Dincolo de gust, alimentele pe care le consumăm au și rolul de a prelungi sau de a scurta viața. Iată de ce este important să învățăm de la cei mai longevivi oameni care sunt secretele unei vieți sănătoase și îndelungate. În aceste zile, în mediul online a făcut vâlvă povestea lui Bernardo Lapallo, care a depășit cu bine vârsta de 100 de ani și are o sănătate excelentă. Așa cum am promis, vă prezentăm și vouă povestea lui și câteva sfaturi pe care el le împărtășește tuturor, pentru o viață sănătoasă.
Bernardo Lapallo pare un bătrânel obișnuit. Se deplasează singur, are grijă de el însuși și este coerent în gândire și vorbire.
Ce-l face deosebit? Ei bine, Bernardo a împlinit 113 ani, dar încă mai citește cărți și rezolvă integrame… și asta pentru că îi place să-și țină mintea cât mai trează. La această venerabilă vârstă, Bernardo obișnuiește să alerge câte 2,5 km pe zi, fie în parc, fie în natură. El mărturisește că provine dintr-o familie longevivă, mama sa trăind 105 ani, iar tatăl 99, toți având obiceiuri alimentare similare.
Iată 5 alimente pe care acest om le consumă frecvent și care sunt accesibile tuturor:
1. Mierea crudă
Este un excelent antioxidant. Este indicat să se folosească miere crudă, întrucât aceasta are toate substanțele active benefice organismului nostru. Este un îndulcitor natural sănătos care ajută atât corpul, cât și mintea. Pe www.apiland.ro găsiți diverse sortimente de miere crudă: polifloră, de salcâm sau de tei. Persoanele care renunță la zahăr în favoarea mierii crude beneficiază de un plus de sănătate și, implicit, de longevitate. Mierea crudă de salcâm are o consistență mai lichidă și se poate adăuga în cafea sau în ceai, conferind un plus de imunitate și energie.
2. Scorțișoara
Nu are doar o aromă deosebită, ci și proprietăți terapeutice. Scade nivelul zahărului din sânge, reduce colesterolul, previne inflamațiile și îmbunătățește procesul de digestie. Scorțișoara este de mare folos și în cazul celor care vor să scape de kilogramele în plus. Se știe că aceste kilograme îngreunează funcțiile organismului și scurtează durata vieții.
3. Usturoiul
E folosit în întreaga lume. Nu e de mirare că se află printre alimentele folosite destul de des de către cei mai longevivi oameni. Usturoiul reglează tensiunea și nivelul colesterolului. Previne afecțiunile cardiace. Este de preferat să se consume în stare crudă – în acest fel se beneficiază de toate proprietățile sale.
4. Uleiul de măsline
Este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri, dacă îl consumăm fără să îl încălzim. Cel mai bun este uleiul de măsline extravirgin, întrucât el este obținut prin presare la rece, păstrându-și astfel calitățile pentru care este atât de apreciat. Cei mai longevivi oameni consumă uleiul de măsline, mai ales în salate.
5. Ciocolata
Ce sens ar avea o viață lungă fără savoarea minunată a ciocolatei? Însă nu e vorba despre orice tip de ciocolată, ci doar de cea neagră, care conține peste 70% cacao. Aceasta este foarte sănătoasă, dacă este consumată cu moderație. Este bogată în antioxidanți și protejează activitatea inimii, scade colesterolul și reduce stresul.
Sursa: healthyfoodstar.com
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!