Sari la conținut
O vara "fresh” cu produse apicole!

O vara "fresh” cu produse apicole!

Mai ales vara, atunci cand caldurile sunt dogoritoare, de multe ori vremea e instabila, iar schimbarile de temperatura sunt de multe ori bruste, organismul nostru este fortat sa se adapteze rapid.

In aceasta perioada, de mare ajutor ne sunt produsele apicole. Sunt naturale, contin o multime de nutrienti, vitamine si minerale si, nu in ultimul rand, sunt foarte gustoase. Totusi, atunci cand le alegem, ar fi bine sa foarte atenti, caci nu tot ceea ce gasim pe piata este de calitate.

O VARA Mierea, de pilda, este mai buna atunci cand este cruda, nepasteurizata. Nu culoarea ei ar trebui sa ne intereseze in primul rand, ci sa aflam daca, atunci cand a fost ambalata, a fost sau nu incalzita la peste 40 de grade Celsius.

Daca a fost incalzita, este clar ca si-a pierdut multe din proprietati, ca nu mai contine aceeasi cantitate de vitamine, enzime etc. Mierea cruda isi pastreaza toate principiile active, fiind astfel mult mai eficienta pentru sanatatea noastra.

O VARA La fel se intampla si in cazul polenului, cea mai cunoscuta sursa de proteine vegetale si un adevarat energizant natural. Polenul crud este mult mai benefic pentru organsimul nostru decat polenul uscat. Prin uscare, polenul isi pierde din proprietati si caracteristici. In schimb, polenul crud pastreaza toate substantele initiale. Desigur, conditia este ca el sa fie pastrat la rece, si anume la congelator. Faptul ca el nu contine apa decat intr-o masura foarte mica face ca el sa nu inghete. De acolo, din frigider, ne putem lua doza zilnica de polen crud (aproximativ o lingura, in cazul adultilor, si o lingurita, in cazul copiilor). Polenul crud mai are un avantaj: gustul. Mai ales polenul monoflor, obtinut dintr-o singura specie de plante cu flori, este foarte gustos. Desigur, in functie de florile din care este obtinut, gustul difera. Polenul este ideal ca supliment alimentar in perioada postului.

Despre polen, sa mai spunem ca, in aceasta forma, de polen crud consumat ca aliment, nu poate produce alergii. Dimpotriva, consumandu-l, putem scadea sensibilitatea organismului la polenul care calatoreste prin aer si care declanseaza astfel de reactii la unele persoane.

O VARA Laptisorul de matca, pe drept cuvant considerat un elixir al sanatatii si al tineretii, este un alt produs miraculos al stupului. Regina este hranita numai si numai cu acest laptisor de matca, astfel ca traieste de 50 de ori mai mult decat o albina obisnuita si reuseste sa faca fata unor eforturi uriase, depunand mii de oua zilnic.

Laptisorul de matca pur are o serie de substante benefice. Este singura sursa naturala de acetilcolina, un neurotransmitator important in transmiterea influxului nervos, care ne ajuta in tot ceea ce este legat de memorie, surmenaj intelectual si psihic, concentrare si atentie, reactii rapide etc.

O VARA Apiland pune la dispozitie, de asemenea, "cockteiluri" speciale preparate din toate aceste produse apicole.

Este vorba de Tonicul apicultorului si de Tonicul regal. O singura fiola din aceste tonice te pune pe picioare, energizandu-te pentru o noua zi de activitate.

O VARA Produsele apicole sunt utile si in uz extern, pentru sanatatea si frumusetea pielii si a tenului. Polenul crud, de pilda, este un excelent ingredient cosmetic, infrumusetandu-ne pielea, tenul, parul si unghiile (in special polenul crud de flori de munte). Pentru fata, se fac masti din polen crud. Tot masti de fata se fac si din laptisorul de matca – dupa 15-20 de minute, fata se clateste cu apa calduta. Efectul se observa imediat, caci produsele apicole hidrateaza si hranesc pielea, echilibrand-o si redandu-i prospetimea si frumusetea naturala.

Despre beneficiile produselor apicole Apiland a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in emisiunea "Fresh Refresh" de pe Realitatea TV.

Articolul anterior Un cocktail de sanatate: Tonicele apicole
Articolul următor Perla polenurilor: Polenul crud de salcie

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii