În ultimii ani, avem acces tot mai mult la produse ale stupului crude, proaspete și pure. Înainte, puteam găsi doar polen uscat, de exemplu, și doar lăptișor de matcă liofilizat, iar produsele crude erau rezervate apicultorilor, cei care le aveau la dispoziție prin natura muncii lor. Cercetările recente demonstrează că aceste produse crude au calități incomparabile față de cele procesate sau uscate. Practic, ele sunt alimente vii, păstrând toate proprietățile florilor și plantelor din care au fost obținute de către albine.
Polenul crud, de pildă, conține în plus față de polenul uscat lactofermenți, care sunt probiotice naturale, substanțe foarte utile tuturor celor care au probleme digestive, atât de frecvente în zilele noastre din cauza substanțelor dăunătoare din alimentația zilnică.
Desigur, pentru a avea la dispoziție produsele apicole așa cum au fost ele recoltate din stup, trebuie să respectăm anumite reguli. Polenul crud, de pildă, se păstrează numai la congelator. Neconținând aproape deloc apă, el nu îngheață și poate fi consumat direct de acolo. La temperatura camerei rezistă maximum 10 zile. Lăptișorul de matcă crud se ține în frigider, la o temperatură de 3–6 grade Celsius.
Mierea nu se încălzește niciodată la peste 40 de grade Celsius, căci această procesare termică îi distruge o parte din proprietăți. De multe ori, producătorii de miere preferă să o proceseze termic pentru a o face mai fluidă, pentru a-i da o culoare mai atrăgătoare pentru cumpărători, însă acest lucru nu este deloc indicat. Trebuie să știm că mierea crudă, naturală, neprocesată este acea miere care cristalizează, care se zaharisește. În funcție de florile din care a fost obținută, ea cristalizează mai repede sau mai încet. Dacă dorim să-i redăm fluiditatea, o putem încălzi, desigur, puțin, dar niciodată peste 40 de grade Celsius.
Compania noastră, ApiLand, vă pune la dispoziție toate aceste produse crude și pure ale stupului, păstrate în condiții de maximă protecție, pe tot parcursul produselor, de la stup până la magazin. Pe lângă faptul că sunt mult mai sănătoase, ele sunt și mai gustoase – un alt avantaj.
Despre beneficiile pentru sănătate ale produselor apicole crude și pure, precum și despre modul de păstrare a acestora a vorbit și dr. Andreea Dragomirescu în emisiunea „Diferențe și Esențe” difuzată pe Realitatea TV (21 noiembrie 2015).
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!