depune zilnic mii de oua. Este, intr-adevar, o hrana regala. Laptisorul de matca il putem privi ca atare, ca pe un simplu aliment. Un aliment care, conform studiilor de laborator, nu prezinta nici un fel de efecte toxice.

De altfel in unele tari din Europa, precum Franta si Belgia, laptisorul de matca este considerat aliment. El contine peste 12% proteine extrem de valoroase si usor de asmilat, intre 12 si 15% glucide si peste 5% lipide benefice pentru organismul nostru. Dar este un aliment cu totul special, mai important decat multe medicamente. Astfel, concentratia cu totul de exceptie in vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi esentiali, indispensabili organismului, acizi nucleici, ARN si ADN, neurotransmitori, fermenti, enzime si coenzime, precursori ai hormonilor umani si agenti bioenergetici care maresc rezervele de energie ale organismului fac ca laptisorul de matca sa reprezinte unul dintre cele mai puternice energizante, vitaminizante si mineralizante naturale cunoscute, un adevarat stimulent biologic cu actiune energetica si regeneratoare a intregului organism. In plus, laptisorul de matca actioneaza direct asupra celulelor stem, stimuland corecta dezvoltare a celulelor noi, adica o dezvoltare corecta a intregului organism si potentialul acestuia de reparare a problemelor ce apar in timpul cresterii.

El este benefic chiar si in cazul unor afectiuni genetice mostenite si a fost utilizat in tratarea unor copii prematuri, distrofici si hipoponderali.

Sa nu uitam insa ca acest lucru este adevarat doar pentru laptisorul de matca crud, recoltat in conditii corecte si pus imediat la rece, caci in cazul celui uscat sunt compromise buna parte a acestor beneficii. Iata de ce trebuie sa folosim doar laptisor de matca crud de cea mai bun calitate. Iar pe acesta, provenind din zonele nepoluate din dealurile si muntii Transilvaniei, il gasim cu siguranta, doar la ApiLand.

La copii, virozele si infectiile reprezinta un real pericol si din cauza faptului ca impotriva virusilor nu avem o medicatie specifica, iar in cazul infectiilor, anitbioticele nu sunt deloc recomandate pentru copii. Acesta este un motiv in plus sa incercam, in primul rand, sa prevenim aparitia acestor evenimente. Iar pentru aceasta, laptisorul de matca este principalul nostru aliat, caci in afara de un ansamblu de proteine si de flavonoide, laptisorul de matca contine un ansamblu a trei substante de exceptie. In primul rand, gamaglobulina, un stimulator esential al sistemului imunitar. Apoi, Royalisin, o substanta care ajuta si ea la intarirea sitemului imunitar si omoara bacteriile, vindeca ranile si combate alergiile. Si, nu in ultimul rand, atat de importantul acid 10-HDA, principalul modulator al sistemului imunitar, o importanta substanta activa care combate bacteriile, ciupercile si virusii. Este important, insa, de inteles ca prin ansamblul substantelor active pe care le contine, laptisorul de matca nu actioneaza prin supraactivarea sistemului imunitar, ci prin corecta calibrare a actiunii acestuia la conditiile de moment. Astfel, in fata virusilor sau a microbilor, sistemul imuntar va fi stimulat in mod specific pentu neutralizarea acestora. Dar fara a-i permite sa se supraambaleze.

Acest aspect este esential, el explicand de ce laptisorul de matca combate in acelasi timp atat de periculoasele boli imune, precum si alergiile care reprezinta tot un raspuns impropriu al sistemului nostru imunitar. Astfel, laptisorul de matca ne ajuta sa scapam in egala masura de viroze si infectii, precum si de alergii si de bolile autoimune, prevenind in acelasi timp orice fel de complicatii, faringo-laringeale sau pulmonare. Iar prin continutul extrem de bogat in substante cu o mare capacitate antioxidativa, laptisorul de matca ne ajuta sa depasim mai usor si agresiunea pe care organismul o are de suportat in permanenta din asaltul radicalilor liberi. Si extrem de important, prezinta si o importanta actiune antiinflamatoare. Contribuie in acelasi timp la dezvoltarea sanatoasa a tesutului epitelial si a mucoaselor, combatand diferitele afectiuni ale acestora, si stimuleaza dezvoltarea unui par sanatos.

Laptisorul de matca ajuta organismul si in fata pericolului prezentat de diabet, prin faptul ca echilibreaza in acelasi timp producerea de insulina si actiunea acesteia asupra receptorilor celulari. La fel cum actioneaza si pentru echilibrarea digestiei, a functiilor renale, hepatice si cardiace. Prezinta o actiune importanta si in protejarea ochilor si asigurarea unei dezvoltari normale a acestora. In mod special, trebuie insistat asupra rolului pe care il poate juca in echilibrarea dezvoltarii sistemului osos si a unei musculaturi puternice si sanatoase, cu un rol important in echilibrarea metabolismului calciului.

Poate ca rolul cel mai important al laptisorului de matca in procesul de dezvoltare a copilului priveste dezvoltarea neuropsihica a acestuia. Laptisorul de matca intervine direct in formarea noilor celule nervoase, a neuronilor si a sinapselor, precum si in procesul de transmitere a influxurilor nervoase, atat in sistemul nervos central, cat si in cel periferic. Se asigura astfel o dezvoltare optima a sistemului neuromotor si in acelasi timp a celui cerebral, stimuland dezvoltarea memoriei si a puterii de concentrare, dezvoltand in acelasi timp capacitatea de comunicare. In plus, se obtine o echilibrare emotionala, fara stari de agitatie, de depresie, de teama si nesiguranta, conducand la un somn sanatos si odihnitor, la incredere in propriile forte, la optimism si bucurie.

Administrarea laptisorului de matca este recomandata dupa varsta de un an, de binefacerile lui putand beneficia atat mama, cat si fatul, inclusiv pe perioada sarcinii, de altfel deosebit de importanta pentru sanatatea si dezvoltarea viitorului copil. Iar mai departe, laptisorul de matca poate juca un rol important nu numai pentru copil, dar si pentru mama, pentru o mai rapida recuperare. Si nu este mai putin adevarat ca tot laptisorul de matca ne poate ajuta si atunci cand ne dorim un copil, dar barza intarzie sa vina. Si aceasta datorita cresterii libidoului si fecunditatii viitoarei mame si a viitorului tata. Astfel, din momentul in care ne dorim un copil pana ajungem sa il concepem si apoi pe toata durata sarcinii, iar in final pe toata perioada de crestere a copilului si de refacere a mamicii, laptisorul de matca este principalul nostru aliat. Si cum cu siguranta vom vrea sa ne bucuram de el cat mai mult timp, vom continua sa ne bazam pe acelasi laptisor de matca pana la adanci batraneti.

Se recomanda consumul in cure de 6 saptamani pentru beneficii maxime.

Pur:
Se administreaza sublingual pana la dizolvare totala, dimineata, cu 20 - 30 minute inainte de masa.
Copii - 0,5 g/zi
Adulti - 1-2 g/zi

Omogenizat in miere 2%:
(Ex: 10g laptisor de matca PUR in 500g miere cruda)
Copii - 1-2 lingurite/zi
Adulti - 1-2 lingurite/zi

Comandă acum lăptișor de matcă ApiLand!

Laptisorul de matca este usor acrisor, cu un gust complex, savurat de cei mai multi, dar poate mai putin placut pentru altii. Il putem consuma insa si inglobat in miere, iaurt sau branza de vaci. Iar in portofoliul ApiLand veti gasi doua produse de exceptie cu laptisor de matca, Tonicul apicultorului, care in afara de laptisor de matca, cuprinde si extract de polen si de propolis inglobate in miere, si Tonicul regal, care cuprinde laptisor de matca si ginseng inglobate in miere. Sunt doua produse cu laptisor de matca pe care merita sa le incercati! Cu ApiLand, puteti avea un copil sanatos si bucuros!

Articolul anterior 2018 - Un an plin de reușite alături de iubitorii produselor apicole