Sari la conținut
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Pastura - Hrana albinelor, benefica pentru om

Pastura - Hrana albinelor, benefica pentru om

Pe masura ce ne interesam de domeniul apicol descoperim produse noi ale stupului, despre care nu auzim prea multe in viata de zi cu zi. Asta nu inseamna ca nu sunt valoroase, ba dimpotriva! Pastura, de pilda, numita si andbdquo;painea albinelorandrdquo;, este un amestec de polen, miere si fermenti lactici. Ea reprezinta alimentul de baza al albinelor. Fermentii lactici continuti sunt produsi de anumite enzime care traiesc in mierea stomacala pe care albinele o regurgiteaza in vederea andbdquo;fabricariiandrdquo; pasturii.

Pastura

Albinele pregatesc aceasta hrana in celulele de ceara ale stupului. Pastura are un gust dulce-acrisor, datorita aciditatii sporite, si un bogat continut de proteine si glucide. Contine, de asemenea, aminoacizi, vitamine si fermenti. Are mai putine proteine decat polenul, intr-adevar, insa acestea sunt mult mai usor asimilabile de catre organism. Pe de alta parte, are mai multe zaharuri simple, vitamine (mai ales C, E, K, provitamina A), enzime si aminoacizi decat polenul. In plus, are un important continut de seleniu, ceea ce o face sa fie un bun detoxifiant. Faptul ca este asimilata mai usor de organism ne permite sa ne bucuram de toate principiile active pe care le contine.

Pastura este indicata tuturor celor care au afectiuni digestive, de la constipatie cronica, enterocolite sau colite de fermentatie pana la tranzit intestinal dereglat sau boli ale colonului. E foarte utila si celor cu probleme la ficat, inclusiv bolnavilor de hepatita acuta sau cronica sau de ciroza. Ajuta chiar si in cazul stresului, al reumatismelor si al anemiei. Nu in ultimul rand, pastura e folositoare si in domeniul esteticii si al frumusetii, caci hraneste pielea. O intalnim ca ingredient al mastilor cosmetice, in combinatie cu laptisor de matca, miere si extracte de flori.

andnbsp;Descoperă toate beneficiile păsturii şi cumandnbsp;o poţi consuma candacirc;t mai eficient!

Articolul anterior Imunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicole

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii