Sari la conținut
Prinde forta cu polenul crud de la Apiland!

Prinde forta cu polenul crud de la Apiland!

Stiati ca polenul este unul dintre cele mai complete alimente, un adevarat miracol al naturii? Stiati ca polenul recoltat de albine, entomofil, nu produce alergii, spre deosebire de polenul purtat de vant, anemofil? Mai mult, consumul de polen crud poate reduce alergiile cu pana la 40%!

Polenul crud pastreaza toate principiile active ale plantelor din care a fost adunat, insa cel mai important lucru este ca el reprezinta una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale. Se digera foarte usor si e ideal pentru vegetarieni si pentru cei care tin post. In sezonul cald, atunci cand e mai dificil sa ne procuram proteinele din alimente mai andbdquo;greleandrdquo; si cand consumam oricum mai putina carne, polenul crud este un aliment excelent pentru silueta. Secretul lui este acela ca ne mentine silueta, insa nu ne slabeste cu nimic tonusul si rezistenta fizica, gratie substantelor hranitoare pe care le contine.

Putem consuma polen crud ca atare, caci este dulce si are un gust foarte placut, dar il putem combina cu iaurt sau il putem pune in salate. O alta varianta este aceea de a-l dizolva in miere, de preferinta miere cruda.

Polenul crud este excelent nu doar pentru adultii activi, ci si pentru copii si varstnici. Combate starile de oboseala si anemiile, mineralizeaza si vitaminizeaza corpul, creste capacitatea de efort, intareste sistemul imunitar, detoxifica organismul, e un bun antibiotic natural si combate bronsitele, tusea si gripa.

Pe langa polenul crud poliflor, care combina efectele benefice ale polenului recoltat de albine de la sute de tipuri de flori si care poate varia in mod semnificativ in functie de anotimp si de loc, exista multe feluri de polen crud monoflor, care prezinta o actiune specifica, mult mai puternica.

Sa nu uitam ca polenul crud reprezinta, in acelasi timp, una dintre cele mai bogate surse de seleniu, un excelent antioxidant si detoxifiant.

Pentru orice informatii si detalii legate de produsele apicole sau produsele cosmetice cu ingrediente din produsele stupului, puteti suna la numarul de telefon 0371.78.00.78.

Va invitam sa ascultati interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii matinale de la "Antena Satelor".

Articolul anterior 9 metode de a deosebi mierea cruda de cea contrafacuta