Sari la conținut
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
Sanatatea vine din stup. Albinele hranesc, vindeca si infrumuseteaza.

Sanatatea vine din stup. Albinele hranesc, vindeca si infrumuseteaza.


De ani de zile medicii apifitoterapeuti descriu polenul crud ca fiind un SUPERALIMENT deosebit de hrănitor.
Bogat în vitamine și minerale, acesta acoperă carențele care apar în urma unui regim alimentar deficitar, fiind o sursă importantă de energie pentru organism. Calciu, zinc, seleniu, antioxidanti, complexul de vitamine B, C și E, sunt doar câteva dintre elementele de care corpul nostru are nevoie și pe care le regăsim în Polenul Crud de Flori de Munte.

Ce este polenul crud?
De ce este deosebit polenul crud de Flori de Munte?
Informații nutritionale
Compusi. Beneficii. Deficit
Mod de administrare
Contraindicații

Albina - o insectă mică pe “umerii” căreia atârnă o responsabilitate mare. Aproape 80% din producția mondială de alimente este asigurată de albine. Prin polenizare, albinele contribuie la producția hranei pentru om, asigură înmulțirea plantelor, ne hrănesc și la nevoie ne însănătoșesc. Produsele apicole sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri ca remedii naturale pentru diferite afecțiuni. Datorită numeroaselor studii care confirmă beneficiile lăptișorului de matcă, al păsturii și al polenului crud, acestea devin tot mai cunoscute și apreciate de consumatori.

Dacă ești adeptul medicinei alternative și cauți un aliment complex ale cărui efecte vrei să le simți pe termen lung, îți propun să afli în cele ce urmează beneficiile și caracteristicile polenului crud de flori de munte de la ApiLand și rolul pe care îl are polenul în procesul de întărire a sistemului imunitar.

Timp de citire: aproximativ 8 minute.

Ce este polenul crud?

Polenul crud este un “aliment de bază” din stup, pe care albinele îl prepară dintr-un mix de polen floral, nectar, enzime, miere și secreții proprii.

În ultimii ani, acest produs a câștigat teren în domeniul sănătății și al medicinei alternative, datorită beneficiilor pe care le poate oferi prin conținutul bogat de aminoacizi, vitamine, lipide, și a celor peste 250 de substanțe active. Specialiștii din întreaga lume au studiat îndeaproape compoziția polenului, iar în prezent, experții germani susțin că, în ciuda faptului că nu este un preparat sintetic, ci unul cât se poate de natural, polenul poate fi considerat medicament.

De ce este deosebit polenul crud de Flori de Munte?

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au descoperit efectele terapeutice ale florilor de munte și le-au folosit drept leacuri pentru diverse afecțiuni, de la cele mai ușoare până la cele mai complicate. Pentru orice afecțiune, omul a găsit în natură o plantă vindecătoare iar leacurile băbești pe bază de plante s-au dovedit eficiente și pentru tineri.

Polenul crud de Flori de Munte este un amestec făcut de către albină din polenul florilor cu cel mai mare efect terapeutic: scai vânăt, crețușcă, anghinare, zburătoare și iarbă neagră. Fiecare floare își are propriile beneficii iar datorită sinergiei acestora, polenul crud capătă proprietăți curative.

Noi suntem impresionați de puterea naturii și de remediile pe care ni le oferă iar în paragrafele următoare împărtășim cu tine cele mai uimitoare beneficii pe care le poți avea consumand zilnic 15 grame de polen crud provenit din florile de munte.

Scaiul vânăt, cunoscut în medicina populară și ca buruiana zmeului, este apreciat pentru efectele sale antitusive și antiinflamatorii, fiind folosit cu încredere ca remediu în cazul tuselor convulsive la copii, bronșitei sau infecțiilor tractului respirator. Substanțele active din polenul scaiului vânăt, flavonoizii și acizii organici, au efecte benefice și asupra reumatismului, artritei, durerilor dentare sau parodontozei.

Pentru a ameliora problemele diuretice, insomniile, insuficiența biliară sau ulcerul gastro intestinal sunt indicate vitaminele și flavonoidele regăsite în polenul recoltat din crețușcă. Acesta se dovedește util și pentru a trata gingivita, stomatita sau ulcerele cutanate.

În popor, crețușca este denumită aspirina vegetală a casei deoarece ceaiul făcut din această floare calmează durerile de cap, răceala, febra sau diareea.

Dacă te întrebi ce efecte terapeutice poate avea anghinarea asupra organismului tău, îți amintim că medicina populară românească o recomandă pentru tratarea insuficiențelor renale și hepatice, hepatita cronică sau ciroza hepatică. Anghinarea este bogată în polifenoli, flavonoizi, săruri de potasiu, vitamina A, enzime și antioxidanți.

Zburătoarea se remarcă prin proprietățile ei emoliente și antitumorale. Specialiștii au constatat că vitaminele și sărurile minerale din această floare pot vindeca problemele prostatei sau ulcerul gastric.

Tot în scop medicinal, încă din secolul trecut este folosită și iarba neagra. Aceasta are proprietăți sudorifice și diuretice și este indicată de specialisti mai ales pentru tratarea bolilor de rinichi.

Informații nutriționale

În general, polenul crud este format din 40% carbohidrați, 35% proteine, între 4% și 10% apa, 5% grăsimi, și între 5% și 15% substanțe active (vitamine, minerale, antioxidanți, fitonutrienți). În funcție de originea florală a polenului și de sezonul în care a fost recoltat, aceste procentaje pot să difere.

Compuși. Beneficii. Deficit.

Polenul crud de Flori de Munte conține o concentrație mare de vitamine B2, B8, C, E, zinc, seleniu și antioxidanți. Prin sinergia lor, toți acești compuși contribuie activ la menținerea stării de bine a întregului organism. Află în rândurile următoare cum acționează cei mai importanți compuși din polenul crud de flori de munte sau cum te pot ajuta pentru a-ți menține sănătatea organismului.

Vitamina B2 sau riboflavina, este o vitamină esențială în organism. Ajută la reglarea respirației celulare și la producerea globulelor roșii din sânge, reglează activitatea tiroidiană, stimulează oxigenarea sanguină și poate încetini progresul virusului HIV. Fiind o vitamină solubilă în apă, ea este repede asimilată. Organismul nostru este incapabil de a stoca mari rezerve de riboflavină, acesta fiind și motivul pentru care trebuie să ne refacem zilnic rezervele.

Vitamina B8 sau biotina, este responsabilă de protejarea părului și a pielii. Biotina încetinește procesul de îmbătrânire și întârzie procesul de albire al firelor de păr, previne căderea lor și le fortifică totodată . Astfel, cea mai bună soluție pentru doamnele care vor să prevină căderea părului, și pentru bărbații care caută cel mai bun remediu anti-chelie - problema pe cât de comună, pe atât de neplăcută în rândul bărbaților - este consumul alimentelor sau superalimentelor bogate in biotină, precum Polenul Crud de Flori de Munte.

Vitamina C este cel mai eficient nutrient pe care îl putem oferi organismului și care acționează benefic asupra întregului sistem imunitar. Fie că vorbim despre boli cardiovasculare, deficiențe imunitare, boli ale ochilor sau probleme prenatale, organismul nostru are nevoie în permanență de vitamina C pentru a le combate. Creierul are cea mai mare nevoie de vitamina C pentru a funcționa normal, urmat de ochi, ficat, tiroidă, splină și intestine..

Vitamina E este esențială pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor, joacă un rol important în procesul de reproducere, dar are și rolul de a hidrata pielea, de a proteja epiderma. Tocmai de aceea este folosită în fabricarea produselor cosmetice și a suplimentelor anti îmbătrânire. Aspectul tânăr al pielii este strâns legat de acțiunea vitaminei E.

Zincul este unul dintre cele mai importante minerale necesare în procesul de dezvoltare al copiilor, cea mai mare concentrație de zinc fiind în oase. Carențele de zinc vor duce la încetinirea creșterii copiilor. În schimb, o concentrație optimă de zinc poate fi soluția perfectă pentru diminuarea hiperactivității copiilor.

Seleniul este un antioxidant puternic, care luptă împotriva stresului oxidativ și stimulează funcția glandei tiroide. Aceasta produce hormonii care au rolul de a regla metabolismul. Dacă hormonii produși sunt prea puțini, organismul are tendința de a se îngrășa iar dacă hormonii produși sunt prea mulți, organismul are tendința de a slăbi. Consumând zilnic superalimente bogate în seleniu, vei reuși să ții sub control activitatea glandei tiroide, diminuând riscul de a avea probleme cu greutatea.

Antioxidantii au de departe cel mai important rol în organism deoarece luptă împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi, prin activitatea lor, modifică structura moleculelor declanșând o reacție în lanț care duce la deteriorarea țesuturilor. Antioxidantul este singurul element care poate interveni în acest proces și poate stabiliza radicalul liber, împiedicându-l să mai provoace daune organismului.

Spre deosebire de organismele animale, organismul uman nu are capacitatea de a sintetiza în mod natural aceste vitamine și minerale. Noi singuri trebuie să-i asigurăm toți nutrienții necesari printr-o alimentație echilibrată, naturală, lipsită de excese de orice fel. Încearcă polenul crud de flori de munte de la ApiLand - un excelent remediu 100% natural în prevenirea sau combaterea problemelor cauzate de deficitul vitaminelor și mineralelor prezentate mai sus.

Mod de administrare

Polenul crud se poate consuma în orice moment al zilei, direct din congelator sau poate fi dizolvat într-un suc natural, un iaurt sau amestecat într-o salată de fructe.

Se recomandă cure de 7 saptamani cu câte cate 15g/zi la adulți și 5g/zi la copii, mai ales primăvara și toamna, dar și la sfârșitul verii când prezența ambroziei în natură îți provoacă alergii.

În timpul curei cu polen este important să bei mai multă apă decât de obicei, să fii foarte hidratat pentru ca organismul să asimileze mult mai ușor și mai rapid substanțele hrănitoare ale produsului.

Află cum tratează polenul alergia la ambrozie

Contraindicații

Fiind un aliment 100% natural, Polenul crud de Flori de Munte nu are contraindicații. El actioneaza benefic asupra întregului organism. Întărește sistemul imunitar, alimentând corpul cu antioxidanții atât de necesari pentru combaterea radicalilor liberi.

Se spune că un măr pe zi ține doctorul departe. Noi te sfătuim să nu subestimezi puterea mărului, însă pentru a evita orice risc, noi îți recomandăm să adaugi în dieta zilnică o lingură de polenul crud. Te așteptăm în magazinul nostru online pentru a comanda polenul crud de flori de munte de la ApiLand, iar dacă vrei sa îl primești cadou îți sugerăm să verifici secțiunea “Promoții”. Prețurile de producător te așteaptă.

Vezi ce produse apicole sunt recomandate în funcție de sezon.


Articolul anterior 4 produse apicole de nelipsit din bagajul de vacanță