Sari la conținut
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
Ce trebuie sa stim despre produsele apicole

Ce trebuie sa stim despre produsele apicole

Traim intr-o lume in care oferta comerciala ne copleseste, pur si simplu. Sute, mii de produse "ne fac cu ochiul" din rafturile magazinelor si ale supermarketurilor, reclamele din oras, de pe internet si de la televizor incearca sa ne seduca cu orice pret, devenind uneori chiar agresive, astfel incat uneori ne este destul de greu sa alegem. Care ar fi criteriul principal in alegerea produselor alimentare, de exemplu? Pretul, calitatea, frumusetea ambalajului, reclama, recomandarile prietenilor si cunoscutilor?

La fel ca alte alimente, produsele apicole sunt si ele de multe feluri. Producatori diferiti, ingrediente diferite, niveluri de calitate diferite. Compania noastra a respectat, de la inceput, principiul calitatii, fara a face rabat de la acesta. Numai produse naturale, proaspete, fara substante adaugate, obtinute la noi in tara si care pastreaza integral proprietatile initiale, oferind maximum de beneficii.

Produsele apicole sunt, intr-un fel, mai sensibile decat altele. Mierea, de exemplu, nu trebuie incalzita la peste 40 de grade Celsius, caci isi pierde proprietatile, putand deveni chiar nociva. Se intampla frecvent ca mierea din magazine sa fie incalzita de producatori la 60-70 de grade pentru a deveni mai fluida si pentru a primi un aspect mai atragator, mai luminos, si a fi astfel preferata de catre cumparatori. De mierea cumparata, vara, de pe marginea drumului nici nu are rost sa vorbim... Apoi laptisorul de matca crud, pentru a-si conserva proprietatile deosebite (enzime, minerale, vitamine etc.), trebuie pastrat la frigider. Iar polenul crud trebuie tinut la congelator, unde nu ingheata, caci contine foarte putina apa. Da, laptisorul de matca crud si polenul crud rezista la temperatura camerei timp de cateva zile (putand fi comandate prin posta, de pilda), dar nu mai mult!

Prin urmare, atunci cand cumparam laptisor de matca sau polen crud dintr-un magazin trebuie sa ne asiguram ca acel magazin are frigider (cu congelator) si ca produsele apicole au fost pastrate in conditii optime, caci altfel... vom primi un produs partial deteriorat, care nu va avea efectele scontate asupra sanatatii noastre. De asemenea, ar trebui sa alegem un producator serios, despre care stim cu siguranta ca a recoltat aceste produse din stup respectand toate normele de calitate si despre care stim ca le-a pastrat in conditii optime. Compania noastra a tinut cont mereu de aceste lucruri, astfel incat acum Apiland a ajuns un brand cunoscut nu doar in Romania, ci si in strainatate, exportand produse apicole in mai multe tari europene.

Cecilia Caragea, consultant de comunicare, a vorbit la Adevarul Live despre beneficiile produselor apicole asupra sanatatii si cum trebuie să consumam mierea, polenul crud sau laptisorul de matca.

Articolul anterior Produsele apicole - Superalimente esentiale pentru sanatatea noastra