Sari la conținut
Sanatate cu apicole pure si crude

Sanatate cu apicole pure si crude

In ultimii ani, avem acces tot mai mult la produse ale stupului crude, proaspete si pure. Inainte, puteam gasi doar polen uscat, de exemplu, si doar laptisor de matca liofilizat, iar produsele crude erau rezervate apicultorilor, cei care la aveau la dispozitie prin natura muncii lor. Cercetarile recente demonstreaza ca aceste produse crude au calitati incomparabile fata de cele procesate sau uscate. Practic, ele sunt alimente vii, pastrand toate proprietatile florilor si plantelor din care au fost obtinute de catre albine.

Polenul crud, de pilda, contine in plus fata de polenul uscat lactofermenti, care sunt probiotice naturale, substante foarte utile tuturor celor care au probleme digestive, atat de frecvente in zilele noastre din cauza substantelor daunatoare din alimentatia zilnica.

Desigur, pentru a avea la dispozitie produsele apicole asa cum au fost ele recoltate din stup, trebuie sa respectam anumite reguli. Polenul crud, de pilda, se pastreaza numai la congelator. Necontinand aproape deloc apa, el nu ingheata si poate fi consumat direct de acolo. La temperatura camerei rezista maximum 10 zile. Laptisorul de matca crud se tine in frigider, la o temperatura de 3-6 grade Celsius.

Mierea nu se incalzeste niciodata la peste 40 de grade Celsius, caci aceasta procesare termica ii distruge o parte din proprietati. De multe ori, producatorii de miere prefera sa o proceseze termic pentru a o face mai fluida, pentru a-i da o culoare mai atragatoare pentru cumparatori, insa acest lucru nu este deloc indicat. Trebuie sa stim ca mierea cruda, naturala, neprocesata este acea miere care cristalizeaza, care se zahariseste. In functie de florile din care a fost obtinuta, ea cristalizeaza mai repede sau mai incet. Daca dorim sa-i redam fluiditatea, o putem incalzi, desigur, putin, dar niciodata peste 40 de grade Celsius.

Compania noastra, ApiLand, va pune la dispozitie toate aceste produse crude si pure ale stupului, pastrate in conditii de maxima protectie, pe tot parcursul produselor, de la stup pana la magazin. Pe langa faptul ca sunt mult mai sanatoase, ele sunt si mai gustoase – un alt avantaj.

Despre beneficiile pentru sanatate ale produselor apicole crude si pure, precum si despre modul de pastrare a acestora a vorbit si dr. Andreea Dragomirescu in emisiunea "Diferente si Esente" difuzata pe Realitatea TV (21 noiembrie 2015).

Articolul anterior ApiLand pentru cei mici
Articolul următor Marea zumzareala continua pe Apiland.ro!