Trăim într-o lume în care oferta comercială ne copleșește, pur și simplu. Sute, mii de produse „ne fac cu ochiul” din rafturile magazinelor și ale supermarketurilor, reclamele din oraș, de pe internet și de la televizor încearcă să ne seducă cu orice preț, devenind uneori chiar agresive, astfel încât uneori ne este destul de greu să alegem. Care ar fi criteriul principal în alegerea produselor alimentare, de exemplu? Prețul, calitatea, frumusețea ambalajului, reclama, recomandările prietenilor și cunoscuților?
La fel ca alte alimente, produsele apicole sunt și ele de multe feluri. Producători diferiți, ingrediente diferite, niveluri de calitate diferite. Compania noastră a respectat, de la început, principiul calității, fără a face rabat de la acesta. Numai produse naturale, proaspete, fără substanțe adăugate, obținute la noi în țară și care păstrează integral proprietățile inițiale, oferind maximum de beneficii.
Produsele apicole sunt, într-un fel, mai sensibile decât altele. Mierea, de exemplu, nu trebuie încălzită la peste 40 de grade Celsius, căci își pierde proprietățile, putând deveni chiar nocivă. Se întâmplă frecvent ca mierea din magazine să fie încălzită de producători la 60–70 de grade pentru a deveni mai fluidă și pentru a primi un aspect mai atrăgător, mai luminos, și a fi astfel preferată de către cumpărători. De mierea cumpărată, vara, de pe marginea drumului nici nu are rost să vorbim... Apoi, lăptișorul de matcă crud, pentru a-și conserva proprietățile deosebite (enzime, minerale, vitamine etc.), trebuie păstrat la frigider. Iar polenul crud trebuie ținut la congelator, unde nu îngheață, căci conține foarte puțină apă. Da, lăptișorul de matcă crud și polenul crud rezistă la temperatura camerei timp de câteva zile (putând fi comandate prin poștă, de pildă), dar nu mai mult!
Prin urmare, atunci când cumpărăm lăptișor de matcă sau polen crud dintr-un magazin trebuie să ne asigurăm că acel magazin are frigider (cu congelator) și că produsele apicole au fost păstrate în condiții optime, căci altfel... vom primi un produs parțial deteriorat, care nu va avea efectele scontate asupra sănătății noastre. De asemenea, ar trebui să alegem un producător serios, despre care știm cu siguranță că a recoltat aceste produse din stup respectând toate normele de calitate și despre care știm că le-a păstrat în condiții optime. Compania noastră a ținut cont mereu de aceste lucruri, astfel încât acum Apiland a ajuns un brand cunoscut nu doar în România, ci și în străinătate, exportând produse apicole în mai multe țări europene.
Cecilia Caragea, consultant de comunicare, a vorbit la Adevărul Live despre beneficiile produselor apicole asupra sănătății și cum trebuie să consumăm mierea, polenul crud sau lăptișorul de matcă.
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!