Sari la conținut
Detoxifiere naturala dupa sarbatori

Detoxifiere naturala dupa sarbatori


După sărbători organismul tău are nevoie de o detoxifiere profundă! Păstura de albine este un detoxifiant natural foarte eficient. Află mai multe despre cura de detoxifiere cu păstură!


Alimentația de astăzi este, din nefericire, un furnizor de toxine. La fel, aerul poluat, apa, alcoolul și tutunul, medicamentele și chiar produsele cosmetice îţi bombardează zilnic organismul cu substanţe nocive. Mesele îmbelşugate şi preparatele tradiţionale de sărbători îţi afectează metabolismul şi încetinesc procesul de eliminare a toxinelor din organism. Mai mult, propriul organism produce toxine, în cadrul proceselor metabolice obișnuite.

Zilnic eliminăm toxine prin intermediul colonului, rinichilor, ficatului, plămânilor şi pielii, dar uneori capacitatea de detoxifiere a corpului nostru este depăşită și este nevoie să ajuţi acest proces. Neglijarea acestui aspect al sănătății tale poate genera în timp probleme destul de grave: afecțiuni ale ficatului, ale colonului, obezitate, probleme cardiovasculare, afecțiuni respiratorii și multe altele.

Detoxifierea este un proces natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organismul nostru, care te ajută să îţi menţii sănătatea şi vitalitatea. De aceea, după sărbători, când organismul nostru a acumulat foarte multe toxine, este indicat să urmezi o cură uşoară de detoxifiere.

Cuprins

Ce înseamnă cură de detoxifiere?

Curele de detoxifiere a organismului reprezintă o metodă eficientă de prevenire a bolilor, de purificare a organismului, de creştere a nivelului de energie, de înfrumuseţare sau de pierdere a kilogramelor în plus. De aceea, în ultimii ani, oamenii înțeleg tot mai mult rolul și importanța detoxifierii organismului şi aleg să urmeze de câteva ori pe an o astfel de cură. Fie că e vorba de o cură efectuată după sărbători sau după vacanță, când tocmai am ieșit dintr-o perioadă predispusă exceselor alimentare, fie că e vorba de o detoxifiere generală, aceasta este benefică oricând.

Există mai multe metode prin care îţi poţi detoxifica organismul. Pe lângă o alimentație sănătoasă, care să includă multe fructe și legume proaspete, păstura de albine reprezintă un ajutor eficient în procesul de detoxifiere naturală a organismului.


Ce este păstura de albine?

Păstura, denumită popular “Pâinea albinelor” este polenul fermentat de către albine, în condițiile naturale ale stupului. Polenul este adus în stup și introdus în celula fagurelui împreună cu mierea și enzimele proprii ale albinelor. În final, celula este sigilată cu ceară. Aici, sub influența substanțelor adăugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii și umidității ridicate din stup, polenul trece printr-o serie de transformări biochimice și modificări structurale, transformându-se astfel, după 3 luni de fermentare, în păstură. Aceasta este un adevărat superaliment care asigură organismului uman majoritatea nutrienţilor de care are nevoie.Cura de detoxifiere cu păstură de albine

Păstura este un bio-stimulator natural bogat în fitohormoni, polifenoli cu efect antioxidant, elemente minerale şi substanţe active. Complexul de vitamine, minerale, lacto-fermenți, aminoacizi şi enzime ce se găsesc în păstură fac din acest produs o importantă sursă de energie, vitalitate şi bunăstare generală, iar conţinutul bogat de seleniu asigură o detoxifiere rapidă organismului.

Păstura de albine este recomandată în dieta de detoxifiere şi mai ales dacă ai afecţiuni digestive, de la constipaţie cronică, enterocolite sau colite de fermentaţie până la tranzit intestinal dereglat sau boli ale colonului. Aceasta este utilizată cu succes şi în cadrul taberelor detox sau a programelor detox realizate în centre specializate, deoarece asigură o detoxifiere profundă, dar blândă în acelaşi timp. De asemenea, cura cu păstură este foarte benefică şi înainte de a urma un regim de slăbit.

Consumul regulat de păstură sau o cură cu păstură ajută foarte mult în menţinerea sănătăţii şi prevenirea numeroaselor boli. Păstura poate fi integrată foarte uşor în alimentaţia zilnică, deoarece are un gust foarte plăcut, dulce-acrişor.

Pentru cei care preferă un gust mai dulce, există și varianta dizolvării păsturii în miere crudă – în acest fel, acțiunea păsturii va fi potențată de proprietățile mierii. De aceea, în portofoliul nostru de produse apicole poţi găsi şi Păstura în miere.


Beneficiile unei cure cu păstură

Consumul de păstura are numeroase efecte benefice pentru sănătatea și vitalitatea organismului nostru. Iată câteva dintre cele mai importante:

  • Ajută la detoxifierea organismului

  • Protejează ficatul și tubul digestiv

  • Ajută în tratarea bolilor hepatice

  • Reface flora intestinală

  • Previne şi tratează anemiile

  • Întăreşte sistemul imunitar

  • Reduce colesterolul din sânge


Pe lângă păstură,
polenul crud şi mierea crudă sunt de asemenea surse naturale de vitamine, minerale, antioxidanţi şi alte substanţe esenţiale pentru sănătatea organismului nostru, ce pot fi folosite în curele de detoxifiere în diverse shake-uri sau gustări. Polenul crud şi mierea crudă ajută la întărirea imunităţii, cresc nivelul de energie a organismului şi favorizează eliminarea stresului şi diminuarea oboselii.


Iată 7 idei de mic dejun cu produse apicole din care te poţi inspira pentru reţete de detoxifiere .


Ce spun consumatorii despre păstură?

Ne bucurăm de fiecare dată când primim mesaje de mulțumire sau feedbackuri pozitive de la consumatorii produselor noastre. Păstura este unul dintre cele mai apreciate produse apicole, datorită efectelor sale imediate și a stării de bine pe care o generează.Începe acum o cură de detoxifiere cu păstura ApiLand!


“Consumul în exces de produse procesate, care conţin toxine peste limită, nu numai că atrage după sine kilograme în plus şi disconfort fizic şi psihic, dar ne dă o stare generală de lipsă de energie şi vitalitate. Imediat după sărbători este momentul să acţionăm şi să trecem la o dietă naturală, care să ne ajute să eliminăm toxinele din organism. De ani de zile, mulţi oameni au început să consume păstura, care este unul dintre cei mai buni detoxifianţi la ora actuală. Se recomandă cel puţin o linguriţă de păstură pe zi persoanelor care au colesterorul din sânge ridicat, care au afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, care suferă de ateroscleroză, precum şi persoanelor care au probleme circulatorii”, declară Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.


Cum se administrează păstura?

Se recomandă consumul de păstură în cure de minimum 6 săptămâni, dar aceasta poate fi consumată tot timpul anului, fără restricții.

Doza uzuală este:

Copii: 1 linguriță (3g)/zi

Adulți: 1 lingură (5-10g)/zi


În concluzie, putem spune că păstura conține toate componentele esențiale vieții. Este un produs unic ce nu poate fi sintetizat în laborator, fără de care albinele nu pot supraviețui și ale cărui efecte benefice sunt greu de egalat de orice alt produs al naturii.

Oferă-i organismului tău o cură de detoxifiere cu păstură și vei vedea că te vei simți mai energic, mai plin de viață și mai sănătos.Descoperă gama completă de păstură ApiLand!

Articolul anterior Aliatul perfect în antrenarea memoriei
Articolul următor Romania, tara produselor apicole de exceptie