Desensibilizare in cazul alergiei la polen - remedii apicole
Indiferent cât de tânăr și sănătos consideri că ești, e important să ai mereu grijă de organismul tău. Produsele apicole sunt unele dintre cele mai bune ajutoare în acest sens, indiferent de sezon. În acest articol îți vom prezenta câteva produse apicole care sunt adevărate scuturi de protecție împotriva alergiilor primăvăratice.
Timp de citire: 4 minute
Primăvara a fost dintotdeauna recunoscută ca fiind sezonul alergiilor. Natura revine la viață, copacii și plantele înfloresc, iar vântul răspândește polenul care ajunge la nasul și ochii noștri, cauzând reacții inflamatorii care dilatează vasele de sânge și cresc secrețiile la nivelul mucoasei nazale.
Alte simptome ale alergiilor respiratorii sunt:
-
Umflarea nasului, strănut constant
-
Roșeață, arsură, mâncărime în ochi
-
Respirație șuierătoare și producerea de mucus în plămâni
Important!
Alergiile la polenul anemofil nu pun viața în pericol. Aceste alergii sunt doar o pacoste de care se poate scăpa cu ajutorul unei terapii de desensibilizare, bazată și pe consumul polenului crud.
Care este explicația? Cum poate polenul crud să anuleze simptomele alergiei la polen?
Mai întâi de toate, trebuie să precizăm că există 2 tipuri de polen: polenul anemofil - purtat de vânt, și polenul entomofil - cules de albine. Reacțiile alergice care apar primăvara sunt cauzate de polenul anemofil.
Principalul responsabil de toate reacțiile alergice pe care corpul nostru le experimentează este histamina - o substanță pe care propriul organism o produce, dar pe care o putem lua și din alimentație. Concentrații mari de histamină se găsesc cu precădere în brânzeturi și în alimente fermentate.
Cand nivelul histaminei este ridicat, alergiile nu întârzie să apară. Tocmai de aceea, scăderea nivelului histaminei este scopul tuturor medicamentelor antialergice.
Dintre toate produsele apicole, polenul crud este cel care are această proprietate și tocmai de aceea e recomandat ca ajutor în terapia de desensibilizare.
Leo Conway, doctor în medicina (Colorado), a testat eficiența polenului crud în combaterea rinitelor alergice, și a raportat vindecarea a 94% dintre pacienții săi.
Astfel, s-a demonstrat că, administrat preventiv sau în combinație cu alte antialergice, polenul crud reduce nivelul de histamină, contribuind la ameliorarea simptomelor alergice.
Ce polen crud alegi?
În lupta cu alergiile la polenul anemofil, poți alege unul dintre polenurile crude de primăvară: polenul crud de cireș, polenul crud de măr, polenul crud de prun, polenul crud de salcie, de păducel sau de trandafir sălbatic, cel mai recomandat fiind polenul crud poliflor. Acesta este un amestec din toate polenurile primăverii și are un spectru larg de acțiune.
La ApiLand găsești o gama variată de polenuri crude, mai exact 14 sortimente de polenuri bio și convenționale.
Toate acestea au câteva caracteristici comune: sunt probiotice naturale, aduc un plus de energie în organism și contribuie la întărirea sistemului imunitar. Însă, în funcție de originea florală, au și beneficii unice. Spre exemplu, polenul crud de trandafir sălbatic protejează colonul și contribuie la refacerea florei intestinale, polenul crud de salcie ajută la buna funcționare a prostatei, polenul crud de prun echilibrează sistemul digestiv, etc.
Cât timp durează cura cu polen și terapia de desensibilizare?
În general, o cură cu polen crud durează 7 săptămâni. Se începe prin a consuma o bobiță de polen crud pe zi, iar doza se mărește treptat până se ajunge la o doza constantă de 15 g/zi pentru adulți și 5g/zi pentru copii.
Prin expunerea constantă și controlată la alergen, organismul se obișnuiește cu acesta iar sistemul imunitar învață să nu mai reacționeze exagerat la întâlnirea particulelor de polen, care, sunt în sine, niște substanțe inofensive.
În decursul unui an se recomandă minim 2 cure de polen crud, primăvara și toamna.
De asemenea, este necesară o cură și înainte de începerea sezonului alergiilor.
Durata terapiei de desensibilizare variază de la o persoană la alta și depinde în mare parte și de măsurile adjuvante suplimentare adoptate, cum ar fi diverse tratamente simptomatice sau tratamentul etiologic - terapie biologică cu anticorpi.
Vă dorim o primăvară cu sănătate și energie, lipsită de astenie și alergii!
Surse:
https://elitelv.com/doctors-corner/common-springtime-illnesses/
https://community.aafa.org/blog/tips-for-coping-with-spring-allergies
https://www.apiland.ro/blog/sanatate/remedii-apicole-pentru-astenia-de-primavara-si-rinita-alergica
https://www.alphega-farmacie.ro/afectiuni/desensibilizarea-in-cazul-alergiilor-512/
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/alergiile-de-primavara
Lasă un comentariu