Sari la conținut
REDUCERI de Până la 40% | 10-20 Octombrie | 22 de Ani ApiLand
REDUCERI de Până la 40% | 10-20 Octombrie | 22 de Ani ApiLand
Imunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicole

Imunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicole

Începerea şcolii sau a grădiniţei îţi provoacă îngrijorare? Trecerea la sezonul rece şi reîntoarcerea în colectivitate cresc riscul îmbolnăvirilor în rândul celor mici. Află cum poţi îmbunătăţi imunitatea copiilor şi ce produse apicole îţi vin în ajutor pentru a-i ţine departe de răceală şi gripă!


Se apropie toamna şi, odată cu ea, îşi redeschid porţile grădiniţele şi şcolile. Aşa că, începem să-i pregătim pe cei mici cu tot ce au nevoie: hăinuţe noi, rechizite şi multe alte lucruri. În goana aceasta după cumpărături, uneori uităm că şi sistemul imunitar al copiilor trebuie pregătit pentru reîntoarcerea în colectivitate. Nu de alta, dar probabil ştii deja acest scenariu: copilul merge la şcoală sau la grădiniţă și se întoarce acasă cu tuse, febră și dureri în gât, pe care le va împărtăși cu întreaga familie.

Trecerea la sezonul rece creşte riscul îmbolnăvirilor, în special în rândul copiilor, mai predispuşi la răceli sau alte infecţii. Deşi mediul în care copiii îşi desfăşoară activitatea este unul curat, se întâmplă frecvent ca aceştia să se îmbolnăvească tocmai din lipsa cunoştinţelor privind igiena sau a unei alimentaţii echilibrate, care să le întărească sistemul imunitar. De asemenea, în colectivitate va creşte riscul de boli contagioase pentru că majoritatea acestor afecţiuni sunt transmisibile. Un sondaj recent realizat în Marea Britanie sugerează că peste 80% dintre copii răcesc la începutul anului școlar.

Un copil răceşte în medie de 8-10 ori pe an, însă părinţii nu ar trebui să se îngrijoreze, deoarece aceste răceli ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Totuşi, este greu de îndurat imaginea celor mici luptând cu febra sau răceala şi, în special, ideea de a-i îndopa cu medicamente sau, în unele cazuri, cu antibiotice. Ce ar trebui să faci tu, ca părinte, pentru a evita pe cât posibil aceste situaţii?

Haide să vedem în continuare ce este imunitatea şi cum putem ajuta la întărirea acesteia consumând produse apicole 100% naturale.

Vezi ce produse apicole sunt recomandate dacă ai imunitatea scăzută

Ce este imunitatea?


Imunitatea este mecanismul natural de apărare al organismului nostru împotriva duşmanilor externi numiţi agenţi patogeni, adică virusuri, bacterii, fungi, radiaţii, substanţe toxice etc., care pot provoca îmbolnăviri. Atunci când organismul nostru este atacat de agenţi patogeni, sistemul imunitar secretă anticorpi (imunoglobuline), meniți să lupte împotriva acestora. Dacă agenţii patogeni sunt în cantitati mici, sistemul imunitar poate face faţă atacului, dar există şi situaţii în care sistemul imunitar este depăşit, este slăbit şi are nevoie de ajutor pentru a putea lupta împotriva acestor agenţi patogeni.

Sistemul imunitar are un dublu rol: acela de a distruge agenţii patogeni, dar şi de a memora toate datele bătăliilor, în cele mai fine detalii, pentru a şti cum să se pregătească, în cazul în care acelaşi tip de duşman îl va ataca din nou.

Există două tipuri de imunitate: imunitatea înnăscută sau nespecifică şi imunitatea dobândită sau specifică. Imunitatea înnăscută reprezintă zestrea genetică primită de la părinţi, fiind prima linie de apărare a organismului, care nu poate fi influențată pe durata vieţii, pe când cea dobândită poate fi susținută prin vaccinare şi un stil de viaţă sănătos.

Imunitatea la copii


La naştere, sistemul imunitar al copilului este imatur și se formează progresiv, prin dezvoltarea naturală a acestuia, în paralel cu procesul de recunoaştere imună prin contact cu mediul extern. De aceea, copilul trebuie protejat în aşa fel încât sistemul său imunitar aflat în plină dezvoltare să facă faţă contactului permanent cu agenţii patogeni.

Cum poţi contribui la dezvoltarea imunităţii copilului?


Probabil, te-ai întrebat de foarte multe ori ce trebuie să faci pentru a creşte imunitatea copilului tău. Sigur te-ai confruntat cu păreri diferite, sfaturi de la mame şi bunici, recomandări citite pe bloguri şi site-uri de profil, însă fără a avea certitudinea că acestea vor avea rezultatele aşteptate. În acest sens, ne-am gândit să îţi oferim câteva sfaturi avizate despre ce este bine să faci pentru a contribui la dezvoltarea sistemului imunitar al copilului şi a reduce la minimum riscul de răceală.

1. Asigură-i o alimentaţie sănătoasă şi diversificată.

Oferă-i fructe şi legume bogate în vitamina C şi antioxidanţi, cum sunt de exemplu: căpşunele, grepfruit, afinele, roşiile, broccoli şi cartofii dulci. De asemenea, legumele şi fructele care conţin carotenoizi, cum sunt: morcovii, ardeii graşi, caisele, dovleacul, mango, au capacitatea de a lupta cu infecţiile din corp. Şi, pentru că nu avem întotdeauna posibilitatea să le oferim celor mici toate fructele şi legumele recomandate pentru a le asigura aportul optim de vitamine şi minerale, putem include în alimentaţia zilnică a copiilor o linguriţă de polen crud.

Polenul crud conţine toţi micronutrienţii necesari pentru sănătatea noastră, aminoacizi esenţiali, minerale, vitamine, enzime şi numeroase alte substanţe benefice pentru creşterea armonioasă a copiilor. Polenul crud este şi un probiotic vegetal, care reglează digestia, reface flora intestinală şi ajută în acelaşi timp la întărirea capacităţii de apărare a organismului în lupta cu virusurile şi bacteriile din mediul înconjurător. De asemenea, include în alimentaţia copilului grăsimi sănătoase precum acizii graşi Omega 3, care se găsesc în special în somon şi care sunt excelenţi pentru a asigura o sănătate de fier prin acţiunea de sporire a producţiei de celule albe care distrug bacteriile.


Descoperă 6 Idei de mic dejun sănătos pentru copii

2. Înlocuieşte dulciurile şi băuturile răcoritoare cu alternative sănătoase.

Produsele cu conţinut crescut de zahăr slăbesc sistemul imunitar şi pot duce la hiperactivitate, deci la dezechilibre privind programul de odihnă şi calitatea somnului, lucru ce poate favoriza apariţia răcelilor. Poţi opta pentru alternative la fel de gustoase, dar sănătoase, precum: miere crudă, fructe dulci, fresh-uri, smoothi-uri, îngheţată şi prăjituri făcute în casă.

3. Implică-l în activităţi fizice.

Mişcarea este esenţială pentru păstrarea sănătăţii şi vitalităţii organismului. Activitatea fizică regulată creşte eficienţa celulelor Natural Killer (NK), care au un rol esenţial în sistemul imunitar înnăscut prin faptul că elimină celulele din corp infectate de agenţi patogeni. Puteţi face sport în aer liber împreună cu familia, astfel se obișnuiesc de mici să facă mişcare cât mai des. Nu uita, copilul nu trebuie izolat în casă la orice adiere de vânt de frica unei posibile răceli!

4. Păstrează-i un program regulat şi corect de odihnă.

Somnul asigură un proces accelerat de reparare a organismului. Copilul trebuie să doarmă minim 8-10 ore pe zi (începând cu 14-16 ore la naştere). O lingură de miere de tei, înainte de culcare, îi va asigura un somn liniştit. De asemenea, stabilitatea psiho-emoţională a copilului este deosebit de importantă pentru sănătatea acestuia. O atmosferă calmă în familie, lipsită de conflicte, asigură un sistem imunitar mai puternic.

5. Obişnuieşte-l să respecte principalele reguli de igienă personală

O bună igienă personală a copilului şi a persoanelor cu care intră în contact este foarte importantă pentru sănătatea acestuia şi a întregii familii. De aceea, este esenţial să respectăm câteva reguli simple: spălatul mâinilor, băiţa de seară, folosirea corectă a batistei, comportamentul la tuse sau strănut şi schimbarea periodică a periuţei de dinţi. De asemenea, pentru a evita contaminarea celor din jur, este important ca cel mic să nu intre în colectivitate în perioadele de boală.

6. Nu expune copilul la fumul de ţigară!

Copiii sunt mai sensibili la cele 4.000 de toxine din fumul de ţigară, având sistemul de detoxifiere naturală mai puţin dezvoltat. Un copil respiră mai rapid şi astfel inhalează mult mai multe toxine. Fumatul în prezenţa lui creşte riscul de bronşită, infecţii ale urechii, astm sau alte probleme respiratorii.

7. Fă-i cure regulate cu produse apicole.

Există pe piaţă numeroase suplimente alimentare sau tratamente naturiste pentru imunitate scăzută, care de multe ori nu au efectele dorite. Multe mămici încă mai caută un sirop imunitate copii cu puteri magice. Noi îţi propunem ca alternativă la acest tratamentul convenţional, care poate conţine şi conservanţi, coloranţi sau îndulcitori, produse apicole 100% naturale, pure, exact aşa cum se găsesc în stup.

Bonus: Toate aceste sfaturi sintetizate într-un infografic. Dă click pe imagine pentru a-l descărca sau share pentru a-l împărtăşi cu prietenii!

7 sfaturi pentru crestere imunitate copii

Produse apicole pentru creştere imunitate copii


Dacă ai crescut la ţară sau dacă îţi petreceai vacanţele de vară la bunici, probabil îţi aduci aminte că părinţii sau bunicii insistau să iei o linguriţă de miere dimineaţa, pe stomacul gol, pentru a te ţine departe de răceli. Produsele apicole au fost dintotdeauna aliaţi importanţi ai sănătăţii noastre şi ai sistemului imunitar, fiind consumate din cele mai vechi timpuri atât pentru gustul lor plăcut, cât şi pentru efectele terapeutice extraordinare. Pentru copii, pe lângă
mierea crudă, care este sănătoasă şi gustoasă, sunt foarte indicate şi lăptişorul de matcă pur şi Tonicul junior.

Lăptişor de matcă pur


Lăptişorul de matcă pur
reprezintă hrana exclusivă a mătcilor, dar şi unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru imunitate scazută. Datorită compoziţiei sale complexe (vitamine, aminoacizi, minerale, oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali), lăptişorul de matcă pur este considerat un “hiperaliment”, care acţionează preventiv întărind sistemul imunitar al copiilor. Lăptişorul de matcă pur oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care acesta are nevoie sau de care duce lipsă. Un organism care deţine toate substanţele nutritive necesare este un organism puternic, care poate face faţă în lupta cu agenţii patogeni. Din multitudinea de substanţe active prezente în lăptişorul de matcă pur, cele mai importante pentru creşterea sistemului imunitar sunt:

  • Gammaglobulina - stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor sau virusurilor.
  • Royalisin - ajută organismul să-şi întărească sistemul imunitar, să omoare bacteriile, să vindece rănile şi să combată alergiile.
  • Acidul 10-hydroxydecanoic, pe scurt 10-HDA - principalul modulator al sistemului imunitar, având o acţiune directă asupra celulelor T. Acesta reprezintă cheia esenţială în apărarea organismului.


Lăptişorul de matcă pur
este foarte indicat în cazul copiilor, pentru a preveni îmbolnăvirile dese sau pentru a grăbi însănătoşirea.

laptisor de matca pur pareri


Când şi cum poţi administra lăptişor de matcă pur copiilor?


Administrarea lăptişorului de matcă pur este recomandată copiilor după vârsta de doi ani (în unele cazuri, se poate administra și după vârsta de un an).

Pentru rezultate optime, recomandăm să faceţi două cure pe an (primăvara şi toamna) a câte 6 săptămâni/fiecare.

Lăptişorul de matcă pur se administrează sublingual pănă la dizolvare totală, dimineaţa, cu 20 - 30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi. Produsul este însoţit de o linguriţă dozatoare.

Poate fi consumat şi omogenizat în miere în proporţie de 2% (Ex: 10g lăptişor de matcă pur în 500g miere crudă). În acest caz, doza recomandată este de 1-2 linguriţe/zi pentru copii şi 1-2 linguri/zi pentru adulţi.

Lăptişorul de matcă pur se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC.

Tonic junior


Tonicul junior reprezintă cea mai simplă şi eficientă soluţie pentru părinţi, atunci când vorbim despre imunitatea copiilor. Fiolele de Tonic junior sunt un mix optim de lăptișor de matcă pur, polen crud, miere crudă, propolis și suc de portocale, un adevărat deliciu pentru copii, dar și o sursă perfectă de sănătate pentru dezvoltarea lor. Acesta este un cocktail natural de vitamine, minerale, aminoacizi, oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali, special creat pentru a răspunde nevoilor organismului copiilor, aflat în creștere.

Tonicul junior întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva virozelor şi gripei, îmbunătățește performanțele fizice și intelectuale şi dă energie celor mici.

Citeşte mai multe despre Tonicul junior - aliatul copiilor pentru imunitate, memorie și vitalitate

pareri tonic junior


Când şi cum poţi administra Tonic junior copiilor?


La fel ca şi în cazul lăptişorului de matcă,
Tonicul junior nu sunt recomandat copiilor mai mici de doi ani (în unele cazuri, se poate administra și după vârsta de un an).

Tonicul junior se administrează, de preferință, dimineața, cu 20-30 minute înainte de masă.

Doza uzuală recomandată este de 1 fiolă/zi pentru copii şi 1-2 fiole/zi pentru adulţi. Pentru rezultate optime, recomandăm să faceţi două cure pe an (primăvara şi toamna) a câte 6 săptămâni/fiecare.
Tonicul junior se păstrează la temperatura camerei, fiind foarte simplu de tansportat şi de administrat oriunde v-aţi afla. În plus, datorită sucului de portocale din compoziţia sa are un gust foarte bun, fiind uşor acceptat de către copii.

Descoperă toate produsele apicole recomandate pentru imunitate!


În concluzie, dacă eşti în căutarea unui tratament pentru creşterea imunităţii copilului tău, produsele apicole ApiLand reprezintă cea mai bună şi mai naturală alegere. Fie că optezi pentru Lăptişorul de matcă pur sau Tonicul junior, rezultatele nu vor înceta să apară. Cel mic va răci mai rar sau chiar deloc şi va trece mai rapid peste episoadele de răceală şi gripă. În plus, aceste produse apicole îmbunătăţesc capacitatea de memorare şi concentrare, ajutând copilul să înveţe mai uşor şi să facă faţă cu succes sarcinilor de la şcoală sau activităţilor extra-şcolare.


Surse:

https://www.csid.ro/family/crestere-copii/administrarea-suplimentelor-pentru-imunitate-la-copii-16187780/
https://www.csid.ro/family/crestere-copii/cum-intarim-sistemul-imunitar-al-copilului-la-inceput-de-toamna-11334646/
https://www.apiland.ro/blog/sanatate/laptisorul-de-matca-si-imunitatea
https://www.apiland.ro/blog/noutati/laptisorul-de-matca-pentru-copii

Articolul anterior Mierea de Manuka - cel mai puternic aliat al unei imunităţi de fier

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii