Sari la conținut
Sursa ta de tinerete : Gama Manuka Health

Sursa ta de tinerete : Gama Manuka Health

Piața cosmeticelor este astăzi foarte bine dezvoltată, fiecare brand în parte te tentează cu o mulțime de tipuri de produse cosmetice, încât este foarte ușor să te pierzi în acest *univers* infinit de mirosuri, texturi, culori... Dar, găsirea acelor produse de calitate, este o provocare pentru noi toți. Din păcate, majoritatea produselor cosmetice de pe piață conțin o serie de substanțe sintetice: parabeni, conservanți, nocivi sănătății și care pot avea efecte nedorite asupra pielii: alergii, ridare, acnee. O alternativă la aceste produse, sunt cosmeticele din gama Manuka Health, ce conțin doar ingrediente naturale.

Ce sunt parabenii și unde îi găsim?

Parabenii sunt conservanți sintetici pe care îi regăsim într-o mare varietate de cosmetice și produse pentru îngrijire corporală, în special în produsele pe bază de apă (deodorante, creme, șampoane, loțiuni de corp). Concentrațiile admise sunt de maxim 0.8% pentru un amestec de parabeni și maxim 0.4% pentru unul singur. Pentru sănătatea noastră, ar trebui să luăm în calcul faptul că în rutina noastră zilnică, folosim mai multe produse cosmetice și în acest mod, combinăm și mai multe tipuri de parabeni.

Fiindcă orice produs are nevoie de conservanți pentru a nu dezvolta bacterii, parabenii sunt utilizați pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor, care nu ar rezista mai mult de câteva zile.

Din păcate, 75-90% din produsele cosmetice de pe piață conțin parabeni, iar acest lucru nu apare scris pe ambalajul produsului. De ce sunt folosiţi parabeni şi nu substanţe naturale? Pentru că sunt foarte ieftini şi au o perioadă de valabilitate mai lungă.

Nu există încă studii care să certifice o legătură directă între parabeni și cancer, dar este cert faptul că, deși sunt absorbiți rapid, metabolizați, iar apoi eliminați, anumite cantități rămân depozitate în organism și pot afecta sănătatea.


Pentru a evita pe cât posibil folosirea produselor care au în compoziție aceste substanțe, iată o listă cu cei mai *cunoscuți* parabeni:

  • isobutylparaben

  • methylparaben (E218)

  • ethylparaben (E214)

  • propylparaben (E216

În societatea în care trăim, renunțarea completă la produsele care conțin aceste substanțe ar fi practic o misiune imposibilă, deoarece pe multe etichete nu sunt menționați parabenii.

Dar, un prim pas ar fi conștientizarea riscului pe care acești parabeni îl prezintă, apoi încercarea noastră de a fi mai selectivi în alegerea produselor pentru uzul personal și, nu în ultimul rând, citirea etichetelor.

Există produse pe ambalajul cărora apare scris: fără parabeni sau parabens free, însemnând că în compoziția acestora s-au folosit conservanți naturali.

Astfel de produse, sunt cele din gama Manuka Health, fără parabeni, ce conțin vitamine, antioxidanți, micronutrienți și foarte important este faptul că au în compoziția lor miere de Manuka, aceasta fiind un conservant natural, eficient în prevenirea şi tratarea celor mai frecvente probleme ale pielii. Descoperă beneficiile mierii de Manuka!

Gama de cosmetice Manuka Health

Cremă de mâini și unghii cu miere de Manuka

Este intens hidratantă, ajutând la repararea și protecția pielii. În plus, conține cheratină, care oferă rezistență și strălucire unghiilor.

Vezi mai multe detalii despre produs!

Cremă de față cu miere de Manuka

Este indicată pentru toate tipurile de ten. Aceasta îngrijeşte cu delicatețe pielea, menţinând echilibrul natural şi nivelul de hidratare. În acest mod, pielea își redobândește elasticitatea și  devine mult mai catifelată. Crema îți întinerește pielea și te ajută să lupți împotriva semnelor îmbătrânirii.

Descoperă toate beneficiile produsului!

Balsam de buze Manuka Health

Este secretul tău pentru buze catifelate și hidratate. Prin ingredientele naturale, protejează și repară buzele uscate sau crăpate.

Vezi mai multe detalii despre produs!

Săpun cu miere de Manuka

Săpunul natural cu miere de Manuka MGO™ 250+ are o textură cremoasă, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru pielea delicată a bebelușilor.
Conține miere de Manuka MGO™ 250+, renumită pentru proprietățile sale benefice și pentru capacitatea de a hrăni și a hidrata pielea. 
Săpun hipoalergenic, fără parfum sau coloranți.

Încearcă acest săpun pentru o piele moale și catifelată!

Având în vedere faptul că tendința din ultimii ani este marcată clar de redescoperirea ingredientelor naturale, gama de produse Manuka Health completează perfect această tendință: fără parabeni, conțin vitamine, antioxidanți, micronutrienți și foarte important, mierea de Manuka este un conservant natural, eficient în prevenirea şi tratarea celor mai frecvente probleme ale pielii.

Descoperă mai multe informații despre mierea de Manuka în următoarele articole:

8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează

Uimitoarele efecte ale mierii Manuka

Tratament naturist pentru helicobacter pylori cu miere de Manuka

Mierea de manuka - 7 beneficii ale acesteia pe care trebuie să le cunoști

Articolul anterior Detoxifiere naturală cu Păstura în miere ApiLand!
Articolul următor Laptisorul de matca pur, remediul natural pentru oboseala si stres