Sari la conținut
⚠️ Livrările pot suferi întârzieri din cauza volumului mare de comenzi de Black Friday
⚠️ Livrările pot suferi întârzieri din cauza volumului mare de comenzi de Black Friday
Perla polenurilor: Polenul crud de salcie

Perla polenurilor: Polenul crud de salcie

Polenurile crude monoflore au calitati si proprietati diferite, in functie de florile din care au fost obtinute. Fiecare dintre ele este indicat in anumite afectiuni si are anumite efecte benefice asupra organismului. La fel, gustul si culoarea lor difera.

polen salcie Polenul crud de salcie este galben-auriu, este parfumat si are un gust delicios. Este numit si "perla polenurilor", atat pentru proprietatile sale exceptionale, cat si pentru faptul ca este greu de obtinut, iar cantitatile sunt mici. Acest lucru se intampla deoarece salcia infloreste primavara devreme, fiind unul dintre primii copaci care infloresc, iar in acea perioada afara este inca destul de frig. Albinele abia incep sa iasa din stup, nefiind inca atat de active ca vara. De aceea, recoltarea polenului de salcie se face greu, iar cantitatile obtinute de albine sunt mici.

Salcia (Salix) este renumita inca din Antichitate pentru proprietatile sale tamaduitoare. Vechii egipteni foloseau remedii din salcie impotriva durerilor si inflamatiilor. In Orient, Bodhisattva al compasiunii era reprezentat cu o ramura de salcie in mana, simbol al vindecarilor. In Grecia antica, terapeuti renumiti, precum Hipocrate si Dioscoride, o recomandau pentru tratarea gutei si a durerilor reumatice.

Si samanii amerindieni cunosteau efectele analgezice ale salciei. Coaja de salcie era folosita, de asemenea, in dureri de spate, de dinti, de cap, in crampe menstruale, dar si pentru scaderea febrei, pentru tratarea gripei si a durerilor de gat.

polen salcie Calitatile salciei au fost uitate in Evul Mediu, insa ele au fost redescoperite in anul 1763 de catre un preot, iar in 1829 farmacistul francez Leroux a descoperit salicilinul, substanta activa a salciei. In 1838, un chimist italian a preparat acid salicilic pur, care a fost utilizat frecvent ca febrifug, in tratarea reumatismului si a gutei, dar si ca analgezic.
Un excelent remediu natural din salcie este polenul crud de salcie. Acesta este un aliment viu, care pastreaza intacte calitatile si principiile vii ale polenului de salcie. Contine mari cantitati de vitamine, mai ales din grupul B, dar si vitaminele C si E, contine antioxidanti, acizi grasi polinesaturati, polifenoli, minerale si oligoelemente.

polen salcie Gratie continutului foarte mare de xantofile – luteina si zeaxantina, protejeaza corneea si conjunctiva, prevenind in acest fel cataracta si degenerescenta maculara, care apare odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, intareste imunitatea si incetineste procesul imbatranirii organismului. Este foarte bogat in acid folic (vitamina B9), astfel are efect de crestere a fertilitatii si de protejare a embrionului pe durata sarcinii. In urma unor studii, s-a constatat ca polenul de salcie alba (Salix alba) este si antigenotoxic si chemoprotectiv, actionand impotriva efectelor daunatoare ale unor medicamente utilizate in chimioterapie.

Compania noastra, Apiland, va ofera cel mai bun polen crud de salcie, din zonele nepoluate ale Transilvaniei. Pentru calitate de 5 stele si sfaturi competente, alegeti Apiland! Pentru informatii suplimentare, asteptam sa ne sunati la 0371.78.00.78.

Articolul anterior O vara "fresh” cu produse apicole!

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii