Sari la conținut
Seri de filme documentare, cu Apiland

Seri de filme documentare, cu Apiland

Astazi suntem mult mai interesati de ceea ce mancam decat eram in urma cu doar 2-3 decenii. Devine tot mai important pentru noi sa alegem o alimentatie echilibrata, sanatoasa, care sa ne mentina organismul sanatos si sa evitam avalansa de alimente procesate, semi-preparate, obtinute in mod industrial, pline cu substante fara vreo valoare nutritionala, ba chiar toxice. Imbucurator este faptul ca si tinerii sunt interesati de problemele alimentatiei. E o dovada de intelepciune, de intelegere si, pana la urma, de maturitate.

Compania noastra, Apiland, a fost prezenta, miercuri seara, la o noua intalnire cu cei care isi doresc un stil de viata sanatos, organizata de Asociatia Vegetarienilor din Romania. Ne-am intalnit, de aceasta data, intr-un loc in care am mai fost, si anume Acuarela (Str. Polona, Nr. 40, Bucuresti). Localul este unul deosebit, un loc de intalnire al artistilor si al celor preocupati de cultura, al celor care isi pun intrebari in legatura cu lumea de astazi. Este un spatiu atipic, amenajat intr-un mod nonconformist, cu multe elemente artistice si decorative inedite.

In cadrul seriei de filme documentare difuzate in cadrul acestor intalniri, aseara a fost proiectat “Earthlings”, un documentar cu totul special, lansat in anul 2005, care a castigat mai multe premii importante. Scris, regizat si produs de Shaun Monson, caruia i-au trebuit 6 ani sa il termine, filmul il are ca narator pe Joaquin Phoenix, un vegetarian convins, si beneficiaza de o coloana muzicala semnata de celebrul Moby. Filmul a fost dificil de realizat, deoarece companiile din industria alimentara au facut tot ce au putut pentru a impiedica aflarea unora adevaruri din "spatele cortinei". Initial, nimeni nu i-a dat nicio sansa. Totusi, producatorul lui s-a incapatanat sa faca “Earthlings”, iar astazi pelicula este considerata cel mai bun film despre drepturile animalelor de catre multe organizatii de pe glob, devenind din ce in ce mai popular si convingand tot mai multi oameni. Desigur, discutiile generate de vizionarea acestui film au fost animate si extrem de interesante.

La serile cu filme documentare organizate de Asociatia Vegetarienilor participa nu doar cei care au ales acest stil de viata, nu doar cei care evita carnea si produsele de provenienta animala, ci si cei care vor sa afle mai multe despre acest subiect, cei care sunt preocupati de o alimentatie sanatoasa sau chiar de viitorul omenirii. Cum se poate rezolva problema hranei pentru miliarde de oameni? Care ar putea fi solutiile pentru aceasta? Care sunt problemele pe care le ridica industria alimentara, agricultura intensiva etc.? Nu este vorba doar de probleme... alimentare, de consum, industriale etc., ci si de probleme etice in ceea ce priveste legatura dintre om si regnul animal. Si este foarte bine ca la aceste intalniri aflam idei noi, argumente noi, dar aflam si despre produse noi! Miercuri seara, multa lume a aflat pentru prima data de polenul crud Apiland, o sursa ideala si... delicioasa de proteine vegetale. Iar preferatul tuturor a fost polenul crud de trandafir salbatic!

Evenimentul a fost sustinut de Apiland, alaturi de Vel Pitar - Painea Graham si Republica Bio.

Daca va doriti o viata sanatoasa si sunteti in cautarea unui stil de viata armonios si credeti in puterea binefacatoare a produselor apicole, va asteptam pentru a va oferi consultanta de specialitate, pentru a sti ce apicole vi se potrivesc, pe www.apiland.ro sau la telefon 0371.78.00.78.

Articolul anterior Sanatate cu produse apicole romanesti
Articolul următor Degustare Apiland, in Parcul Herastrau