Sari la conținut
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
Un cocktail de sanatate: Tonicele apicole

Un cocktail de sanatate: Tonicele apicole

Produsele apicole sunt cunoscute si recomandate de mii de ani, din Antichitate pana in zilele noastre. Daca tamaduitorii si medicii antici le recunosteau calitatile intr-un mod empiric, astazi recomandarile vin in urma unor studii stiintifice aprofundate, bazandu-se pe masuratori si analize exacte. In orice caz, concluzia este aceeasi: produsele stupului sunt adevarate alimente-minune, veritabile medicamente naturale.

In timp ce cercetatorii deslusesc complexitatea mierii, a laptisorului de matca, incercand sa le inteleaga proprietatile extraordinare, producatorii de produse apicole nu bat nici ei pasul pe loc, ci vin mereu cu lucruri si produse noi.

Compania noastra, Apiland, a creat doua tonice apicole deosebit de eficiente, in care sunt combinate mai multe produse apicole. Astazi, multi dintre noi suntem prea grabiti dimineata, astfel incat nu apucam sa ne preparam si sa ne luam doza zilnica de energie necesara. Poate ca ne este greu sa luam o lingurita de miere sau de laptisor de matca sau poate ca uitam de ele. De aceea, noi am creat niste tonice care, intr-o singura capsula, usor de administrat, aduna toate ingredientele necesare unei "injectii" de energie pentru intreaga zi de munca.

Tonicul regal contine laptisor de matca si ginseng dizolvate in miere cruda. Pentru asiatici, dar mai ales pentru chinezi, ginsengul este „radacina vietii”, ingredientul-minune care da energie, vitalitate, fertilitate si longevitate. Astfel, acest produs combina proprietatile excelente ale laptisorului de matca cu calitatile ginsengului, rezultand un tonic extrem de eficient.

Tonicul apicultorului contine doar produse ale stupului, respectiv laptisor de matca, polen crud si propolis dizolvate in miere cruda. O intreaga farmacie!

Încearcă şi Tonicul apicultorului ECO - cocktailul tău de produse apicole eco!

Aceste tonice sunt foarte simplu si comod de utilizat: se deschide fiola, continutul se toarna intr-un pahar si se bea direct. Ele mai au un avantaj, mai ales atunci cand este vorba de copii: datorita mierii, gustul lor este dulce, delicios, spre diferenta de gustul laptisorului de matca crud, al carui gust mai acrisor nu e apreciat de toata lumea. Mai ales Tonicul apicultorului este preferat de femei si copii, fiind foarte dulce, in timp ce Tonicul regal, mai putin dulce si cu nota amaruie datorata ginsengului, e preferat de barbati.

Află mai multe despre Tonicele apicole - doza zilnică de imunitate, vitalitate şi memorie de elită

Daca tonicele apicole au in primul rand un efect de energizare, celealte produse ale stupului au alte efecte principale. In ceea ce priveste detoxifierea, trebuie sa amintim si de cel mai eficient produs al stupului in acest domeniu, pastura. Numita si "painea albinelor", pastura actioneaza asupra aparatului gastro-intestinal, curatand si ficatul. Are un gust placut, dulce-acrisor, si se digera foarte usor, chiar mai usor decat polenul crud. De fapt, pastura este un polen fermentat. O cura de detoxifiere dureaza aproximativ sapte saptamani, la fel ca in cazul altor cure cu produse apicole. Desigur, indicat este ca, inainte de a incepe cura, sa ne consultam cu medicul de familie, care, cunoscandu-ne istoricul, ne poate face unele recomandari legate de aceasta.

Si polenul crud e bun pentru detoxifierea organismului, caci contine mari cantitati de seleniu. Totusi, trebuie sa stim ca toate produsele apicole crude, proaspete contin multe alte substante vii, active, enzime, vitamine, minerale, precum si lactofermenti, care ajuta mult sistemul digestiv.

Rezultatele acestor tonice apicole, precum si cele ale tuturor produselor stupului asupra organismului nostru se vad dupa o cura de cateva saptamani. Produsele apifitoterapeutice nu sunt medicamente de sinteza, care sa aiba efecte instantanee. Ele lucreaza mai incet, in timp, insa in profunzime. Ne ajuta sa avem o stare de bine, de confort, ne energizeaza, ne detoxifica si ne ajuta sa luptam cu anumite afectiuni, crescandu-ne imunitatea. In cazul in care suferim de o boala, aceste produse se administreaza, evident, concomitent cu medicamentele de sinteza recomandate de medic.

Despe calitatile si beneficiile tonicelor apicole si ale produselor apicole in general a vorbit si Cecilia Caragea, consultant in comunicare, in emisiunea Fresh Refresh de la Realitatea TV.

Articolul anterior Polenul crud Apiland
Articolul următor O vara "fresh” cu produse apicole!