Sari la conținut
Mierea Manuka MGO cu extract de ceai verde

Mierea Manuka MGO cu extract de ceai verde

Unul dintre cele mai speciale sortimente de miere de Manuka este cel cu extract de ceai verde. Mierea Manuka MGO™ cu extract de ceai verde combină efectul extraordinar al metilglioxalului (MGO™) cu Epigallocatechin gallate (EGCG), un component activ complet din extractul de ceai verde. Mierea de Manuka este un tratament deosebit de eficient pentru infecţii, răceli sau afecţiuni digestive, în timp ce extractul de ceai verde are un rol foarte important în detoxifierea organismului, în special a ficatului.

Mierea de Manuka MGO™, care este obţinută de albine din florile arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium, din familia Myrtacee), este testată, selectată şi vândută în funcţie de nivelul său de activitate antibacteriană. MGO™ este prescurtarea substanţei numită metilglioxal din compoziţia mierii de Manuka. În anul 2006, o echipă de cercetători condusă de profesorul Thomas Henle de la Universitatea Tehnică din Dresda, Germania, a identificat metilglioxalul ca principala substanţă responsabilă pentru activitatea antibacteriană stabilă a mierii de Manuka. Astfel, s-a constantat că 100 mg/kg de metilglioxal reprezintă nivelul minim necesar pentru a inhiba complet acţiunea stafilococului auriu (Staphylococcus Aureus) şi a E.coli în vitro.


După ce studiile realizate au demonstrat proprietăţile antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatoare și antifungice ale mierii de Manuka, specialiştii au început să creeze diverse sortimente, combinând această miere cu alte binecunoscute remedii naturale. Unul dintre cele mai apreciate sortimente este
Mierea de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde. Această combinaţie nu este deloc întâmplătoare, deoarece, la fel ca şi mierea de Manuka, ceaiul verde are proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi antioxidante foarte importante.


Extractul de ceai verde, prin acţiunea Epigallocatechin gallate (EGCG) - o substanţă activă din compoziţia acestuia,
potenţează efectele mierii de Manuka, transformând-o într-un adevărat tratament natural împotriva infecţiilor bacteriene, a afecţiunilor tractului digestiv şi chiar împotriva procesului de îmbătrânire.

Află răspunsurile la Cele mai frecvente întrebări despre mirea de Manuka.

Proprietăţile extractului de ceai verde

Ceaiul verde a fost descoperit de către chinezi cu peste patru mii de ani în urmă şi a fost utilizat încă din acea vreme datorită capacităţilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numită Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru, care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigură conservarea de antioxidanţi, taninuri şi flavonoide.


Primul și cel mai important beneficiu al extractului de ceai verde îl reprezintă cantitatea sa mare de antioxidanți. Acesta conţine polifenoli şi catechine, micronutrienţi esenţiali organismului nostru, cu rol antioxidant. Antioxidanții sunt responsabili pentru reducerea stresului oxidativ, ei combat daunele produse de radicalii liberi din organism, protejând celulele şi moleculele.


Aproape toate beneficiile extractului de ceai verde pentru sănătate se bazează pe funcţia antioxidantă a acestuia. Polifenolii previn bolile cardiovasculare, protejând colesterolul LDL (zis şi “colesterol rău”) de modificările care favorizează apariţia bolilor de inimă. Mai mult, aceştia reduc riscul de cancer prin neutralizarea radicalilor liberi înainte de a putea avea loc mutaţii genetice şi protejează sănătatea în multe alte feluri. De asemenea, extractul de ceai verde are un rol foarte important în detoxifierea organismului şi protecţia ficatului.


Epigallocatechin galatul (EGCG) este principalul şi cel mai important polifenol găsit în ceaiul verde. Studiile clinice efectuate au demonstrat că această substanţă activă din extractul de ceai verde deţine puternice proprietăţi antioxidante, antibacteriene şi antiinflamatoare, având numeroase utilizări în tratamentul cancerului, diabetului, al bolilor de inimă, al infecţiilor sau al afecţiunilor gastro-intestinale. Acesta stimulează activitatea sistemului imunitar şi protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi.

Beneficiile mierii de Manuka cu extract de ceai verde


Proprietăţile antibiotice, antifungice şi antimicrobiene ale mierii de Manuka, împreună cu efectele antioxidante, antiinflamatoare şi antibacteriene ale extractului de ceai verde, fac din acest sortiment de miere un adevărat aliat al sănătăţii şi bunăstării organismului nostru. Iată care sunt principalele beneficii ale mierii de Manuka cu extract de ceai verde:

Întăreşte imunitatea şi previne infecţiile respiratorii


Mierea de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde
este eficientă în susținerea și îmbunătățirea sistemului imunitar prin stimularea activității unui număr de componente cheie, inclusiv celulele B, T și celulele natural killer. Datorită numeroaselor proprietăți antibacteriene și efecte antivirale puternice, aceasta reprezintă un aliat foarte bun în prevenirea şi ameliorarea multor afecţiuni ale aparatului respirator cum ar fi: sinuzită cronică, rinită, astm, tuse cronică/tabagică, pneumonie, bronșită cronică/acută. În plus, mierea de Manuka cu extract de ceai verde combate bacteriile responsabile de apariţia infecţiilor şi generează o stare de bine organismului.


”Referitor la mierea de Manuka … nici eu nu am crezut până nu am încercat. Băiețelul meu făcea faringite și amigdalite frecvent, cam de două ori pe lună. Citind și documentându-mă, m-am hotărât pentru costisitoarea miere de Manuka. Și da, are efect. Sunt două luni jumătate de când copiii mei o consumă și, deși este foarte costisitoare, nu regret niciun moment prețul pe care îl plătesc. Imunitatea copiilor mei s-a îmbunătățit văzând cu ochii.” Simona D., Sighișoara


”Copilul meu a tușit 2 săptămâni și, din seara când am început să-i dau din miere de Manuka, i-a trecut ca prin minune tusea … și eu o folosesc când am tuse seacă și imediat o oprește.” Brigitte S., Arad

Citeşte mai multe despre Mierea de Manuka - cel mai puternic aliat al unei imunităţi de fier.

Te scapă de problemele gastro-intestinale

Ştim cu toţii că folosirea antibioticelor are ca efect advers distrugerea florei intestinale, care are un rol esențial atât în procesul de digestie și de asimilare a nutrienților, cât și asupra imunității, 70% din sistemul nostru imunitar fiind reprezentat de tractul digestiv.

Datorită proprietăţilor antioxidante, antibiotice şi antiinflamatoare foarte puternice, mierea de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde este un medicament natural benefic în tratarea afecțiunilor gastro-intestinale: aciditate și reflux gastric, arsuri la stomac, bacteria Helicobacter Pylori (responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale), paraziți intestinali, gastroenterită.

”Am încercat miere de Manuka pentru un Helicobacter incipient și rezultatul a fost foarte bun … nu am luat antibioticele acelea tari!” Zizi G., Arad


“Nu este primul an că o folosesc și realmente face minuni, atât la mine, cât și la copilul meu. Pe mine m-a vindecat de ulcer gastro-duodenal, iar el era praf cu imunitatea. Acum e incomparabil mai bine. Chiar o recomand tuturor!”
Diana B., Piteşti

Află Cum poți trata bacteria Helicobacter Pylori cu miere de Manuka?


Contribuie la detoxifierea ficatului


Ficatul este cea mai complexă uzină a organismului nostru. Acesta fabrică aminoacizii şi colesterolul, elimină deşeurile din sânge, detoxifică organismul de alcool şi de alte toxine şi descompune multe medicamente. Ficatul poate fi extrem de afectat de toxine, deoarece datoria acestuia este să cureţe sângele de substanţele otrăvitoare înainte ca acestea să ajungă în alte părţi ale organismului.

Polifenolii din extractul de ceai verde susţin sistemul de enzime detoxifiante al ficatului, care elimină radicalii liberi şi toxinele din organism. Astfel,
mierea de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde contribuie la detoxifierea şi buna funcţionare a ficatului.

Menţine sănătatea cavităţii bucale şi reduce halitoza


Datorită proprietăților sale antibacteriene, mierea de Manuka cu extract de ceai verde împiedică răspândirea bacteriilor în cavitatea bucală şi formarea plăcii bacteriene. Astfel, aceasta protejează dinţii împotriva cariilor şi reduce halitoza (respiraţia urât mirositoare). În plus, reduce inflamaţiile şi contribuie la sănătatea gingiilor, prevenind şi ameliorând efectele parodontozei.


Un studiu realizat pe un grup de 30 de voluntari a arătat faptul că administrarea prin supt sau mestecat a produselor cu miere de Manuka nu numai că a redus cu 35% placa bacteriană, ci a condus și la o reducere semnificativă a sângerărilor gingivale în cazul persoanelor care sufereau de gingivită. Aceste rezultate demonstrează potențialul rol terapeutic al mierii de Manuka în tratarea problemelor gingivale și parodontale.

Descoperă Spray-ul oral cu Miere de Manuka MGO™ 400+ şi Propolis BIO30™, care ajută la menţinerea sănătăţii orale, împrospătând respirația.

Citește despre cele 7 beneficii ale mierii de Manuka pe care trebuie să le cunoşti

Combate cele mai frecvente probleme ale pielii

Fiind un bun antibacterian şi antifungic, dar și datorită efectelor sale antioxidante, antiseptice și antiinflamatoare, mierea de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde este un remediu natural perfect pentru rezolvarea celor mai comune probleme ale pielii: acnee, eczeme, piele uscată şi aspră, riduri, răni şi arsuri solare, cicatrici sau micoze. Aceasta dezinfectează zona afectată, opreşte răspândirea bacteriilor, hidratează foarte bine pielea, reduce inflamaţia şi favorizează vindecarea şi cicatrizarea.

Află cum acţionează mierea de Manuka în combaterea stafilococului auriu!


Datorită cantităţii mari de antioxidanţi din compoziţia sa, mierea de Manuka cu extract de ceai verde este un aliat important al tenului tău. Aceasta stimulează formarea de noi vase capilare şi furnizează substanţe nutritive, cum sunt aminoacizii, vitaminele, mineralele şi glucidele, necesare pentru reînnoirea sănătoasă a ţesuturilor. În plus, mierea de Manuka cu extract de ceai verde ajută la creşterea fibroblastelor şi producerea de colagen şi elastină, redând elasticitatea şi frumuseţea tenului.

Descoperă Săpunul natural cu miere de Manuka MGO™ 250+! Este nutritiv și hidratant, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru pielea delicată a bebelușilor.

Află mai multe despre cele 8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează


Cum utilizăm mierea de Manuka MGO cu extract de ceai verde?

Mierea de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde poate fi consumată de întreaga familie, la fel ca orice alt tip de miere.

Doza zilnică recomandată este de 3 - 4 lingurițe pe zi, timp de cel puțin 30 de zile sau până la ameliorarea sau dispariția simptomelor. Cura trebuie însoţită de un regim alimentar echilibrat. Pentru eficiență maximă, mierea de Manuka se consumă cu 30 minute înainte de principalele mese ale zilei.
Mierea de Manuka nu este recomandată copiilor mai mici de 12 luni.


Mierea de Manuka cu extract de ceai poate fi utilizată şi ca produs antibacterian, prin aplicarea locală a acesteia pe zona afectată. Se lasă să acţioneze minimum 20 de minute. Pentru eficiență maximă, este recomandat să se aplice seara, înainte de culcare, şi să se lase să acţioneze toată noaptea. De asemenea, mierea de Manuka cu extract de ceai verde poate fi folosită şi în compoziţia diverselor măşti cosmetice pentru piele sau păr.

Aşadar, prin consumul regulat de miere de Manuka cu extract de ceai verde poţi preveni sau ameliora diverse afecţiuni, de la cele mai uşoare, cum ar fi o simplă răceală, până la altele mai grave cum sunt infecţiile respiratorii sau cele gastro-intestinale.

Te invităm să încerci mierea de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde de la ApiLand și să ne împărtășești părerea și experiența ta.

Articolul anterior Perla polenurilor: Polenul crud de salcie
Articolul următor De ce sa alegeti laptisorul de matca si tonicele apicole