Sari la conținut
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
Pastura

Pastura

Păstura este polenul fermentat andicirc;n condiţii naturale, andicirc;n stup. Polenul este cules de albine si adus andicirc;n stup unde este introdus andicirc;n celula fagurelui, apoi este combinat cu puţină miere şi diverse enzime. După tasarea acestuia, celula este sigilată cu ceară. Aici, sub influenţa microorganismelor, a temperaturii şi umidităţii din stup, polenul trece printr-o serie de transformări biochimice devenind, după 3 luni de fermentare naturală, Păstură.

Deşi are o compoziţie asemănătoare polenului, Păstura are andicirc;nsuşiri chiar mai valoroase decandacirc;t acesta datorită conţinutului ridicat andicirc;n zahăruri simple, vitamine A, B, C, E şi K, acid lactic, enzime şi minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu), aminoacizi esentiali.

Este un bio-stimulator natural bogat andicirc;n fito-hormoni, polifenoli cu efect antioxidant, elemente minerale şi substanţe active, ce fac din acesta un produs apicol desavarsit.

Păstura este un produs recomandat andicirc;n special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, precum siandnbsp;celor care au probleme circulatorii şi celor care suferă de ateroscleroză.

De-a lungul timpului, s-a observat eficacitatea consumului de păstură si andicirc;n afecţiuni ale prostatei,andnbsp;ajutandacirc;nd la tratarea problemelor urinare şi ale complicaţiilor derivate din inflamarea prostatei.

Păstura ajută andicirc;n prevenirea şi tratarea anemiilor datorită conţinutului bogat andicirc;n vitamine, aminoacizi esenţiali şi minerale. De asemenea, joacă un rol important şi andicirc;n andicirc;ntărirea sistemului imunitar al organismului şi ajută la completarea carenţelor provenite andicirc;n urma unei alimentaţii nesănătoase.

andnbsp;Descoperă toate beneficiile păsturii şi cumandnbsp;o poţi consuma candacirc;t mai eficient!

Complexul de vitamine, minerale, lacto-fermenti, aminoacizi şi enzime ce se găsesc andicirc;n pastura fac din aceasta o importantă sursă benefică de energie, vitalitate şi bună-stare generală.

Doza uzuală recomandată este de 1 linguriţă/zi, adică aproximativ 3 grame/zi.

Consumul de păstură este indicat copiilor, Pandacirc;inea albinelor suplimentandacirc;nd lipsa de proteine şi vitamine cauzată de o alimentaţie neechilibrată.

andIcirc;n unele situaţii doza recomandată poate fi mărită, andicirc;n funcţie de indicaţiile medicului apifitoterapeut.

Datorită procesului de fermentare pasturaandnbsp;este indicată persoanelor cu o sensibilitate ridicată la polen. Din acelaşi motiv poate fi păstrată la temperatura camerei fără ca proprietăţile ei să se altereze.

Articolul anterior Produsele apicole - Superalimente esentiale pentru sanatatea noastra